Băsescu, despre torţionari: Trebuie să fie lăsaţi fără pensie, umilinţa şi chinul a fost treaba lor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că în cazul torţionarilor acestora trebuie să le fie luată pensia şi să apară în faţa justiţiei pentru a fi judecaţi.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 12:15
Băsescu, despre torţionari: Trebuie să fie lăsaţi fără pensie, umilinţa şi chinul a fost treaba lor

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat duminică cum vede situaţia torţionarilor în cazul cărora s-au demarat demersuri pentru cercetarea şi condamnarea acestora.

„Dincolo de regim, umilinţa a fost treaba lor, a şefilor de tribunale şi chinul până la moarte a celui care avea dosar politic. Trebuie să apară în faţa legii, trebuie să rămână fără pensie. Trebuie să rămână fără pensie”, a susţinut Băsescu în emisiunea „După 20 de ani”.

„Dacă justiţia poate încadra în orice articol de cod penal sau de drept internaţional activitatea de omorî pe cei care aveau alte opţiuni politice decât Partidul Comunist, ea trebuie folosită”, a completat şeful statului.

Citeşte şi Victima torţionarului Vişinescu: Încă îmi mai este frică de el. Teroarea psihică a fost grea

Citeşte şi MĂRTURII CUTREMURĂTOARE despre un alt TORŢIONAR: Ne-a spus că numai în plic mai ajungem acasă VIDEO

Totodată, Băsescu a admis faptul că în cărţile de istorie aflate în programa şcolară trebuie să fie cuprinse momentele care privesc acţiunile de poliţie politică.

Citeşte şi: Băsescu despre gazele de şist: Nu există miză mai mare decât independenţa energetică a ţării