Băsescu: Chiţoiu era un executant, făcea ce-i cerea Ponta. Ca şi Stroe. Şi mai e unul în Guvern, dar nu-l spun

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este potrivită schimbarea de miniştri făcută de PNL, întrucât acest partid nu se vedea în Guvern şi avea nevoie de credibilitate. Mai mult, şeful statului a spus că Daniel Chiţoiu era un executant, care făcea ceea ce-i cerea Victor Ponta.

RomaniaTV.net
11 feb. 2014, 20:36
Băsescu: Chiţoiu era un executant, făcea ce-i cerea Ponta. Ca şi Stroe. Şi mai e unul în Guvern, dar nu-l spun

„Este potrivită (propunerea ca Iohannis să fie membru al Guvernului – n.r.). Liberalii aveau nevoie să echilibreze credibilitatea în guvernare, pentru că miniştrii liberali nu se vedeau. Hai să fim drepţi, eu ştiu mult mai bine decât presupun ziariştii. În plus, Chiţoiu era un executant. Ce îi cerea Ponta, aia făcea. Nu avea nicio treabă cu consultarea cu PNL, cum era şi Stroe. Şi Stroe a fost tot un astfel de executant. Şi mai e unul, dar dacă tot nu l-au ghicit, nu-l spun, îl las acolo, care e tot aşa un executant, fără să gândească. Fac politica PSD fără niciun gând să facă ceva liberal”, a spus Băsescu, la B1TV.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat oficial, vineri, nominalizările în Guvern: Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie după accidentul aviatic din Apuseni), Teodor Atanasiu – ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolăescu – ministru de Finanţe (în locul lui Daniel Chiţoiu), Cristian Buşoi – ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

Traian Băsescu a mai declarat că, în acest moment, Guvernul funcţionează ilegal, întrucât avem miniştri demişi, dar nu avem interimari.

„Vă mai spun un lucru, Guvernul funcţionează ilegal, avem miniştri demişi, dar nu avem interimari. Un minister nu poate sta fără miniştri. Chiţoiu şi-a dat demisia, Nicolăescu şi-a dat demisia. Dar nu au propus interimari. Iar un guvern nu poate funcţiona fără miniştri”, a declarat şeful statului.