Lupta electorală în mediul online. CANDIDAŢII la primăriile de sector care au adunat cele mai multe like-uri pe Facebook

Pe lângă obişnuitele întâlniri ale candidaţilor la primăriile de sector cu alegătorii, lupta electorală pentru alegerile locale s-a dus şi în studiorile de televiziune, dar şi în mediul virtual, pe reţelele de socializare. Încetul cu încetul, numărul de aprecieri (like-uri) a devenit un barometru electoral, iar unii dintre candidaţii au înlocuit afişele electorale cu postările pe facebook.

RomaniaTV.net
03 iun. 2016, 05:16
Lupta electorală în mediul online. CANDIDAŢII la primăriile de sector care au adunat cele mai multe like-uri pe Facebook

Dintre cei 10 candidaţi care se luptă pentru conducerea Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti, cel mai cunoscut în lumea internauţilor este deputatul PMP Eugen Tomac, care are peste 70 de mii de like-uri la pagina sa de persoană publică de pe Facebook. Acesta este urmat la o distanţă destul de mare de Alexandru Nazare, care se poate lăuda cu 23, 266 de fani.

În cursa electorală pentru Primăria sectorului 2 au intrat 11 candidaţi, dintre care Dan Cristian Popescu este cel mai cunoscut pe reţeaua Facebook, acesta având peste 14 mii de like-uri. 

În sectorul 3, cele mai multe aprecieri le-a strâns Robert Negoiţă.  Pagina actualului edil al sectorului 3 a adunat nici mai mult nici mai puţin de  41. 518 de like-uri. Pe locul 2 se află Cristina Ancuţa Pocora (8.733 like-uri), din partea PNL, iar la mică distanţă de aceasta se află Cristian Petrescu (8.303 like-uri), candidatul PMP pentru Primăria sector 3.

Ceilalţi candidaţi din sectorul 3 par să nu se bazeze prea mult pe reţeaua de socializare:

Florin-Ştefan Vasile – PDS – 3.171 like-uri

Elena Petrescu – ALDE – 474 de like-uri

Cristel Sabău – PER – 203 like-uri

Daniel-Florin Ghiţă – PRU  – nu are pagina de like-uri pe facebook

Roxana-Sanda Wring – USB – nu are pagina de facebook

Tudor-Gabriel Turiceanu – PPU social-liberal – nu are pagina de facebook

Constantin Panait – independent – nu are pagina de facebook

 

În sectorul 4, bătălia se dă între Răzvan Sava (primarul general interimar al Capitalei) care are 7.072 de aprecieri şi Daniel Băluţă, din partea PSD+UNPR, cu 7.593 aprecieri.

Ştefănel-Dan Marin – PMP – 1.762 like-uri

Constantin-Titian Filip – Partidul Social Românesc – 959 like-uri

Dumitru Dobrev – USB – 650 like-uri

Virgil Nicorescu – PDS – 300 like-uri

Răzvan Bratu-Iorga – PRU – 249 like-uri

Ştefan Spiridon – ALDE – 51 like-uri

Paul Constantin Marinescu – Partidul Socialist Român – nu are pagină de facebook

Dumitru Ovidiu Zară – Partidul Mişcarea Liberală – nu are pagină de facebook

 

În cursa electorală pentru Primăria Sectorului 5 au intrat 8 candidaţi. Lupta în mediul online se dă între Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5 şi actual candidat din partea PDS , cu 7.475 de like-uri, şi independentul Cătălin Aurel Stochiţă, care are 10. 253 de aprecieri.

Daniel Florea (deputat) – Alianţa PSD+UNPR – 2.415 like-uri

Dan Marian – ALDE – 202 like-uri

Bogdan-Alexandru Lencu – PRU – 97 like-uri

Ştefan Gheorghe – independent – nu are pagină de facebook

Ovidiu Alexandru Raeţchi (deputat) – PNL – nu are pagină de persoană publică

 

Răzvan-Horia Mironescu, din partea PNL, a strâns cele mai multe aprecieri dintre candidaţii pentru Primăria sectorul 6, şi anume 6.746. Acesta este urmat de senatorul Gabriel Mutu, de la PSD+UNPR, cu 3.176 like-uri. Pe locul 3 se află independentul Ştefan-Viorel Florescu, cu 1.652 de aprecieri.

Mihai Daneş – USB – 573 like-uri

Robert Stan – ALDE – 552 like-uri

Ioan Dinuţă – PRU – 532 like-uri

Alexandru Cristian Magherescu – PDS – 309 like-uri

Ştefan Enache PMP – 236 like-uri

Dintr-un total de 56 de candidaţi pentru primăriile de sector ale Capitalei,  12 NU au pagină de Facebook, nici personală nici de persoană publică.