Băsescu nu susţine revocarea, ci audierea şefei DNA: Kovesi să suporte şocurile. Ambasadorii vor înţelege că au susţinut un stat mafiot

Publicat: Duminică, 27 Mai 2018 21:06 // Actualizat: Luni, 28 Mai 2018 10:21 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu a declarat duminică, la #RomâniaTV#, că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, trebuie să îşi ducă mandatul la capăt pentru a suporta şocurile achitărilor în dosare instrumentate de DNA, considerând că ambasadorii care o susţin vor înţelege că au sprijinit "un stat mafiot".

 

 

Traian Băsescu a aut duminică seară, în exclusivitate la România TV, un nou atac la şefa DNA. "În opinia mea, revocarea doamnei Kovesi ar fi o greşeală. Preşedintele riscă să-şi piardă din credibilitate, pentru că probabil mai sunt cancelarii care văd în doamna Kovesi un stâlp real al luptei împotriva corupţiei, dar încă acest mesaj văzut în The Telegraph, nu este unul care a pătruns în toate cancelariile. În opinia mea, mai sunt multe dosare contrafăcute în instanţă, bazate pe nişte denunţuri în jurul cărora au brodat procurorii ca să ajungă la ţintă, însă dosarele nu au fost judecate încă, şi cred că vine vremea în care judecătorii încep să se uite mai atent la probele pe care procurorii le pun în dosare. (...) În opinia mea, trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt ca să-şi ia toate şocurile în mandatul ei. Adică alte achitări", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu: Votăm moţiunea, doar nu o să o votăm pe Dăncilă. Ar fi bine să nu ne facem de râs

Traian Băsescu atrage atenţia asupra ambasadorilor care o susţin pe şefa DNA. "Eu nu cred că nu o afectează, oricât ar părea plină de tupeu. Am văzut raportul făcut la ONU. Acolo nu a spus nimic de achitări, dar va veni vremea când va trebui să spună. Ce aş vrea să înţelegem? Că mai este o ramificaţie a minciunii în DNA, abuzul în serviciu. (...) Ea nu cred că mai beneficiază de mare sprijin în momentul de faţă şi am impresia că cei care au sprijinit-o fără rezerve, ambasadori după spectacolul cătuşelor din 2016, vor înţelege că au sprijinit un stat mafiot, aşa cum a scris The Telegraph. Aşa cum am spus în cazul Rarinca. Văd că se caută conducătorul sistemului. E clar că e vorba despre abuzuri", a mai spus fostul şef de stat. 

Băsescu: Eu cred că e obligatorie audierea doamnei Kovesi 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că este necesară audirea Laurei Codruţa Kovesi în dosarul ce îi vizează pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucina Onea şi procurorul Mircea Negulescu, susţinând că există mai multe astfel de exemple de procurori în sistem. 

"Răspunsul meu e categoric da (n.r.: Inspecţia Judiciară să asigure protecţia magistratului care instrumentează cazurile Onea şi Negulescu) pentru că Onea şi Negulescu sunt doar doi. Noi avem o pădure de procurori în Parchetele noastre. La Braşov, la Oradea, la Constanţa, sunt zone în care DNA este populat de astfel de procurori, ca să nu vorbim de cei din DNA central care sunt exact ca Onea şi Negulescu. Eu dacă aş fi procuror general aş cere protecţie pentru procurorul care îi investighează pe cei doi, pentru că sunt un sistem bine legat, aveau ţinte, aveau denunţători, chiar dacă erau denunţuri mincinoase împotriva ţintelor. Avem exemplul procuroarei Şega, care ancheta afaceri ale domnului Vântu, care a murit în condiţii dubioase.(...) Este clar că nu există unitate de Parchet, DNA teritorială care să lucreze fără aprobarea şefului DNA. E subordonarea ierahică ce funcţionează în Parchete. Deci ei trebuiau să informeze despre dosare. Nu ştiu în ce măsură informau despre fabrica de probe", a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Fostul preşedinte spune că e necesară audierea Laurei Codruţa Kovesi. "Eu cred că e obligatorie audierea doamnei Kovesi. Eu l-aş aduce şi pe procurorul şef de la Braşov, ştie el de ce. L-aş aduce să dea nişte explicaţii la Parchetul General. La felul cum i-a înregistrat fostul deputat Cosma cred că sunt atât de proşti încât nu şi-au luat nicio măsură. Dacă ei nu şi-au luat măsuri să-i înregistreze Cosma, la ce să te aştepţi la ei? Ei sunt nişte brute care au fost atât de convinse de puterea lor absolută, încât nu şi-au luat nici un fel de măsuri", a mai spus Băsescu.  

Avertismentul lui Băsescu: Mandatele de arestare europene ar putea să nu se mai pună în aplicare din cauza legislaţiei. Soluţia: Festivalul cu cătuşe din faţa DNA, interzis

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, legat de neimplementarea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie, că efectele se văd în cazuri penale unde nu se pun în aplicare mandatele de arestare internaţionale, iar ţara noastră riscă să rămână fără aceste mandate europene.

