Băsescu: Nu am nicio emoţie cu privire la documentele puse la dispoziţie Parchetului de comisia Nana

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că nu are nicio emoţie cu privire la documentele ce au stat la baza activităţii comisiei Nana şi au fost transmise Parchetului General, susţinând că în cazul în care acest for legislativ ar fi descoperit nereguli care să privească familia Băsescu ar fi făcut publice aceste concluzii.

17 sept. 2014, 20:22
Băsescu: Nu am nicio emoţie cu privire la documentele puse la dispoziţie Parchetului de comisia Nana

„Nu am niciuna (n.r. emoţie), că solicitarea s-a făcut înainte de vacanţa parlamentară. (…) Parchetul General a făcut demult solicitarea pentru aceste documente. Acum şi-au adus aminte parlamentarii să le dea. Nu am nicio emoţie pentru că fiica mea nu a beneficiat de actul iniţial de împroprietărire pe care pe care l-au făcut sub semnătura prefectului. Fiica mea a fost un cumpărător de bună credinţă de la al doilea sau la al treilea proprietar al acelor suprafeţe”, a spus şeful statului la TVR 1.

El a susţinut că în cazul în care comisia Nana ar fi stabilit că există nereguli care să privească familia Băsescu ar fi făcut publice aceste concluzii. „Credeţi că dacă erau lucrurile în neregulă care să vizeze familia Băsescu, eu nu spun că nu sunt nereguli în procesul de restituire, dar care să vizeze acest act de cumpărare, credeţi că, comisia parlamentară s-ar fi oprit că vezi Doamne a început Parchetul o anchetă? Eu cred că făceau publice concluziile”, a adăugat Băsescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis să trimită Parchetului General documentele care au stat la baza activităţii Comisiei Nana, la cererea procurorului general. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, a trimis o scrisoare Parlamentului prin care a solicitat să îi fie transmise documentele care au stat la baza activităţii Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana.