Barna: USR va anunţa candidaţii la europarlamentare cel mai târziu pe 29 noiembrie

USR îşi va anunţa candidaţii pentru alegerile europarlamentare cel târziu în 29 noiembrie, primii 15 de pe listă urmând să fie desemnaţi în cadrul alegerilor interne din partid, a precizat vineri, preşedintele partidului, Dan Barna.

19 oct. 2018, 09:53
Barna: USR va anunţa candidaţii la europarlamentare cel mai târziu pe 29 noiembrie

„Candidaţii îi veţi şti cred că pe 28 sau 29 noiembrie, practic, în ultima săptămână din noiembrie, vom avea votul intern”, a explicat Dan Barna.

Potrivit acestuia, primii 15 candidaţi de pe lista USR de europarlamentare vor fi aleşi de membrii partidului.

„Primii 15 din cei 33 cât va trebui să aibă lista, primii 15 sunt strict pe meritocraţie, adică pe votul colegilor din întregul partid, din întreaga ţară. (…) De la poziţia a 15-a în jos, am introdus un criteriu de reprezentare a filialelor, în sensul că, dacă o filială are deja în primii 15 un candidat, acela nu va fi pe 16, ci va fi cineva dintr-o filială care nu are reprezentant, pentru a încuraja campania electorală în toate filialele şi a da şansa şi altor colegi să crească şi să fie vizibili în cadrul acestui proces electoral”, a arătat Dan Barna.

USR a anunţat, joi, lansarea unui site-ului www.usr.ro/euro, unde cetăţenii îi vor putea cunoaşte pe cei 85 de membri ai partidului care s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Campania internă pentru alegerea candidaţilor a început pe 1 octombrie şi au fost organizate deja peste zece dezbateri, inclusiv la Bucureşti. Campania va culmina cu o dezbatere finală, ce va avea loc pe 17 noiembrie şi la care sunt invitaţi toţi candidaţii.

Procesul de votare va debuta în data de 22 noiembrie şi se va încheia în data de 29 noiembrie, potrivit lui Dan Barna.