BARCELONA – REAL MADRID 5-1: Umilinţă galactică în El Clasico 2018

Barcelona s-a distrat cu Real Madrid, pe Camp Nou, pe care a zdrobit-o, scor 5-1. Sunt 3 ani de când madrilenii nu au mai pierdut la o diferență de 4 goluri în fața rivalei. Umilinţa s-a produs în condiţiile în care de la catalani a lipsit vedeta Messi.

28 oct. 2018, 11:35
BARCELONA – REAL MADRID 5-1: Umilinţă galactică în El Clasico 2018

Formaţia FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa Real Madrid, într-un meci din etapa a zecea a campionatului Spaniei, în care Luis Suarez a înscris trei goluri, unul dintr-un penalti acordat după consultarea VAR.

 Distribuie pe Facebook

Min. 87: Vidal duce scorul la 5-1.

Min. 83, Tripla Suarez, cu un gol care umilieşte apărarea Realului

Min. 75: Suarez reuşeşte dubla în cele din urmă, 3-1 pentru Barcelona

Min 61: Bara Barca, executie spectaculoasa Suarez

Min 56: Bara Real Madrid, prin Modric

Min. 50: GOOOOOOOOOOOL Marcelo, BARCELONA – REAL MADRID 2-1

Min. 30 – GOOOOOOOOOL FC Barcelona! Centralul le-a oferit un penalty catalanilor, graţie sistemului VAR, după o intrare neglijentă a lui Varane la Suarez. Tot atacantul uruguayan a şi transformat lovitura de la 11 metri 

 

Min. 19 – Courtois scoate superb şutul lui Arthur 

 

Min. 11 – GOOOOOOOOOL FC Barcelona! Coutinho


BARCELONA – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING

Formaţii

Barcelona

Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Rafinha, Suarez, Coutinho

Real Madrid

Courtois – Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco – Benzema, Bale

BARCELONA – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING



BARCELONA – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM: Valverde s-a decis în privinţa echipei de start pentru El Clasico. Tehnicianul catalanilor vrea neapărat o victorie, pentru a se depărta şi mai mult de marea rivală.

„11-le magic pentru El Clasico”, titrează sport.es, care apoi analizează deciziile lui Valverde. Pique şi Lenglez au „devenit un cuplu destul de sudat”, astfel că, în condiţiile absenţei lui Umtiti, în apărare nu vor fi făcute schimbări. În fapt, tehnicianul catalanilor a fost atât de mulţumit de modul în care a arătat echipa în disputa cu Inter, care a făcut doar act de prezenţă pe Nou Camp, încât va alinia aceeaşi formaţie de start.

O discuţie a fost în privinţa înlocuitorului lui Messi, dar Rafinha a făcut destul prin golul marcat contra nerazzurrilor, astfel încât să fie din nou titular. Un alt mic dubiu ar fi fost în privinţa celui de-al treilea mijlocaş central, lângă Busquets şi Rakitic. Vidal şi-a exprimat de mai multe ori nemulţumirile că joacă prea puţin, dar şi de această dată va fi folosit Arthur. Acesta a avut prestaţii solide, iar Valverde l-a schimbat mai devreme contra lui Inter tocmai pentru a-l odihni pentru El Clasico.

Acesta va fi, potrivit sport.es, primul „11” al Barcelonei contra lui Real Madrid

Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Sergio Busquets, Rakitic, Arthur – Rafinha, Luis Suárez, Coutinho

7 puncte ar putea fi între Barcelona şi Real, după duelul de pe Camp Nou. În aceste condiţii, „galacticilor” le va fi foarte greu să mai revină în cursa pentru titlu.

SCANDAL URIAS inainte de Barcelona – Real! Ancheta de proportii a politiei: 10 persoane arestate pana acum, urmeaza si alte retineri

Absenţa vedetelor Cristiano Ronaldo şi Messi nu a transformat El Clasico într-un meci de duzină. Biletele la meciul de mâine au preţuri exorbitante 

179 de euro costă cel mai ieftin bilet la Barcelona – Real Madrid, în timp ce preţul maxim este de 499 de euro. Este vorba doar de biletele obişnuite, pentru că în zona VIP un bilet costă 4040 de euro. Sunt cele mai scumpe bilete din istoria El Clasico. Anul trecut, preţurile au fost cuprinse între 129 şi 439 de euro. Chiar şi aşa, tichetele s-au epuizat rapid. Au fost puţin peste 10.000, fiindcă Barcelona are 85.000 de abonaţi.

 Primul El Clasico al noului sezon se va disputa duminica, ora 17:15. Va fi primul derby dintre Barcelona si Real Madrid dupa 11 ani.

