Bărbatul înjunghiat în Centrul Vechi, primele declaraţii: Venise o fată şi mă ţinea şi îmi zicea să rezist

Bărbatul care a fost înjunghiat în urmă cu aproape o lună în Centrul Vechi al Capitalei a rupt tăcerea. "Nu m-am gândit niciodată că o să mai scap", a mărturisit el, cu lacrimi în ochi. Într-un interviu acordat Spynews, acesta spune că regretă că nu ştie cine este fata care a stat alături de el după incident, pentru că aceasta i-a dat puterea să trăiască.

12 iun. 2015, 05:46

Ca printr-o minune, bărbatul de 36 de ani care a fost înjunghiat sub privirile trecătorilor a scăpat cu viaţă. Victima celor doi agresori din centrul Capitalei a retrăit momentele de groază care l-au făcut pentru o clipă să vadă moartea cu ochii.

„Individul ăsta care m-a înjunghiat a venit şi m-a întrebat: „Vrei să-ţi arăt ce am în buzunar?”. Când am zis „Ce ai în buzunar?”, a scos un cuţit şi m-a tăiat. Am pus mâna. După am plecat de acolo, m-am întors cu spatele, m-a tăiat în spate, m-a împins cu picioarele, am căzut în perete şi acolo m-a mai tăiat de trei, patru ori”, a povestit bărbatul înjunghiat, potrivit spynews.ro.

Bărbatul a zăcut într-o baltă de sânge. S-a gândit că nu va supravieţui şi nu va apuca să-şi revadă fiul de doar 14 ani. A avut noroc cu o tânără, care a stat lângă el şi l-a încurajat până când au ajuns medicii.

„Ştiu că venise o fată şi mă ţinea şi îmi zicea să rezist, că vine Salvarea. Medicii mi-au spus că 1.10 am avut şanse 20 la sută să mai scap”, a mai spus victima.

Unul dintre agresori a fost prins de poliţişti şi apoi arestat. Cuţitarul este însă de negăsit. Cătălin Şerban, în vârstă de 28 ani a fost dat în urmărire naţională, iar fotografia lui apare acum pe site-ul poliţiei române. Tânărul este acuzat de tentativă de omor şi a fost arestat în lipsă.

Vă reamintim că bărbatul de 36 de ani a fost înjunghiat de șapte ori cu un cuțit în abdomen, pe o stradă din Centrul Vechi al Capitalei, în noaptea de 15 spre 16 mai.

Surse apropiate anchetei spun că bărbatul, care petrecuse mai multe ore în spital, a acostat o tânără, iar aceasta, deranjată de insistenţa sa, şi-a chemat în ajutor prietenii. Aceştia s-au luat la bătaie cu bărbatul, iar unul dintre cei care au sărit în apărarea tinerei l-a înjunghiat în abdomen.

În imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede cum atacatorii îl lovesc cu pumnii şi picioarele pe bărbat, însă nu se vede cu ce a fost înjunghiat.