Bătaie pe banii aruncaţi la funeraliile lui Cioabă. Oamenii s-au îmbulzit pentru monede de 10 bani VIDEO

Florin Cioabă a fost condus pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit al "Regelui Ţiganilor" a fost scos din Palatul Romilor, vineri după-amiază, şi aşezat pe un catafalc într-un car alegoric. Cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Municipal, aflat la ieşirea din Sibiu spre Păltiniş, traseul fiind de aproximativ 7 kilometri. La fiecare răscruce de drum, oamenii s-au îmbulzit pentru a aduna monedele aruncate de cortegiu.

23 aug. 2013, 13:48
Bătaie pe banii aruncaţi la funeraliile lui Cioabă. Oamenii s-au îmbulzit pentru monede de 10 bani VIDEO

Oamenii prezenţi la înmormântarea „Regelui Ţiganilor” s-au îmbulzit pentru câteva monede de 10 bani. Conform tradiţiei, cortegiul funerar s-a oprit la fiecare răscruce de drum pentru a arunca cu bani. Astfel, la fiecare răscruce, oamenii, în special copiii, se înghesuiau să adune banii de pe asfalt.

VEZI ŞI ÎNCORONARE la căpătâiul tatălui. Dorin Cioabă devine „rege internaţional”. Daniel, regele romilor din România

În jurul orei 13.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Florin Cioabă a fost scos din casă şi aşezat pe carul alegoric, unde aproximativ 30 de pastori au ţinut o slujbă în memoria acestuia.

VEZI ŞI Florin Cioabă, condus pe ultimul drum cu muzică şi CAR ALEGORIC. Dorin Cioabă, ÎNCORONAT rege internaţional

Carul alegoric a fost acoperit cu mătase albă, sicriul fiind aşezat la mijloc, în timp ce într-o parte şi în cealaltă au stat pastorii şi cei doi fii ai lui Cioabă, care au fost încoronaţi cu titlul de rege internaţional al romilor, respectiv rege al romilor din România.