Băsescu, despre retragerea cetăţeniei: O să caut cel mai bun avocat şi o să mă judec cu Dodon

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi că își caută avocat pentru a se judeca cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în ceea ce privește retragerea cetățeniei moldovenești.

05 ian. 2017, 13:06
Băsescu, despre retragerea cetăţeniei: O să caut cel mai bun avocat şi o să mă judec cu Dodon

„Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen șase luni. Decretul produce efecte după șase luni și caut avocat și o să mă judec cu Dodon”, a afirmat Băsescu la Parlament.

Marți, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul pentru retragerea cetățeniei acordate lui Traian Băsescu. Documentul nu face referire la soția sa, Maria Băsescu.

„Am semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu”, a scris Dodon pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu. Reacţia fostului preşedinte

Cetățenia Republicii Moldova, argumenta Dodon, poate fi retrasă printr-un decret al președintelui Republicii Moldova persoanei care a dobândit cetățenia în mod fraudulos prin informație falsă sau ascunderea unui fapt pertinent, arată Agerpres.

Astfel, s-a constatat că atât în momentul examinării cererii lui Traian Băsescu, cât și în prezent existau impedimente în obținerea cetățeniei Republicii Moldova în baza art. 20 al. 1 lit. c) a Legii cetățeniei Republicii Moldova nr. 1024 din 2 iunie 2000, și anume: Traian Băsescu, fiind supus urmăririi penale pe mai multe capete de acuzare în România, a ascuns acest fapt esențial, ceea ce constituie temei de retragere a cetățeniei în baza normei legale expuse mai sus, a adăugat Dodon, citat de Report.md.

La 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la București iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidențiale din R. Moldova.