Băsescu, analiză acidă asupra candidaţilor la prezidenţiale. Ce spune despre Udrea, Ponta, Iohannis, Macovei

Traian Băsescu, analiză acidă la adresa candidaţilor la prezidenţiale, dar şi a liderilor politici ai momentului.

21 aug. 2014, 05:58
Băsescu, analiză acidă asupra candidaţilor la prezidenţiale. Ce spune despre Udrea, Ponta, Iohannis, Macovei

Preşedintele consideră că nivelul celor care şi-au anunţat intrarea în competiţia electorală pentru fotoliul de la cotroceni este unul foarte scăzut şi a arătat acuzator către reprezentanţii partidelor de dreapta. Elena Udrea a scăpat însă de mustrarea preşedintelui.

„Eu nu spun că Elena Udrea e un candidat slab. Nu. Va fi unul din candidaţii care vor fi extrem de activi. Nivelul candidaţilor, dacă priveşti la Ponta, la domnul Iohannis, la Tăriceanu, îţi dai seama că e un nivel foarte jos”, a spus şeful statului.

Băsescu s-a referit la Cristian Diaconescu, despre care a spus că-l simpatizează, deşi el a fost unul dintre participanţii la suspendarea din 2007, atunci fiind chiar vicepreşedinte al PSD. De asemenea, pe Tăriceanu l-a numit liberalul roşu.

„Liberalul roşu, cum îi zic lui Tăriceanu, şi-a asumat acest rol, să ducă voturile ofrandă lui Ponta. În plus, m-a surprins toleranţa PDL faţă de Macovei de a candida ca independent şi spunînd nonşalant că nu va demisiona din PDL, m-a surprins şi tăcerea PNL

Traian Băsescu este nemulţumit şi de faptul că fostul lui partid de suflet, PDL, nu are candidat propriu.

„Mi-e f. greu să înţeleg cum un partid care a dat trei primari generali ai Capitalei, de două ori preşedintele României, prim-ministrul nu are ambiţia să aibă candidat la prezidenţiale”, a încheiat preşedintele ţării.