Bărbatul rănit în accidentul aviatic din judeţul Iaşi este în afara oricărui pericol

Bărbatul de 32 de ani rănit în accidentul aviatic produs sâmbătă în judeţul Iaşi şi în urma căruia pilotul avionului prăbuşit şi-a pierdut viaţa a suferit o fractură de bazin, dar şi mai multe contuzii, însă este în afara oricărui pericol, potrivit medicilor.

RomaniaTV.net
20 aug. 2017, 11:33
Bărbatul rănit în accidentul aviatic din judeţul Iaşi este în afara oricărui pericol

Victima, din localitatea Tătăruşi, este internată la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. „Pacientul este stabil şi conştient, iar pronosticul este unul bun”, a declarat, duminică, medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Ea a precizat că bărbatul are o fractură de bazin, dar şi mai multe contuzii, însă este în afara pericolului, conform News.ro.

Pe de altă parte, bărbatul care a văzut avionul prăbuşindu-se şi a sunat la 112  a povestit că a ajuns imediat la locul impactului aparatului cu solul, iar corpul pilotului era la o distanţă de aproximativ zece metri de resturile avionului.

Citeşte şi: Tragedie la un show aviatic. Un avion s-a prăbuşit lângă Paşcani. Pilotul a murit, după ce a intrat în stop cardio-respirator VIDEO

Celălalt bărbat, care a fost rănit, avea un picior prins sub epava avionului şi se afla în stare de şoc, a mai spus bărbatul care a ajuns primul la locul accidentului. El a afirmat că a văzut cum avionul a făcut un tur deasupra pădurii, apoi s-a întors, după care pilotul a pierdut controlul. Martorul a mai povestit că avionul a planat, iar apoi s-a prăbuşit.

Accidentul aviatic s-a produs sâmbătă după-amiază, când un avion privat de mici dimensiuni, la bordul căruia se aflau pilotul şi copilotul, s-a prăbuşit în apropierea unei păduri din zona localităţii Tătăruşi.

Potrivit autorităţilor, avionul făcea un zbor de antrenament la care participau şi alte avioane de mici dimensiuni, echipajele pregătindu-se pentru o demonstraţie programată pentru duminică, la zilele comunei Tătăruşi.

Pilotul, care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului, avea 63 de ani şi era instructor de zbor cu experienţă.