Băsescu sfidează din nou Constituţia implicându-se în campania PMP

Cu foarte puțin timp rămas până la alegerile prezidențiale din toamnă, partidul mătrășit de cuplul Băsescu-Udrea se confruntă cu serioase probleme, mai ales că dreapta se unește sub ochii lor, pe de cealaltă parte, stânga câștigă teren în frunte cu premierul Victor Ponta. Candidatul ofical al PMP, Cristian Diaconescu, are un handicap major la nivelul popularității, în fapt, puțini fiind aceia care au habar cine este. Din acest motiv, o strategie puternică de promovare a imaginii acestuia se țese din mers, președintele Băsescu având, așa cum ne-am obișnuit, un rol important.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 09:07
Băsescu sfidează din nou Constituţia implicându-se în campania PMP

Fără să se dezică de obiceiurile pe care le-a căpătat în cei aproape 10 ani de când este la Cotroceni și cu care ne-a obișnuit, Băsescu calcă iar în picioare Constituția pentru a deveni purtător de mesaj al lui Diaconescu și, de ce nu, locomotivă pentru PMP. Am aflat ieri că Diaconescu, care respectând un scenariu bine pus la punct, s-a lăudat că Băsescu este primul susținător oficial al candidaturii acestuia, președintele devenind cap de listă, acordând prima semnătură pentru prezidențiabilul PMP. Prin urmare, după întreaga dispută de la europarlamentare, Băsescu sfidează din nou Constituția implicându-se, într-un mod mai mult decât evident, în campania PMP.

La fix doi ani de când 7,4 milioane de români au pus ștampila pe DA la referendumul pentru demiterea președintelui din 2012, atunci când Băsescu a așteptat rezultatele cu Constituția României în mână, acesta calcă în picioare, din nou, fix Legea fundamentală a statului român. La puțin peste două luni de când implicarea lui Traian Băsescu în campania pentru PE, care a fost taxată de către organizațiile naționale, dar și de către cele internaționale, președintele sfidează iar susținând vizibil candidatura prezidențiabilului PMP. Obiectivul este unul simplu – transferul de simpatie către Diaconescu și fidelizarea electoratului pe care îl mai are în vederea campaniei prezidențiale din toamnă.

Rămâne de văzut dacă efortul lui Băsescu depus pentru susținerea candidaturii lui Cristian Diaconescu va da roade sau va fi în zadar. La acest nivel, ne referim în primul rând la faptul că este foarte posibil ca prezidențiabilul PMP nici să nu intre în cursa pentru Cotroceni, să fie detronat de către Elena Băsescu, dar și la problemele de vizibilitate pe care acesta le întâmpină și care sunt de natură să îi pună bețe în roate în condițiile în care va candida.