Băsescu: Ponta vrea un preşedinte liniştit. Aţi văzut hoţ care aprinde luminile şi dă drumul la muzică?

Preşedintele Traian Băsescu a comentat o declaraţie venită de la premierul Victor Ponta privind viitorul preşedinte. Anterior, Victor Ponta afirmase că-şi doreşte ca viitorul preşedinte să garanteze liniştea, să fie un preşedinte liniştit. Dimpotrivă, Băsescu consideră că România nu are nevoie de un preşedinte liniştit, ci de unul care să continue procesul de reformă.

06 ian. 2014, 10:08
Băsescu: Ponta vrea un preşedinte liniştit. Aţi văzut hoţ care aprinde luminile şi dă drumul la muzică?

Mai mult, el a afirmat că liniştea dorită de Ponta ar fi mai mult o platformă, o acoperire pentru furturile USL.

„E visul iliescian. Aţi văzut hoţ care aprinde luminile şi dă drumul la muzică? Nu cred că garantarea liniştii e atributul viitorului preşedinte, ci continuarea procesului de reformă, care nu se poate face în linişte. Uitaţi-vă în Parlament. Ce ar spune parlamentarii dacă la alegeri am face şi un refernedum pentru Parlament unicameral. Ce ar spune parlamentul? Ar fi linişte? Şi nu exclud posibilitatea de a propune un nou referendum pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. E clar că 588 de parlamentari sunt prea mulţi. Nici nu mă interesează pragul de la referedum, 50% sau noul prag.”, a spus şeful statului.

El s-a referit şi la Cătălin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că nu e mulţumit.

„Nu-s mulţumit de Predoiu, îl ştiu mai bine. E preşedintele care ar asigura o linişte deplină peste ţară”, a adăugat Băsescu.

VEZI SI:

Băsescu: Daca voi susţine pe cineva la alegerile prezidenţiale, o voi face după europarlamentare