Băsescu: Decizia privindu-l pe Silaghi, în 23 august. Ponta să-şi asume privatizarea CFR Marfă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că înainte de a respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi doreşte să ştie cine ar fi propus în locul acestuia, pentru a nu se ajunge în situaţia în care a doua desemnare, imposibil de respins, să fie "mai proastă" decât prima. De asemeneea, şeful statului a mai spus că o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor va fi luată în 23 august. Băsescu consideră că singura soluţie corectă este ca premierul Victor Ponta să rămână  interimar la Transporturi până la semnarea contractului de privatizare a companiei CFR Marfă.

RomaniaTV.net
22 iul. 2013, 15:45
Băsescu: Decizia privindu-l pe Silaghi, în 23 august. Ponta să-şi asume privatizarea CFR Marfă

„Pot să spun „Rău cu rău, dar mai rău fără rău”. Aş putea să primesc o nominalizare pe care nu o mai pot refuza, care ar putea să fie şi mai proastă”, a spus preşedintele Băsescu într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai spus că înainte de a-l respinge pe Silaghi aşteaptă să vadă ce altă nominalizare ar face cei din USL în locul acestuia.

„Cred că este neoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfă”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că „o decizie definitivă cu privire la domnul Silaghi va lua pe 23 august”. „Voi lua o decizie vineri, 23 august, dacă resping sau, cu toate argumentele pe care le-am adus, dacă accept. Dar până atunci, ar fi timpul să se semneze sau să se respingă semnarea contractului de privatizare. Nu aş vrea să îl văd pe Silaghi, chiar aşa cum e, că devine ţapul ispăşitor al unei operaţiuni de privatizare eventual de tip Oltchim”, a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră pe 25 august, dar această dată pică duminică.

Şeful statului consideră că singura soluţie corectă este ca premierul Victor Ponta să rămână interimar la Transporturi „măcar până la semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă”. El a mai spus că Ponta ar trebui să-şi asume „răspunderea politică” în cazul privatizării CFR Marfă.