Băsescu: Fac apel la Guvern să prezinte proiectul de buget pe 2015

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel la Guvern să prezinte proiectul de buget pe 2015 cât mai curând.

19 nov. 2014, 17:05
Băsescu: Fac apel la Guvern să prezinte proiectul de buget pe 2015

Traian Băsescu susţine că proiectul de buget pe 2015 este o prioritate majoră. 

Traian Băsescu: Am solicitat începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Cristian David

„Dincolo de priorităţile pe care Parlamentul le-a exercitat în aceste zile (…), prioritatea majoră pentru România este un proiect de buget. Companiile, firmele, cetăţenii care sunt implicaţi în afaceri nu ştiu cum să-şi proiecteze anul 2015 în lipsa bugetului şi a informaţiei dacă vor creşte sau nu taxele. De aceea, fac un apel la Guvern, pentru că faptul că prim-ministrul nu se află în Bucureşti nu este o scuză. Ministerele împreună cu Ministerul de Finanţe pot pregăti, pot pune la dispoziţia publicului măcar proiectul de buget”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a cerut „în mod expres ca Guvernul să fie în măsură ca, în cel mai scurt timp, să prezinte proiectul de buget, cu atât mai mult cu cât în spaţiul public sunt discuţii extrem de consistente legate de creşterea, scăderea taxelor”.

„Nimeni nu ştie ce se întâmplă. Alocările bugetare pentru investiţii, alocările pentru proiecte culturale, alocările pentru proiecte de mediu – sunt lucruri extrem de importante şi firmele nu-şi pot proiecta anul 2015 fără să aibă o imagine a bugetului României şi a Codului fiscal pentru anul 2015. Fac apel la Guvern, inclusiv la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care gestionează în aceste zile problemele curente, aşa cum apare în Monitorul Oficial, la accelerarea procesului de pregătire a proiectului de buget pentru 2015 şi la punerea cât mai rapidă în dezbatere a acestui proiect”, a afirmat preşedintele Băsescu.