Băsescu: Antonescu nu mai e pe lista de protocol a Preşedenţiei. Poate veni la Cotroceni ca turist

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la B1 TV, referitor la absenţa lui Crin Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul Economiei, că acesta a avut "un comportament necuviincios" la o ceremonie anterioară şi "nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni".

18 oct. 2013, 09:15
Băsescu: Antonescu nu mai e pe lista de protocol a Preşedenţiei. Poate veni la Cotroceni ca turist

„Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucrează aşa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare»”, a precizat Traian Băsescu.

El a adăugat că, de acum înainte, Crin Antonescu ori merge la Cotroceni „ca turist, în grupuri organizate” ori va avea loc o discuţie în care se va conveni că protocolul la Cotroceni nu poate fi încălcat.

„Merge ori ca turist, în grupuri organizate sau, dacă va fi o discuţie în care să convenim că nu se poate încălca protocolul la Cotroceni … dar, altfel, aici sunt nişte automatisme: cine încalcă protocolul nu mai rămâne pe lista de invitaţi la evenimente de protocol”, a adăugat Băsescu.

Preşedinte al Senatului şi şef al PNL, Crin Antonescu a lipsit miercuri de la ceremonia de învestitură a lui Andrei Gerea în funcţia de ministru al Economiei, după demisia lui Varujan Vosganian. Surse politice au declarat atunci că preşedintele PNL nu a fost invitat de către Administraţia prezidenţială la ceremonia de la palatul Cotroceni.