Bătrâna care şi-a îngropat băiatul mort în curtea casei, dezvăluiri cutremurătoare. „Trei zile am săpat la groapa fiului meu…”

Are 89 de ani și trupul îi e obosit de bătrânețile care s-au așezat peste el. De teamă să nu plece din această lume cu un secret greu, care i-a apăsat sufletul de mamă mai bine de trei ani, femeia s-a destăinuit unei rude că și-a îngropat fiul răpus de boală chiar în curtea casei sale din Moisei, Maramureș. Bătrâna a mărturisit că, timp de trei zile, s-a opintit să sape singură mormântul băiatului ei la căpătâiul căruia a pus o cruce pe care însă nu a scris nimic.

RomaniaTV.net
16 mai 2017, 10:22
Bătrâna care şi-a îngropat băiatul mort în curtea casei, dezvăluiri cutremurătoare. „Trei zile am săpat la groapa fiului meu…”

De câteva zile, bătrâna a devenit cel mai cunoscut personaj din așezarea maramureșeană Moisei, scrie libertatea.ro. Tot satul vorbește de grozăvia pe care femeia în vârstă de 89 de ani a făcut-o într-un moment de disperare din viața ei. Suspectată la început că în spatele chipului blajin s-ar ascunde un asasin, bătrâna dezvăluie acum pasaje din trista ei poveste scrisă cu ani în urmă, atunci când și-a băgat băiatul mort în pământul din spatele casei. Loc în care i-a făcut, așa cum a putut, un mormânt la căpătâiul căruia a înfipt o cruce din lemn pe care nu s-a priceput însă să scrie numele fiului ei.

Citeşte şi Caz neobişnuit, poliţiştii caută un cadavru cu lopata. O mamă şi-ar fi omorât fiul şi l-ar fi îngropat în gradină

„Băiatul meu era bolnav rău cu plămânii. Într-o zi mi-a zis să mă duc la farmacie să-i aduc niște medicamente, niște picături. Când m-am întors era mort, săracul. Nu am știut ce să fac. L-am ținut câteva zile în casă după care l-am îngropat…Eu singură…”, le-a spus bătrâna procurorilor și polițiștilor maramureșeni.

Bătrâna l-a târât singură pe bărbat până la groapa săpată în curtea casei

La vremea aceea, femeia avea 85 de ani, o vârstă la care și o cană cu apă poate fi grea. Darămite săpatul unei gropi lată de jumătate de metru și adâncă de peste un metru! Cu toate acestea, mama care tocmai își pierduse băiatul răpus de boală a făcut, din cauza sărăciei lucie, un gest cutremurător. După câteva zile în care a stat cu fiul mort în casă, femeia s-a apucat să sape o groapă în curtea gospodăriei.

Un mormânt secret pentru băiatul ei.

„Timp de trei zile am săpat, puțin câte puțin…Așa cum am putut…În fiecare zi acopeream cu plastic groapa să nu se vadă. Când a fost gata l-am târât pe Sandu până acolo și l-am acoperit cu pământ. Apoi am pus o cruce din lemn la căpătâiul lui. Să fie ca la cimitir…”, a mărturisit bătrâna care, timp de mai bine de trei ani a trăit cu această povară pe suflet.

Citeşte şi O bătrânică a ajuns milionară peste noapte. Iată ce a făcut aceasta cu banii

Investigatorii așteaptă rezultatul analizelor de laborator. În acest moment nu sunt suspiciuni de crimă

Chiar dacă tristă, povestea bătrânei este anchetată acum de procurorii și de judiciariștii maramureșeni. În acest moment al investigațiilor nu există nici o probă care să o contrazică pe biata mamă care, din cauza sărăciei, și-a îngropat fiul în curtea casei sale. De teamă că ar putea muri luând cu ea tulburătorul secret în mormânt, bătrâna și-a zis că trebuie să scape de povară și să se afle astfel unde își doarme băiatul ei somnul de veci.

Autopsia cadavrului intrat în putrefacție nu a evidențiat semne de violență, nici osoase, nici ale țesuturilor rămase. Sunt așteptate totuși rezultatele analizelor histopatologice pentru o cât mai mare siguranță, dar și investigațiile făcute în spitalele unde a fost tratat băiatul bătrânei care avea 44 de ani când a murit.