Bătrâneţe trăită în sărăcie şi umilinţă: Are pensie de UN LEU dintr-un motiv incredibil VIDEO

Umilinţă fără margini pentru o bătrână din judeţul Mehedinţi. Lună de lună priveşte îndelung către poartă şi abia aşteaptă să o strige poştaşul să-i aducă pensia, care valoarează nici mai mult nici mai puţin decât un leu. Culmea, pensia femeii este de trei lei, doar că statul îi reţine lunar doi lei, potrivit România TV.

10 aug. 2014, 16:33
Bătrâneţe trăită în sărăcie şi umilinţă: Are pensie de UN LEU dintr-un motiv incredibil VIDEO

O bătrână din Malarişca, judeţul Mehedinţi, se chinuie să trăiască dintr-o pensie de numai un leu. Reprezentanţii Casei de Pensii spun că veniturile bătrânei sunt mai mari, dar au fost tăiate, pentru că a beneficiat de o pensie necuvenită.

Bătrâna ştie că nu are bani nici de pâine, dar la fel de bine ştie că trebuie să trăiască. Chiar dacă primeşte o pensie de un leu, ea aşteaptă poştaşul în fiecare lună.

Banii primiţi mai mult o încurcă pe bătrână decât s-o ajute.

Revoltător este că în acte, pensia femeii este de trei lei. Doar că statul îi reţine lunar doi lei.

„De pe urmă soţului beneficiază de 3 lei, indemnizaţie prevăzută de această lege. Faptul că acum primeşte numai un leu se datorează că înainte de a deschide aceste drepturi la o lege specială a beneficiat de pensie de urmaş din 99 până în 2000, care în urmă unor sesizări făcute de săteni şi cercetate de organele abilitate s-a dovedit că adeverinţele sunt false”, a declarat Ion Aniţescu, de la Casa de Pensii Mehedinti.

Bătrâna ar datora statului 1700 de lei. Până acum a returnat aproximativ 300 de lei. Ca să înapoieze toată suma ar trebui să mai trăiască încă o viaţă, adică vreo 60 de ani.