Băsescu îl contrazice pe Iohannis: Toţi ambasadorii au cerut mărirea numărului de secţii de votare

Traian Băsescu a declarat că toţi ambasadorii au solicitat mărirea numărului de secţii de votare înaintea campaniei, înaintea celor două tururi de scrutin.

19 nov. 2014, 17:10
Băsescu îl contrazice pe Iohannis: Toţi ambasadorii au cerut mărirea numărului de secţii de votare

Preşedintele în funcţie îi răspunde astfel lui Klaus Iohannis, care ceruse retragerea tuturor ambasadorilor vinovaţi de cozile uriaşe formate la secţiile de votare din străinătate.

„Toţi am văzut împiedicarea dreptului de vot al unui număr mare de români în Marea Britanie, la Londra, în Franţa, la Paris, în Italia, la Torino, în Spania. Am cerut informaţii de la toţi ambasadorii, am primit copii de la aceştia premergător campaniei, între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat prin MAE mărirea numărului de secţii de votare. Aş vrea ca românii să ştie că ambasadorii au spus că e necesară creşterea numărului de secţii de votare. Inclusiv ambasadorul de la Berlin. Dacă e ceva de reproşat, nu e la ambasadori”, a spus şeful statului.

Băsescu: Vreau să nu se speculeze pe tema şicanelor. Motoc trebuie să demisioneze din postul de ambasador

În urmă cu două zile, preşedintele nou ales, Klaus Iohannis, a solicitat ca cei responsabili pentru neregulile de la secţiile de votare din străinătate să plătească cu funcţia.

„Cineva trebuie să plătească cu funcţia. Rog preşedintele în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme pe post pe cei care nu au gestionat corespunzător situaţia. Este un gest minimal să fie retraşi ambasadorii şi consulii de acolo unde românii au fost umiliţi. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze”, a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă.