Barna: Codurile trebuie dezbătute în Parlament. Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea

Dan Barna, liderul USR, afirmă că trebuie dezbătute în Parlament Codurile penale, pentru că aşa este normal şi că ”nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor infractori cu dosare penale”. El spune că PSD trebuie să plece de la guvernare.

RomaniaTV.net
10 dec. 2018, 16:33
Barna: Codurile trebuie dezbătute în Parlament. Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea

„Dacă mai avea cineva vreo îndoială: OUG-urile pe justiţie se decid în CEx-ul PSD, nu în şedinţele de Guvern. Liviu Dragnea i-a cerut, astăzi, ministrului Justiţiei să elaboreze un OUG pe Codurile Penale”, scrie Dan Barna pe contul său de Facebook, potrivit News.ro.

Liderul USR afirmă că, la aproape 30 de ani de la căderea comunismului, succesorul PCR se substituie din nou instituţiilor statului.

”PSD se substituie atât Guvernului, cât şi Parlamentului. Codurile trebuie dezbătute în Parlament, aşa cum este normal într-un stat democratic. Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor infractori cu dosare penale. PSD trebuie să plece de la guvernare, până nu transformă România în dictatura lui Dragnea”, susţine Barna.

El spune că, în mod ironic, această OUG va fi elaborată de ministrul Tudorel Toader, autorul unui articol foarte important din Codul Penal care a fost declarat neconstituţional – modificarea definiţiei abuzului în serviciu. ”Ce legitimitate mai are acest ministru să făcă modificări la legislaţia penală?”, încheie liderul USR.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonanţe de Urgenţă pentru Codurile penale. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, după ce a participat la şedinţa conducerii PSD, referindu-se la modificarea Codurilor penale prin OUG, că va fi făcută o analiză la minister şi că o soluţie declarată constituţională o transpui în lege, justificând astfel ordonanţa de urgenţă. El a ţinut să precizeze că în niciuna dintre cele două şedinţe la care a participat nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, după CEx: Luăm în calcul OUG privind Codurile penale. Despre amnistie şi graţiere: Este un subiect închis