Inaintea partidei care va avea loc pe Camp Nou a izbucnit un scandal urias. Garda Civila din Spania a demarat o ancheta de proportii ce vizeaza firmele ce se ocupa cu vanzarea biletelor pentru El Clasico.

Potrivit publicatiei Sport, Garda Civila a deschis o ampla operatiune principala suspiciune fiind falsificarea de bilete pentru Barcelona – Real Madrid. Ancheta a fost ceruta de procurorul general din Barcelona.

Conform jurnalistilor spanioli, care citeaza surse apropiate anchetei, nu mai putin de 10 persoane au fost deja arestate si sunt asteptate si alte arestari in cursul zilei de astazi.

”Partida care aliniază planetele şi opreşte timpul în loc” aşa cum o descria El Mundo în urmă cu 20 de ani se vede în direct pe Telekom Sport. Real Madrid merge în Catalonia cu orgoliul rănit şi fără Cristiano Ronaldo după 9 ani. Barcelona, echipa gazdă, îşi primeşte marea rivală fără Lionel Messi, superstarul accidentat în partida cu Sevilla şi devenit indisponibil pentru trei săptămani.

Barcelona vs Real Madrid head to head

Partida care se joacă duminică pe Camp Nou reprezintă episodul cu numărul 237 din istoria confruntărilor directe. Alte 34 de meciuri s-au disputat între cele două mari rivale, dar cu caracter amical. Real Madrid a obţinut cel mai clar succes din toată istoria El Clasico, pe 19 iunie 1943, atunci când s-a impus în Copa del Rey cu incredibilul scor de 11-1. În ultima confruntare directa, Barcelona şi Real Madrid au remizat, 2-2, pe 6 mai 2018. 

Real Madrid a câştigat 95 de meciuri directe şi conduce la general în partidele oficiale. Primul meci din La Liga s-a jucat pe 17 februarie 1929 şi s-a încheiat cu victoria madrilenilor, scor 2-1. Cel mai categoric succes al catalanilor s-a produs pe 24 septembrie 1950, atunci când FC Barcelona a învins cu 7-2 Real Madrid în La Liga.

BARCELONA – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING

Recorduri individuale

Lionel Messi este cel mai bun marcator din istoria El Clasico cu 26 de goluri marcate. El este urmat în clasament de Alfredo di Stefano şi Cristiano Ronaldo cu câte 18 goluri marcate şi de Raul cu 15 reuşite.

Barca fără Messi. Real fără Cristiano

Partida de duminică va fi primul El Clasico fără Messi sau Cristiano Ronaldo pe teren după 11 ani. Ultima partidă care nu i-a avut pe unul dintre cei doi câştigători ai Balonului de Aur în teren s-a disputat pe 23 decembrie 2007, pe Camp Nou, cu un an şi jumătate înainte de transferul istoric al lui Ronaldo la Real Madrid.

Totodată, va fi şi primul El Clasico fără un câştigător al Balonului de Aur după o lungă perioadă de timp. Din 2007, Messi a jucat în toate duelurile cu Real Madrid. În total el a ratat trei derby-uri de când a fost promovat la prima echipă a Barcei.

Ce opţiuni are Barca fără Leo Messi

Campioana Spaniei are un mare minus în El Clasico 2018 prin absenţa superstarului său. Alternativele pe care le are Valverde la dispoziţie sunt destul de multe, dar niciuna dintre ele nu poate cântări la fel de mult ca prezenţa pe teren a lui Messi.

Prima variantă ar fi folosirea unei triplete Dembele-Suarez-Coutinho, ceea ce l-ar titulariza pe Arthur în linia mediană, lângă Busquets şi Rakitic. O a doua variantă vehiculată în ultimele zile ar fi o formulă ceva mai defensivă, cu Luis Suarez, Coutinho şi, surpriza, Sergi Roberto, ca aripă în 4-3-3. O variantă mai puţin probabilă ar fi ca Valverde să treacă la un 4-4-2, cu Roberto ceva mai jos într-o linie mediană cu patru jucători şi cu o ofensivă formată din Coutinho şi Luis Suarez.

Cum ar putea arăta Real Madrid în primul El Clasico fără Cristiano

Ofensiva blanco suferă teribil fără omul care asigura 50 de goluri pe sezon. Plecarea lui Ronaldo a lăsat un gol imens în atacul merengue, care în acest sezon a marcat doar 13 goluri. Barca are 23, iar Sevilla 20. În ultimele cinci meciuri de campionat, Real Madrid a marcat un singur gol, în înfrângerea din runda trecută cu Levante, 1-2.

