BBC: La fiecare trei zile, în România se construieşte o biserică VIDEO

Biserica Ortodoxă Română "absoarbe" milioane de lei de la stat în condiţiile în care România este una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Aceasta este concluzia dintr-un reportaj al BBC, care arată că la fiecare trei zile o biserică este construită în ţara noastră.

05 aug. 2013, 09:29
BBC: La fiecare trei zile, în România se construieşte o biserică VIDEO

„Mii de biserici sunt construite şi renovate, iar pentru asta statul alocă majoritatea fondurilor necesare”. Acest lucru este menţionat de jurnalista BBC, Tessa Dunlop, în documentarul despe bisericile din România. Deşi economia ţării este într-o situaţie proastă, Biserica Ortodoxă Română absoarbe milioane de la stat.

Potrivit jurnaliştilor britanici, în România, se construieşte, în medie, o biserică la trei zile.

„În capitala Bucureşti, lângă palatul fostului dictator comunist Ceauşescu, se construieşte o nouă catedrală, pe terenul donat de Guvern”, spune jurnalista.

Anual, Guvernul român alocă un milion de euro pentru salariile preoţilor, însă Biserica mai primeşte milioane de euro şi din alte surse, precum autorităţile locale sau diverse companii.

„Aici, la Palatul Patriarhiei din centrul capitalei Bucureşti se află sediul Bisericii Ortodoxe Române. Este renumit pentru secretomania sa. Am încercat de mai multe ori să punem câteva întrebări despre averea şi influenţa bisericii, însă au refuzat să ne acorde un interviu”, a spus Tessa Dunlop.

Citeşte şi Fără kitsch-uri în bisericile maramureşene. Ce decizie a luat Episcopia VIDEO