Băsescu: Mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova. Neinspirată decizia lui Iohannis

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, marţi, pe Facebook, că decizia lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema modificărilor la legile justiţiei a fost "neinspirată" şi că mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema unirii cu Republica Moldova. 

24 ian. 2017, 10:14
Băsescu: Mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova. Neinspirată decizia lui Iohannis

Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află şi în Strategia Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloş.

Dar, dacă tot voia anunţarea referendumului de ziua Micii Uniri, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova. Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubraţiile lui Dodon”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, luni, procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

„Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai spune Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme. În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la România TV, că preşedintele Iohannis „îşi cere suspendarea”, pentru a avea din nou „o tribună” şi să meargă în ţară „ca să se victimizeze”, dar social-democraţii nu sunt interesaţi la acest moment de o posibilă suspendare a şefului statului.

CITEŞTE ŞI: Carmen Dan, ministrul de Interne, despre organizarea unui referendum: Referendumul din 2012 a costat foarte mult