Băuturi delicioase care alungă răceala: Prepară-le la tine acasă

Cand iti bate iarna in poarta, apar si primele semne de slabiciune ale organismului, de la mici raceli, dureri in gat, pana la gripa sau pneumonie. Ca sa previi bolile, consuma produse bogate in vitamina C. Iti prezentam mai jos cateva bauturi delicioase care alunga raceala.

07 oct. 2014, 11:57
Băuturi delicioase care alungă răceala: Prepară-le la tine acasă

Grog cu miere pentru tuse

Ingrediente: 3 linguri de rom, sucul unei jumtati de lamaie, o lingurita de miere sau mai mult, dupa gust.

Preparare grog cu miere. Stoarce sucul de lamaie si pune-l intr-o cana. adauga mierea si romul si completeaza cu apa fierbinte.

Vitamina C din lamaie iti va intari sistemul imunitar, iar mierea are un efect antiseptic, antibiotic si alunga raceala. Bea grog cu miere de albine cat de cald poti, dar cu moderatie, pentru ca are si alcool. De asemenea, nu lua medicamente care interzic consumul de alcool, daca bei grog cu miere.

Citeşte şi Lucruri mai puţin cunoscute despre mierea de albine

Ciocolata calda

O alta bautura calda clasica a iernii este ciocolata calda. Nu vorbim despre ciocolata calda facuta din pliculete, ci ciocolata facuta cu cacao sau cu ciocolata. Pentru a spori efectul benefic al ciocolatei calde, lasa la infuzat in ceasca timp de cateva minute un baton de scortisoara, cu efect antimicrobian si antibacterian.

Cocktail cu fructe exotice

Ingrediente: o goyava, o portocala, 4 fructul pasiunii, 150 ml de lapte de cocos.

Cum faci cocktail cu fructe exotice. Extrage sucul goyavei si al portocalei. Pune sucurile cu celelalte fructe in mixer, pana obtii un amestec cremos. Toate aceste fructe aduc o mare doza de vitamina C. Fructul pasiunii furnizeaza agenti fitochimici, acizi fenolici si flavonoide, cunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene. Laptele de cocos este bogat in acid loric, pe care organismul il transforma intr-o substanta antivirala si antibacteriana numita monolaurina.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.