Băsescu: PSD şi PNL trebuie să se înţeleagă pe tema alegerilor în două tururi. Cioloş respectă o înţelegere politică

Fostul președinte Traian Băsescu, lider al Mișcării Populare (MP), a declarat că PSD și PNL, cele două partide mari din Parlament, trebuie să se pună de acord dacă doresc revenirea la sistemul cu două tururi de scrutin la alegerile locale.

RomaniaTV.net
24 ian. 2016, 13:56
Băsescu: PSD şi PNL trebuie să se înţeleagă pe tema alegerilor în două tururi. Cioloş respectă o înţelegere politică

„Aici este un soi de fariseism. Ei împreună au votat alegerile dintr-un singur tur. PNL știe că PSD, care deține majoritatea în Parlament, introduce moțiune imediat lui Cioloș dacă nu respectă înțelegerea. Ori Cioloș spune foarte corect: ‘Doamna Gorghiu, mergi și te înțelege cu Dragnea și, dacă voi vă înțelegeți că vreți din două tururi de scrutin – eu când am venit îl aveați într-un singur tur – voi ați cerut președintelui Iohannis promulgarea legii într-un singur tur. Acum v-ați dat seama că nu puteți scoate primar la București și vreți din două tururi. Înțelegeți-vă voi, partidele parlamentare – și nu toate -, liberalii și socialiștii. Dacă vă înțelegeți, eu mâine emit ordonanță de urgență. Dar nu mă puneți în situația să fragilizez Guvernul care poate primi o moțiune de cenzură pentru că voi v-ați răzgândit'”, a comentat Traian Băsescu duminică, la Conferința Românilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului.

Alegerea primarilor în două tururi, la un pas de a redeveni realitate. Anunţurile lui Iohannis şi Cioloş VIDEO

Fostul șef al statului a reamintit că „la momentul la care Cioloș a depus primul program, în program era revenirea la votul în două tururi”.

„L-am avut, l-am văzut la partid toți. Când a depus al doilea program, a dispărut pentru că exact acele două partide mari i-au cerut să scoată alegerile în două tururi. Deci lui Cioloș degeaba îi dăm cu tigaia în cap, că el e pe o înțelegere politică. A găsit o situație. Trebuie cele două partide care pot face să cadă Guvernul să se înțeleagă între ele”, a mai subliniat Băsescu.

Citeşte şi Băsescu: Republica Moldova are un guvern puternic afectat din punct de vedere al credibilităţii