Primul Clasico fără Cristiano Ronaldo după 9 ani de zile ar putea aduce o formulă 4-3-3 sau una 4-3-1-2 la Real Madrid, cu Marco Asensio sau Isco în rolul portughezului. Casemiro, Modric şi Kroos vor fi categoric mijlocaşii centrali titulari în El Clasico 2018.

Dacă Lopetegui va opta pentru 4-3-3, Bale, Karim Benzema si Isco sau Asnesio ar forma probabil linia ofensivă. Într-un eventual 4-3-1-2, Isco va juca aproape sigur în spatele cuplului de atacanţi Bale – Benzema. Fostul star al Barcelonei, Rivaldo avertizează însă: ”Mi se pare destul de clar că Ronaldo nu poate fi înlocuit la Real Madrid”. Este confirmat şi de fostul mare antrenor de la Juve şi Real Madrid, Fabio Capello: ”Fără Cristiano, Real Madrid pleacă în toate meciurile de la 0-1”

Aboneaza-te acum si nu rata cele mai tari meciuri din acest weekend. Canalele din pachetul Telekom Sport+ (Telekom Sport 1 si Telekom Sport 2) se vad incepand din acest weekend exclusiv pentru clientii M care au activata extra optiunea Telekom Sport+. Toti clientii L au acest pachet inclus in grila.

BARCELONA – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM: Lionel Messi este o legendă, nu mai are nevoie de nicio prezentare. A intrat deja în cărțile de istorie, iar la 31 de ani, continuă să confirme faptul că este unul dintre cei mai buni fotbaliști care i-a oferit „sportul rege”. Argentinianul este un idol, asta știm deja, dar iată o listă cu 6 recorduri stabilite de argentinian care au contribuit la blazonul său și de care poate că nu știai până acum.

Lionel Messi – 6 recorduri de care probabil că nu ai auzit până acum

Cel mai tânăr fotbalist care a înscris 50 de goluri în UEFA Champions League

Lionel Messi a atins acest record la vârsta de 24 de ani, 9 luni și 10 zile. El a ajuns la această cifră în data de 3 aprilie 2012, în confruntarea contra celor de la AC Milan, în returul semifinalei din UEFA Champions League. 

Cel mai mare salariu anual

Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume în acest moment, potrivit Forbes. În perioada 1 iulie 2017 – 1 iulie 2018, el a câștigat nu mai puțin de 111 milioane de dolari. În acest moment, argentinianul câștigă 80 de milioane de dolari anual, plus alte 27 de milioane de dolari din contracte de publicitate cu branduri precum: Adidas, Gatorade, Pepsi și Huawei.  Căpitanul Barcelonei și-a prelungit în 2017 contractul cu FC Barcelona, până în 2021.

Fotbalistul străin cu cele mai multe apariții în La Liga

Prima apariție a lui Messi în tricoul Barcelonei, în La Liga a fost în sezonul 2004/2005, în care a bifat 7 apariții și un gol. De atunci, el a mai avut 427 de apariții și a bifat 390 de goluri, respectiv 167 de assisturi. În această perioadă, argentinianul a bifat peste 20 de goluri în La Liga pentru 10 sezoane la rând.

Cele mai multe goluri înscrise de o rezervă într-un meci din Copa America

Messi a bifat această reușită pe data de 10 iunie 2016, într-un meci împotriva statului Panama, pe stadionul Soldier Field, din Chicago Illinois, SUA. Messi a fost introdus în minutul 61 al partidei, când echipa sa conducea cu 1-0, grație reușitei lui Otamendi. Argentinianul a reușit un hat-trick de senzație, Aguero a înscris în minutul 89, iar partida s-a încheiat 5-0.

Cele mai multe goluri înscrise într-un meci de UEFA Champions League

Pe data de 7 martie 2012, Messi a înscris nu mai puțin de 5 goluri în partida contra celor de la Bayer Leverkusen, în returul de pe Camp Nou, din UEFA Champions League. După 3-1 pentru catalani în prima manșă, Barcelona i-a zdrobit în retur pe nemți cu scorul de 7-1. Luiz Adriano este fotbalistul care  a egalat recordul argentinianului, pentru Șahtior, împotriva celor de la BATE Borisov, în 2014.

Cele mai multe apariții pe coperta unui joc video de fotbal

Lionel Messi a colaborat în repetate rânduri atât cu cei de la EA Sports și Konami. Astfel, argentinianul a fost ales pentru coperta FIFA 13, FIFA 14, FIFA 15, FIFA 16, FIFA Street, PES 2009, PES 2010, PES 2011, PES 17, PES 18 Legendary Edition. Singurul fotbalist care se apropie de Messi în această privință este Ronaldinho, cu 9 apariții, însă exclusiv pentru cei de la EA Sports (FIFA).

BARCELONA – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING