Băsescu: Nu l-am întrebat niciodată pe Coldea despre o anchetă la adresa Elenei Udrea

Traian Băsescu a declarat, vineri, că va continua să îşi pună semne de întrebare "dacă se reia spectacolul arestărilor". Întrebat dacă îi reproşează acest lucru şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Băsescu a răspuns: "Da, e şefa instituţiei."

03 iul. 2015, 10:33
Băsescu: Nu l-am întrebat niciodată pe Coldea despre o anchetă la adresa Elenei Udrea

Întrebat despre susţinerea sa faţă de procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Traian Băsescu a spus:

Voi continua să pun semne de întrebare dacă se reia spectacolul arestărilor. Am fost întotdeauna împotriva arestărilor preventive, cu excepţii. Sunt un adversar al arestărilor preventive când este vorba de lucruri care s-au petrecut cu mult timp în urmă.

Un om politic sau simplu, în faţa instituţiilor statului este o gâză. Dacă împotriva lui pornesc DNA, SRI, Curte de Conturi, este o gâză. Singura pavăză este respectarea drepturilor omului. (…) Dacă un om nu beneficiază de respectarea drepturilor lui, acest om este distrus. Vedeam că se întâmplă la oameni politici, care nu sunt prea agreaţi de români, dar se întâmplă şi oamenilor simpli, dar nu aflăm de ei”, a afirmat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu: Predoiu nu va fi premier. Văd o altă coaliţie. Dacă e în interes naţional, Oprea o va face

Întrebat dacă îi reproşează acest lucru lui Kovesi, Băsescu a spus: „Da, este şefa instituţiei”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Gândul live, că nu l-a întrebat niciodată pe Coldea despre o anchetă la adresa Elenei Udrea şi că în timpul mandatului său de preşedinte nu au existat denunţuri la adresa acesteia.

Citeşte şi: Băsescu, atac la Iohannis: A greşit că şi-a pus apropiaţi şefi la SIE şi SRI

„Niciodată nu l-am întrebat pe Coldea despre o anchetă la adresa Elenei Udrea. În timp ce eu eram în mandat n-au existat denunţuri la adresa Elenei Udrea. Ştiu că doar ca martor a fost chemată în plină campanie, era legat de nişte investiţii in Piatra Neamţ, dar sub acuzare n-a fost pusă niciodată cât am fost eu preşedinte”, a spus Băsescu.

Întrebat ce îl face să creadă că Elena Udrea este sută la sută nevinovată, Traian Băsescu a răspuns:

„Nu spun asta, dar ştiu că nu a luat geanta cu bani. Dar povestea care se spune că a venit un investitor, directorul unei firme, i-a dat secretarului general o geantă, care nu a văzut dacă erau în geantă… Cel care a dat banii spune că banii erau pentru secretarul general, nu pentru Udrea. (…) Nu cred că a fost în minister la acea dată. S-au verificat condicile de la intrare şi nu era în minister. În instanţă probabil va spune unde era”.

Fostul şef al statului a subliniat că „marea poveste cu geanta este o poveste cap coadă”.

Citeşte şi: Băsescu, despre Ponta: Mi se pare că acuzaţia de conflict de interese adusă premierului este FORŢATĂ

Întrebat despre Elena Udrea, Băsescu a declarat pentru Gândul că „Eu nu spun 100% nevinovată, ştiu sigur că nu a luat o geantă cu bani. Partea extrem de interesantă, nu cred că a fost în minister pe data aceea. Luaţi această informaţie. Nu apare ca fiind în minister. Probabil în instanţă o să spună unde era.”
Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale trebuie să se prezinte la Secţia 2 Poliţie în zilele de marţi şi vineri, la ora 10.00, fiind una dintre obligaţiile măsurii controlului judiciar.