Băsescu: Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, trimit înapoi bugetul de stat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.

24 nov. 2013, 16:37
Băsescu: Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, trimit înapoi bugetul de stat

Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament„, a spus Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta: Dacă Băsescu RESPINGE bugetul, NU putem indexa pensiile

O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CCR„, a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că este vorba de un „avertisment„.

Şeful statului a mai spus că această creştere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând că tot ce se va da înapoi la pensii şi salarii, va fi „înghiţit” de creşterile de preţuri.

Potrivit preşedintelui, inflaţia va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%. „Cred că vom avea o creştere de inflaţie de cel puţin 3,5, adăugată pe inflaţia anunţată de Banca Naţională„, a mai spus Traian Băsescu.

VEZI ŞI: Ponta: Nu am ce discuta cu Traian Băsescu despre buget. E incoerent şi s-a băbit