BĂUTURILE „sănătoase” pe care ar trebui să le evităm

Băuturile carbogazoase sunt primele pe lista de băuturi interzise, însă mai există și altele pe care mulți le-ar considera sănătoase.

18 iun. 2014, 09:46
BĂUTURILE „sănătoase” pe care ar trebui să le evităm

Fructele sunt sănătoase și conțin multe fibre, de aceea ar trebui consumate ca atare, scrie zumi.md. Când le consumi sub formă de suc, nu faci decât să bei calorii lichide, iar organismul nu le procesează ca pe calorii din mâncare, deci nu te vei simți sătulă şi vei continua să mănânci la fel de mult. Dacă vrei să slăbești, renunță la sucul de fructe și consumă-le așa cum sunt.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Limonadă cu miere şi ghimbir

Sună prea bine un pahar de limonadă răcoroasă într-o după-amiază caniculară, nu-i așa? Nu uita că lămâile sunt acre și acidulate și nu poți combate gustul decât cu… îndulcitor sau zahăr. Mierea se topește prea greu în lichidul rece, așa că cei mai mulți producători evită s-o folosească. Astfel, o băutură răcoritoare poate crește mult numărul de calorii pe care le consumi într-o singură zi.

Ceaiul făcut în casă este cel mai bun, dar când n-ai timp de el și vrei să eviți băuturile carbogazoase, ceaiul la sticlă nu este deloc o variantă bună. Acestea sunt lipsite de nutrienti și bogate în zahăr, exact ca băuturile pe care încerci să nu le mai bei.

Citeşte şi Alimente răcoritoare care te ajută să slăbeşti. Spune adio kilogramelor în plus

O ceașcă de cafea neagră de dimineață este un mod foarte bun să-ți începi ziua, cu puține calorii. Dar atunci când începi să amesteci și alte ingrediente, s-ar putea să-ți transformi băutura într-o bombă calorică, mai ceva ca un desert. De vină pot fi laptele, zahărul, frișca, lichiorul sau siropul de ciocolată și așa mai departe.

O zi lungă înainte poate fi un imbold să îți cumperi o băutură energizantă. Dar înainte să faci asta, trebuie să știi că băuturile acestea nu sunt decât zahăr, acid, arome și stimulenți. Pot avea efecte secundare neplăcute din cauza plusului de energie pe care îl oferă. Tot cafeaua este alegerea mai bună.