BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016: Cum se rezolvau subiectele la BAC 2016, potrivit EDU.RO

BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016, SUBIECTE ROMANA BAC 2016 EDU.RO: Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2016, sesiunea din august, au început luni, cu limba și literatura română, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei. RomaniaTV.net vă prezintă cum se rezolvau subiectele de la prima probă scrisă.

22 aug. 2016, 11:58
BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016: Cum se rezolvau subiectele la BAC 2016, potrivit EDU.RO

BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016, SUBIECTE ROMANA BAC 2016 EDU.RO: Probele scrise din cadrul sesiunii de toamna a examenului de BACALAUREAT au început luni, 22 august 2016.

Subiectele pe care le-au primit candidaţii, de la profilul umanist şi pedagogic au cuprins cerinţe pe baza unui text de Gib Mihăiescu („Bordelul din rezervă”) despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală (text argumentativ), tema şi viziunea despre lume într-un text poetic aparţinând lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu (eseu).

La cel de-al doilea subiect candidații au avut de scris un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală, iar la ultimul subiect li s-a cerut să redacteze un eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu. (vezi document atasat

La profilul real, subiectul I a cuprins cerinţe pe baza unui text din Mircea Eliade („Noaptea de Sânzâiene”), la subiectul doi – text argumentativ despre rolul comunicării în relaţiile de prietenie, iar la subiectul III eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic aparţinând lui Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.

La subiectul al II-lea candidaților li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre rolul comunicării în relațiile de prietenie.

Ultimul subiect a fost de redactare a unui eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să fie prezentate tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Mihai Eminescu, lui Lucian Blaga sau lui Nichita Stănescu.(vezi document atasat)

Elevii care nu au reusit sa obtina nota de trecere la sesiunea din vara vor trece prin noi emotii privind subiectele care le vor avea de rezolvat la probele scrise la BACALAUREAT 2016, printre care Limba si literatura romana, Limba materna, Matematica sau Istorie, (proba obligatorie a profilului) si proba la alegere. 

BACALAUREAT 2016, SUBIECTE BAC SESIUNEA DE TOAMNA. Potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educatiei, in data de 22 august 2016 vor începe probele scrise la BACALAUREAT 2016 – sesiunea de toamna -, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primelerezultate la Bacalaureat 2016 vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016, SUBIECTE ROMANA BAC 2016 EDU.RO: Deși figurează de ani buni în bibliografia pentru examenul de la Limba și literatura română, cinci din operele recomandate nu au apărut niciodată ca subiect în foaia de examen, subliniaza cei de la Evenimentul Zilei in pagina online. 

Notele mari se obțin cu efort, iar departajarea, ca la fiecare sesiune de până acum, o vor face câteva sutimi. Cel mai greu subiect va fi al III-lea din foaia de examen, un eseu în legătură cu opera unui autor canonic. 

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2016, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sa sustina toate probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; sa obtina media 6 cel putin, la probele scrise.

BACALAUREAT 2016, SUBIECTE BAC SESIUNEA DE TOAMNA. Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire. Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.

BACALAUREAT 2016, SESIUNEA DE TOAMNA. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, arată MENCS.

Peste 42.000 de absolvenţi de liceu care fie nu s-au înscris, fie au picat în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, sau în cele din anii trecuţi, vor susţine, începând de luni, 22 august, probele scrise ale examenului maturităţii, etapa de toamnă.

Prima probă scrisă este la Limba şi literatura română. Marţi, 23 august, elevii de altă naţionalitate vor susţine examenul la Limba şi literatura maternă, în timp ce miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia vineri, 26 august, când absolvenţii de liceu vor fi examinaţi la una din materiile la alegere ale profilului şi specializării .

Luni, 29 august, până la ora 16:00, unităţile de învaţământ vor afişa rezultatele obţinute de candidaţi, iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţie până la ora 20:00.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate joi, în prima zi din septembrie, iar cei care nu au obţinut o medie mai mare de 6, vor fi declaraţi respinşi.