Băsescu: Voievozii români apărau porţile creştinătăţii. Acum, ce facem, cedăm atât de uşor?

Traian Băsescu a criticat miercuri sistemul de cote de refugiați impus de Comisia Europeană României. El susține că avem de-a face cu un proces de islamizare a Europei și că are un sentiment de frustrare pentru că nu s-au respectat nici măcar legile Uniunii în ceea ce privește criza refugiaților.

23 sept. 2015, 17:00
Băsescu: Voievozii români apărau porţile creştinătăţii. Acum, ce facem, cedăm atât de uşor?

Declarațiile lui Iohannis au fost dur atacate de fostul președinte. Dacă la începutul lunii spunea că România nu face față la mai mult de 1785 de refugiați, miercuri, după Consiliul JAI, Iohannis a declarat că țara noastră primește un număr mic pentru capacitatea sa.

„Cine crede că poate integra populația musulmană se înșală. Ăștia își fac organizații și pe cartiere și nu dau nici măcar 2 bani pe legislația țării în care sunt. Mulți mi-au reproșat că am zis că vor fi atentate. Eu le spun că nu vor fi, încă, pentru că nu s-a terminat valul de veniri în Europa.

Sunt o grămadă de fete din astea pe la televizoare care ne spun că oamenii ăștia au zeci de mii de euro sau dolari ca să plătească să vină în Europa, să cumpere ambarcațiuni să treacă marea, pentru că și-ar fi vândut casele. Eu, tâmpenie mai mare ca asta, nu am auzit! Sau, ne cred pe toți proști?

Măi oameni, în Siria e război! Cine cumpără case acolo și, mai ales, pe câți bani?

Mă uit la televizor și văd o grămadă de băieți din ăștia, sportivi, care vin spre Europa și nu pot să nu îmi pun întrebări, să nu observ că e o problemă și că printre ei sunt mii de teroriști. Evident, ei bagă în față femeile și copiii. Eu vă spun că problema e mult mai mare.

Cine crede că îi poate integra pe acești oameni se înșală. Nu spun că toți care vin sunt teroriști, vor fi și unii buni, muncitori, dar din punct de vedere cultural o să fie o mare problemă„, a declarat Băsescu la sediul central al Mișcării Populare cu ocazia primirii a 350 de noi membri în organizația Ilfov.

Citește și: Traian Băsescu, despre cotele obligatorii de refugiaţi: Este procesul de ISLAMIZARE a Europei

Traian Băsescu a dat exemplu despre cum apărau voievozii românii porţile creştinătăţii.

„Eu, de exemplu, știam din cărțile de istorie, așa se învăța pe timpul meu, nu știu ce e acum la școală, că voievozii români erau la porțile creștinătății și apărau creștinătatea. Acum, ce facem, cedăm atât de ușor această valoare a Europei?”, a punctat Băsescu.

Citeşte şi: CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovacia REFUZĂ să aplice planul UE de repartizare a refugiaţilor