Băsescu: Preşedintele nu poate bloca o ordonanţă de urgenţă VIDEO

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri că OUG 57/2013 este în vigoare şi că el nu are posibilitatea de a bloca o ordonanţă de urgenţă.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 15:15
Băsescu: Preşedintele nu poate bloca o ordonanţă de urgenţă VIDEO

„Premierul a mai lansat o trăsnaie azi: aflăm că preşedintele blochează o ordonanţă de urgenţă, ceea ce nu e posibil. A spus că ar fi blocată ordonanţa de urgenţă prin care se reducerea numărul de certificate verzi care erau acordate producătorilor de energie regenerabilă. El îi spune lege, nici nu ştie că e ordonanţă. E ori minciună, ori incompetenţă, ori ambele la un loc. Preşedintele nu poate bloca o ordonanţă de urgenţă, doar Avocatul Poporului o poate face”, a spus şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Șeful statului a subliniat faptul că ordonanța de urgență este în vigoare așa cum a fost emisă de premierul Victor Ponta.

„Energia electrică s-a ieftinit. Scade preţul la energia electrică şi premierul nu se prinde. Vă rog, spre informare, să intraţi pe siteul OPCOM, www. opcom.ro. Nu înţeleg, sincer, nu înţeleg reacţia premierului de azi şi o pun pe seama propagandei sau pe cea a neştiinţei. Sau pe baza amândurora. Nu ştiu cum s-o etichetez, plăcere a de minţi, plăcere a-ţi arăta incompetenţa. Ce mă intrigă e că nici un consilier nu l-a tras de mânecă să-i spună că ordonanţa e în vigoare”, a spus şeful statului. 

Victor Ponta: Factura la curent electric s-ar putea scumpi din cauza certificatelor verzi

„Nu am atacat nici o literă din OUG. Doar am cerut să fie notificată Comisia Europeană, aşa poate respectă şi Guvernul Tratatul de Aderare la UE. Vreau să se constate că Guvernul trebuia să notifice Comisia Europeană. Deci, nici o modificare la Ordonanţă. Nu am atacat nici o literă din OUG. OUG 57 nu a fost atacată, ci procedura. Fiind o OUG, ea nu poate fi amânată, a intrat în vigoare de anul trecut şi produce efecte”, a punctat preşedintele.

Traian Băsescu îi răspunde lui Victor Ponta în scandalul facturilor majorate de la energie

ALTE DECLARAŢII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

Băsescu: Pentru România nu există risc de război cu Federaţia Rusă, nu împărţim puşti la populaţie

„Pentru România nu există un risc cu Federaţia Rusă, nu există niciun risc de război, cel puţin în conjunctura actuală. România nu este în stare de alertă, nu o să împărţim puşti la populaţie. Nu suntem în situaţia asta, din mai multe motive, suntem stat suveran, suntem membru NATO. Asta nu înseamnă că armata română stă şi aşteaptă primăvara. Armata română îşi face toate aplicaţiile. Mai mult, am dat azi ordin şefului armatei să mute aplicaţiile din a doua parte a anului către prima parte. Am pus spaţiul aerian la dispoziţia aparatelor de zbor ale NATO. Vom face zboruri deasupra Ucrainei. Nu vă ascund că am acceptat prezenţa unei fregate franceze în apele României. Dacă azi nu există niciun pericol, conflictele îngheţate prezintă un risc de instabilitate regională. Cea mai mare îngrijorare pentru mine este Republica Moldova. Am fost descoperiţi faţă de Georgia”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu: Autorităţile din Crimeea se cramponează de precedentul Kosovo. E probă de slugărnicie din partea premierului să spună că recunoaşte Kosovo

România consideră referendumul din Crimeea din 16 martie ca fiind neconstituţional. Acest conflict este de natură să accentueze instabilitatea regională. Am evidenţiat, în ultimii zece ani, pericolul conflictelor îngheţate, în diferite organisme internaţionale. Situaţia s-a deteriorat în Ucraina. România se va alătura organismelor euro-atlanticelor pentru restabilirea ordinii de fapt. Ne confruntăm cu un precedent, de care autorităţile din Crimeea se cramponează. Este vorba de Kosovo. De aceea, premierul ar trebui să-şi dea seama şi să nu spună că recunoaşte Kosovo imediat ce pleacă preşedintele. E o dovadă de slugărnicie”, a spus şeful statului.