Băsescu: PLAGIATUL lui Tobă, mai GROSOLAN decât cel al lui Ponta. DESFIINŢAREA Comisiei de Etică, un TRUC

Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că revocarea Consiliului Național de Etică de către Dacian Cioloș a fost un truc pentru ca acuzația de plagiat ce i se aduce ministrului Petre Tobă să nu mai poată fi verificată.

07 dec. 2015, 09:32
Băsescu: PLAGIATUL lui Tobă, mai GROSOLAN decât cel al lui Ponta. DESFIINŢAREA Comisiei de Etică, un TRUC

„Desființarea Comisiei a fost un truc pentru a nu se lua în discuție plagiatul lui Tobă. E evident și nu-ți trebuie multă carte ca să-ți dai seama. Trebuie doar să fi terminat liceul. Plagiatul lui Tobă este mai grosolan decât al lui Ponta. Faptul că ei au desființat Comisia fără să se pună imediat în loc altceva arată că a fost un truc pentru a moșmondi o decizie legată de Ministrul de Interne. Problema este cine îl susține atât de puternic încât Cioloș a fost nevoit să se compromită. Greu de spus (cine îl susține pe Tobă – n.r), dar e clar că nu Cioloș. E cineva deasupra puterilor lui”, a susținut Băsescu la B1 tv.

Citeşte şi: Traian Băsescu râde de Petre Tobă. Ce fotografie a postat pe Facebook

Potrivit unei anchete jurnalistice, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, este suspectat că ar fi plagiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.

Consiliul Naţional de Etică, care analizează tezele de doctorat ale demnitarilor şi care funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei, a fost revocat joi, a anunţat ministrul Educaţiei Adrian Curaj, la finalul şedinţei Executivului. În aceste condiţii, teza de doctorat a ministrului Internelor Petre Tobă va fi analizată de un alt for ce urmează a fi creat.