Basistul trupei Yes, Chris Squire, a murit la 67 de ani, de leucemie

Basistul și co-fondatorul trupei 'Yes', Chris Squire, a murit la 67 ani, potrivit unui anunț făcut duminică de celebrul grup rock britanic, citat de AFP.

30 iun. 2015, 04:39

Cu „inima grea și cu o tristețe insuportabilă”, membrii trupei ‘Yes’ au adus la cunoștința publicului decesul colegului, prietenului și co-fondatorului acestui grup muzical, Chris Squire, se spune în comunicat.

Chris a murit în pace duminică seara în Phoenix, Arizona, în brațele soției lui iubitoare, Scotty , mai menționează comunicatul.

Artistul a dezvăluit luna trecută că suferă de o formă rară de leucemie și că va urma un tratament în Phoenix, orașul în care locuia în SUA.

Născut în nord-vestul Londrei, ca fiu al unui șofer de taxi și al unei gospodine, el a fost exmatriculat de la școală în 1964, deoarece avea părul prea lung.

Chris Squire a fondat trupa ‘Yes’ împreună cu cântărețul Jon Anderson în anul 1968.

Printre cele mai faimoase albume ale acestui grup sunt ‘The Yes Album’ și ‘Fragile’ în 1971, ‘Close to the Edge’ în 1972, ‘Tales from Topographic Oceans’ în 1973, ‘Relayer’ în 1974 și ‘Going for the One’ în 1977, menționează AFP.