Băsescu agită spiritele în USL:Cred că PSD va avea candidat la preşedinţie. Ce spune despre „hârjoana” din USL

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, duminică, o declaraţie menită să agite şi mai mult spiritele în USL. Şeful statului a afirmat, că, în opinia sa, PSD nu îl va mai susţine pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din 2014.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 09:39
Băsescu agită spiritele în USL:Cred că PSD va avea candidat la preşedinţie. Ce spune despre „hârjoana” din USL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, pentru Pro TV News, că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie şi că dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu „unul dintre ei va fi în turul doi”, fără a fi ales în final, informează Mediafax.

Întrebat dacă „vede” un al doilea tur al prezidenţialelor între Victor Ponta şi Crin Antonescu, preşedintele Băsescu a a spus: „Unul dintre ei vor fi în turul doi, dar nu cred că românii vor alege în final pe unul dintre ei. Cred că PSD va avea propriul candidat, nu văd altă soluţie. Mi s-ar părea anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat. E ca o vâzare de post”.

Referindu-se la tensiunile din USL, Băsescu a subliniat că că „hârjoana” dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu alimentează ideea instabilităţii politice şi afectează România în exterior.

„Dacă există cineva care nu şi-ar dori o destabilizare a Guvernului, acela sunt eu, pentru că eu nu mai am interese politice. Nu mă interesează nici alegerile prezidenţiale, nu mă interesează nici legislativele, din punctul meu de vedere (…) Pentru România cel mai mare dezastru ar fi o criză politică”, a răspuns şeful statului.

Preşedintele a apreciat că între cei doi nu este vorba de o „joacă politică”. „Sper să nu întindă elasticul până plesneşte, ceea ce ar însemna o criză politică. Şi aşa disputele dintre ei alimentează afară ideea unei posibile instabilităţi, de aceea încă nu avem la toate trei casele de rating «investment grade»”, a explicat Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat că în momentul de faţă România are două mari probleme politice la nivel internaţional şi o a treia „în devenire”.

„Prima este legată de statul de drept, acum nu ne mai bate nimeni cu justiţia, ci ca urmare a evenimentelor de anul trecut, neîncredere că avem un stat de drept consolidat. A doua este confirmarea pe care am dat-o legată de percepţia noastră cu privire la statul de drept prin proiectul de Constituţiei. Uitaţi-vă că tot mai mulţi spun «vrem proiectul să-l analizăm», pentru că eu ştiu alerta care este în toate capitalele importante legate de acest proiect. A treia problemă pe care o avem este legată de hârjoana care a început în alianţă şi care impinge către ideea de instabilitate politică”, a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că „hârjoana” din USL este legată de alegerile prezidenţiale.