Băsescu, despre întâlnirea lui Iohannis cu premierul şi ministrul Muncii: A procedat absolut corect. Constituţia îi dă dreptul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat marţi, referitor la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, că acesta a procedat corect, deoarece în Constituţie scrie că are dreptul să cheme Guvernul la consultări sau să se ducă în şedinţa de Guvern.

RomaniaTV.net
03 apr. 2018, 13:23
Băsescu, despre întâlnirea lui Iohannis cu premierul şi ministrul Muncii: A procedat absolut corect. Constituţia îi dă dreptul

„Vă pot spune că, din punct de vedere constituţional, preşedintele a procedat absolut corect. În Constituţie are dreptul să cheme Guvernul la consultări sau să se ducă în şedinţa de Guvern. A preferat varianta chemării Guvernului la consultări pe o chestiune punctuală. Cred că a procedat foarte bine, constituţional, având în vedere că în nepriceperea lor pesediştii lui Daddy, cu viziunea lui Daddy, au reuşit să bulverseze şi sistemul fiscal din România, şi sistemul de salarizare şi se pregătesc să facă pulbere şi sistemul de pensii. În condiţiile în care de trei luni tot cârpesc la sistemul de salarizare, n-am niciun fel de încredere că vor reuşi să priceapă ceea ce au de făcut în ceea ce priveşte reaşezarea sistemului de pensii”, a spus Traian Băsescu, potrivit news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a convocat la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Întâlnirea a început la ora 12 şi s-a încheiat după mai puţin de o oră. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus celor două, la începutul întâlnirii, că există nemulţumiri din partea salariaţilor privind aplicarea Legii salarizării şi le-a cerut explicaţii.