Bătrâna condamnată pentru că a dat şpagă o găină scapă de închisoare

Bătrâna din Vrancea, condamnată la puşcărie pentru că a dat şpagă o găină, scapă deocamdată de închisoare. Femeia de 73 de ani a reuşit să-i înduplece pe judecători să-i amâne executarea pedepsei de patru ani de închisoare. Uluitor este faptul că deşi este extrem de bolnavă şi are chiar cancer în ultimul stadiu, comisia medicală consideră că este aptă să meargă după gratii.

03 iun. 2014, 06:48
Bătrâna condamnată pentru că a dat şpagă o găină scapă de închisoare

În 1997, femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru că a încercat să dea mită o găină şi 1.000 de lei pentru ca nepoata sa să fie angajată la un cabinet medical, potrivit România TV. Între timp, femeia s-a îmbolnăvit foarte grav, are 15 afecţiuni despre care spune că nu îi permit să facă o zi de închisoare. În schimb, comisia medicală consideră că bolile ei se pot trata în sistemul penitenciar, motiv pentru care eliberează an de an referate în baza cărora procurorii încearcă să o bage la închisoare.

Recent, instanţa i-a dat câştig de cauză femeii, în sensul că i-a dat o sentinţă prin care îi amână executarea pedepsei pentru încă un an. Este însă o măsură temporară. La anul, femeia va fi nevoită să dovedească, din nou, că nu poate să facă nicio zi de închisoare.

CITEŞTE ŞI: O bătrână, păgubită de 8.000 de lei după ce a vrut să vândă ouă unor necunoscuţi