Bărbatul rănit în urma exploziei de la un abator din Braşov a murit la spital

Bărbatul grav rănit în urma exploziei produse în 15 septembrie la un abator din Braşov a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov, unde era internat în Secţia de Terapie Intensivă, având arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului.

23 sept. 2017, 09:12
Bărbatul rănit în urma exploziei de la un abator din Braşov a murit la spital

„Ne pare rău, de data asta nu s-a putut mai mult…Pacientul accidentat grav prin expunere la amoniac lichid în staţia frigorifică de la o întreprindere de prelucrare a cărnii din Braşov ne-a părăsit aseară, după şapte zile de efort maximal al echipelor de specialişti ATI şi Chirurgie plastică. Deşi s-a făcut tot posibilul imaginabil”, a anunţat, sâmbătă, medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov, potrivit news.ro.

Citeşte şi EXPLOZIE la un abator din Braşov. Un muncitor a ajuns la spital în stare critică

Bărbatul avea 51 de ani şi a suferit arsuri grave, pe 90 la sută din suprafaţa corpului, după ce un compresor cu amoniac de la instalaţia de răcire a explodat, la abatorul Luca din Braşov. La momentul incidentului, bărbatul era singur în hala în care s-a produs explozia şi a fost găsit în stare de inconştienţă de către un coleg.

Parchetul Judecătoriei Braşov şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) au anunţat că au declanşat anchete în acest caz.

Citeşte şi O femeie a murit după ce a căzut de la etajul al şaptelea al unui bloc

Accidentul de muncă s-a produs vineri, 15 septembrie, la ora 4.30 dimineaţa, dar ITM şi procurorii au fost anunţaţi despre incident abia la ora 8.00, astfel că se anchetează inclusiv de ce a durat patru ore pentru ca autorităţile să fie alertate. Potrivit unor surse, se pare că poliţistul care a sosit primul la faţa locului nu a apreciat gravitatea situaţiei şi a dat alarma abia după ce i s-a spus că muncitorul rănit este în stare critică.

În prezent, se derulează o anchetă penală şi se va face şi o experiză tehnică a aparatului care a cedat şi a dus la accident.