Băsescu, despre dosarul lui Voiculescu: L-a condamnat justiţia, pe drept sau pe nedrept, fără nici un fel de intervenţie din partea mea

Fostul preşedinte Traian Băsescu arată într-o postare pe Facebook că mai mulţi condamnaţi cunoscuţi "mint" când afirmă că au fost condamnaţi şi "executaţi” pentru faptele lor la ordinul său.

12 ian. 2017, 20:28
Băsescu, despre dosarul lui Voiculescu: L-a condamnat justiţia, pe drept sau pe nedrept, fără nici un fel de intervenţie din partea mea

„Nicolae Popa (fost director FNI), Nicolae Dragnea (Preşedinte Camera Deputaţilor), Adrian Năstase (fost Prim Ministru), Dan Voiculescu (patronul antenelor), Gigi Becali (patron Steaua), Traian Remeş (fost ministru al agriculturii). Toţi aceşti guralivi, susţin public că au fost condamnaţi şi „executaţi” pentru faptele lor în biroul meu, sau de mine, sau pentru că eu am ordonat condamnarea lor. Mare minciună. Pur şi simplu i-a condamnat justiţia, pe drept sau pe nedrept, fără nici un fel de intervenţie din partea mea. Cu siguranţă, mâine poimâine, bine susţinuţi de nişte relicve ale dezinformării mustind de ură împotriva mea precum Abraham (l-am trecut în rezervă cînd el vroia să rămână în MI), Bolcaş (nu i-am permis să ajungă judecător la CCR), Zară (urăşte voluntar) sau SRS (nu am intervenit în favoarea prietenului lui Patriciu), Hoandră (urăşte voluntar), Nistorescu (urăşte voluntar), vor susţine public că până şi fratele meu a fost arestat în urma unu aranjament stabilit tot în biroul meu de la Cotroceni. Ei toţi, cu sprijinul patronilor plini de interese ai unor televiziuni private, îi prostesc continuu pe români.

PS-Această postare nu contrazice cu nimic afirmaţiile pe carea le-am făcut legat de fabricarea selectivă a unor dosare (vezi Bica, Georgescu, Udrea etc.) prin grija regizorilor Coldea şi Kovesi”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Cum a fost înregistrat Traian Băsescu vorbind despre dosarul lui Voiculescu

Băsescu a recunoscut înregistrările în care vorbeşte despre dosarul lui Voiculescu

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a dat publicităţii o înregistrare în care Traian Băsescu povesteşte ce a discutat cu generalul Florian Coldea despre condamnarea lui Dan Voiculescu. „Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, ştii? Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii”, spunea fostul preşedinte.

Traian Băsescu recunoaşte într-o postare pe Facebook că înregistrarea prezentată de Sebastian Ghiţă la România TV este reală. El precizează însă că discuţiile au fost editate şi că informaţiile la care făcea referire le primise de la structurile de informaţii ale statului, când era preşedinte, şi nu de la procurori. El susţine că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan.

„Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul “Ghiţă face dreptate”. Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări:

1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016;

2. Recunosc înregistrările ca fiind reale;

3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii;

4. Nu m-am întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu;

5. Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu);

6. Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam. În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.