Băsescu îl avertizează pe Iohannis: Acționaţi urgent, căci altfel riscaţi aruncarea ţării în anarhie

Fostul președintele al României Traian Băsescu îi cere președintelui Klaus Iohannis să acționeze "urgent" și îl avertizează că altfel riscă, "prin indecizie" în actuala criză, să arunce țara în anarhie.

07 nov. 2015, 18:24
Băsescu îl avertizează pe Iohannis: Acționaţi urgent, căci altfel riscaţi aruncarea ţării în anarhie

„Acționați urgent, căci altfel, sufletele celor uciși la Clubul Colectiv, ale celor care continuă să moară în spitale, ale supraviețuitorilor și ale milioanelor de oameni revoltați, vă vor închide orice posibilitate de acțiune și riscați aruncarea țării în anarhie. (…) Nu împingeți țara, prin indecizie, într-o criză greu de controlat din cauza unor acțiuni poate bine intenționate, dar neadaptate realității momentului. Iar, dacă timpul vă permite, domnule Președinte al României, priviți puțin și în jurul frontierelor. Nu există răgaz pentru jocuri de imagine, ci este vremea deciziilor. Domnule președinte al României, vă rog acționați repede!”, a scris Băsescu, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef de stat susține că nu are nimic cu președintele în funcție, dar îi pasă „enorm” de țară și de acest popor.

Totodată, Traian Băsescu se referă, în postarea sa, și la intervenția autorităților în cazul incendiului din Club Colectiv.

„Românii sunt extrem de emoționali, iar dacă mecanismul UE de ajutor pentru dezastre a fost cumva declanșat cu o întârziere de 6 zile, așa cum susțin unii ziariști, nu vă va ierta nimeni pentru că n-ați știut că există această procedură”, i-a transmis fostul președinte lui Klaus Iohannis.

Traian Băsescu, mesaj pentru Klaus Iohannis: „Teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială”

Traian Băsescu îi mai amintește șefului statului și câteva priorități „care pot fi făcute imediat și unde strada are dreptate”, amintind că pe toate și le-a dorit și el, dar nu le-a putut rezolva.

„Desemnarea unui prim-ministru credibil (deja stabilit, Dacian Cioloș) — responsabil Președintele României; Lege electorală cu 100 de senatori și 200 de deputați — responsabili liderii PSD și PNL + Parlament; Legea alegerilor locale să prevadă alegerea primarilor în 2 tururi — responsabili liderii PSD și PNL + Parlament; Depolitizarea agențiilor centrale și teritoriale prin numirea pe criterii de competență a conducerilor acestora — responsabili liderii PSD și PNL + Guvern; Înlocuirea Avocatului Poporului — responsabili liderii PSD și Parlament”, sunt câteva dintre prioritățile menționate de fostul președinte Traian Băsescu.