"Ar putea veni dezastrul dacă nu facem ce trebuie în următoarele două luni. E vorba de introducerea în legislaţie a directivei cu privire la prezumţia de nevinovăţie şi dreptul de a participa la proces. UE se ocupă de aşa ceva pentru că trebuie uniformizată legislaţia statelor membre încât hotărârile judecătoreşti să fie recunoscute.Uitaţi-vă la Anglia, Serbia. Avem cazul Ghiţă în care judecătorii cer probe. Există mandatul european de arestare, care este o instituţie căreia i se dă curs de regulă aproape automat, cu o singură excepţie, ţărilor care au probleme cu armonizarea legislaţiei cu cea europeană. Problema proceselor penale nu e singura problemă", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

"Avem două luni. Dacă nu, Comisia trimite la Curtea Europeană de Justiţie unde se vor stabili sancţiuni în bani. Ea va stabili că România plăteşte atât sau va spune în România nu pot fi recunoscute hotărârile judecătoreşti. Deci rămânem fără dreptul de a trimite mandate europene de arestare. Eu nu ştiu ce va hotărî Curtea Europeană de Justiţie", a mai atras atenţia Traian Băsescu.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna Laura Codruţa Kovesi revocare Kovesi Traian Băsesci
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mai 12:52
Răspunde | Votează email 0 email
iTalia
Preşedinţia de la Roma a anunţat duminică seară că Giuseppe Conte a renunţat la mandatul de premier desemnat al Italiei. Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, liderii mişcărilor antisistem şi, respectiv, de extremă dreaptă din Italia, şi-au exprimat furia deoarece şeful statului a respins nominalizarea unui politician eurosceptic ca ministru al Economiei şi Finanţelor . Italia nu reuşeşte să depăşească impasul politic Premierul desemnat al Italiei, Giuseppe Conte, a renunţat duminică la formarea unui guvern, după ce preşedintele Sergio Mattarella a respins candidatura controversată a unui eurosceptic pentru funcţia de ministru al economiei. Retragerea lui Conte, un jurist de 53 de ani fără experienţă politică, prelungeşte criza din Italia, unde mişcarea antisistem Cinci Stele şi o coaliţia de extremă dreapta încearcă de aproape trei luni să formeze noul cabinet. Respingând candidatura euroscepticului de 81 de ani, Paolo Savona, la funcţia de ministru al Economiei, preşedintele Matarella a spus că o asemenea numire putea cauza pierderi economice grave, cunoscându-se intenţiile candidatului de a provoca ieşirea Italiei din zona euro. "Incertitudinea privind poziţia noastră a alarmat investitorii şi deponenţii din Italia şi străinătate", a declarat preşedintele Italiei, adăugând: "Apartenenţa la euro este o alegere fundamentală. Dacă vrem să discutăm, atunci ar trebui să o facem într-o manieră serioasă". Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în căutarea unei soluţii după eşecul lui Giuseppe Conte în încercarea sa de a forma un guvern, l-a convocat luni dimineaţă pe economistul Carlo Cottarelli, a anunţat preşedinţia ţării, potrivit AFP. În vârstă de 64 de ani, Carlo Cottarelli a fost un înalt responsabil al Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a primit numele de "Domul Foarfece" când guvernul Enrico Letta (centru-stânga) i-a încredinţat, în 2013, misiunea de
28 mai 12:33
Răspunde | Votează email 0 email
iTalia
Grupul Bilderberg nu se dezminte nici anul acesta. Deși până la reuniunea de la Torino mai sunt numai câteva zile, secretomania e totală. Nu a fost dată încă publicității nicio ordine de zi. Nici despre participanți nu se știe nimic.
Dacă presa internațională evită discret subiectul, jurnaliștii independenți scormonesc după orice element semnificativ. Unii au telefonat la toate hotelurile din zonă și au ajuns la concluzia că reuniunea are loc la Lingotto Congress (un hotel de numai 4 stele), care nu mai are niciun loc de cazare liber pentru perioada 7-10 iunie.
Faptul că întâlnirea va avea loc la Torino s-a aflat, de altfel, prin indiscreția premierul sărb Ana Brnabici, care s-a lăudat cu invitația primită. Cât privește ceilalți participanți, totul e posibil. E îndoielnic că președintele francez Macron, contestat vehement în țară pentru politicile sale globaliste, va vrea ca numele să-i fie alăturat din nou de fostul său șef Rotschild. Obama ar putea veni însă și e de luat în calcul o prezență masivă a francezilor. Nu de alta, dar actualul președinte al Grupului este Henri de La Croix de Castries. Și italienii (care au organizat reuniunea) vor fi bine reprezentați, unii vorbesc de prezența lui Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, o personalitate cu multiple conexiuni în sectorul financiar din America, dar și în cercurile iezuite apropiate actualului papă. Nici prezența fostului premier Mario Monti n-ar fi o surpriză.
Cât privește obiectivele întâlnirii de la Torino, pentru mulți dintre cei care încearcă să deslușească planurile Grupului Bilderberg, 2018 este anul declanșării ofensivei finale pentru instaurarea statului planetar. Lucrurile nu mai sunt însă atât de simple ca pe vremea când Obama era președinte și establishmentul politic din Europa nu avea nicio problemă în a gestiona alternanțele stânga-dreapta la putere. Șocul migrației de proporții care
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H