Barroso: Acordul de asociere nu reprezintă scopul ultim al relaţiei UE-R.Moldova

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat joi că nu vede Acordul de asociere cu Republica Moldova ca pe un sfârşit de drum şi că nu crede că acesta va constitui scopul ultim al relaţiei UE-Moldova.

15 mai 2014, 16:06
Barroso: Acordul de asociere nu reprezintă scopul ultim al relaţiei UE-R.Moldova

„Privind Acordul de asociere, permiteţi-mi să spun că nu îl vedem ca pe un sfârşit de drum, pot să spun că nu va constitui scopul ultim al relaţiei UE-Moldova. Vreau să vă spun că eu cred în perspectiva europeană a Moldovei”, a declarat Barroso în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul R. Moldova, Iurie Leancă, potrivit Agerpres.

Premierul Leancă i-a mulţumit lui Barroso pentru această afirmaţie. ‘Vă mulţumesc, şi vorbesc în numele cetăţenilor din R. Moldova, pentru că recunoaşteţi clar perspectivele europene ale R. Moldova, pentru că acţionăm în baza presupunerii că nu există alternative la eforturile noastre de a construi o democraţie funcţională, stabilă şi prosperă decât să continuăm pe aceeaşi cale şi aceeaşi linie a integrării europene’, a spus Iurie Leancă.

Jose Manuel Barroso a anunţat că va efectua o vizită în Republica Moldova la 12 iunie, unde va deschide o conferinţă de investiţii la Chişinău.