Bărbatul cecen care voia să îl asasineze pe Vladimir Putin a fost împuşcat. Soţia lui a murit în atac

Adam Osmaev, cecenul pe care Moscova îl acuză că ar fi pus la cale un complot pentru a-l asasina pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost rănit de gloanţe într-un atac asupra vehiculului în care se afla împreună cu soţia lui şi un consilier.

31 oct. 2017, 07:44
Bărbatul cecen care voia să îl asasineze pe Vladimir Putin a fost împuşcat. Soţia lui a murit în atac

Incidentul s-a petrecut în Regiunea Kiev din Ucraina. Adam Osmaev, de origine cecenă, este acuzat de către Moscova că pune la cale un atentat pentru a-l asasina pe preşedintele rus Vladimir Putin. În acest atac, soţia lui Osmaev, Amina Okueva, care se afla cu soţul ei în aceeaşi maşină, a murit.

Originar din Cecenia, Osmaev a fost arestat la Odesa, în 2012, în urma unei operaţiuni coordonate de forţele de securitate ruse şi ucrainene care l-au acuzat că fabrică dispozitive explozive împreună cu alţi complici, prin care urmăreşte să îl asasineze pe preşedintele Vladimir Putin, scrie Anton Geraşcenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne pe pagina lui de Facebook. 

Citeşte şi Putin se teme de un singur lucru: O armă necunoscută până acum şi mai puternică decât orice bombă nucleară

Osmaev a mai fost rănit anterior într-un schimb de focuri, în iunie, în centrul Kievului, anul acesta.

Cecenul a evitat şi o extrădare în Rusia şi a fost eliberat din închisoare după lovitura de stat din Ucraina, din 2014, împreună cu Okueva. Ei au activat împreună în cadrul operaţiunilor militare din Estul Ucrainei.