Băsescu: Mesajul lui Putin este pozitiv, poate fi un pas înainte

Şeful statului a fost întrebat, joi, la Cotroceni, despre declaraţia omologului rus, Vladimir Putin, privind speranţa Moscovei pentru cooperarea "mai consistentă" cu România, Traian Băsescu răspunzând că "mesajul este unul pozitiv" şi că "poate fi un pas înainte", potrivit Mediafax.

16 ian. 2014, 17:55
Băsescu: Mesajul lui Putin este pozitiv, poate fi un pas înainte

Preşedintele Băsescu a menţionat că a transmis, joi, la Bruxelles, preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, poziţia României potrivit căreia formatul de negociere „5+2” în problema Transnistriei este ineficient.

El a fost întrebat ce format de negociere propune, dar a răspuns că nu poate face public astfel de propuneri, menţionând că poate însă să spună că „cel mai puternic element de negociere este relaţia Chişinău – Moscova”.

Băsescu a menţionat că Moscova nu poate fi scoasă din formula de negociere.

„Primii care trebuie să o discute, cu cărţile pe masă şi fără complexe, repet, fără complexe, sunt politicienii de la Chişinău”, a spus Băsescu.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Vladimir Putin privind speranţa Moscovei într-o „cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România”, preşedintele român a spus că mesajul omologului rus este „pozitiv” şi poate fi „următorul pas” după ce Consiliile Supreme de Apărare ale celor două ţări au convenit în 2013 o colaborare în probleme de combatere a terorismului.

„Poate fi un pas înainte”, a spus Băsescu.

VEZI SI:

Băsescu: Nu m-am dus la Bruxelles în calitate de avocat al Republicii Moldova