Bebeluş de 10 luni, bolnav de rujeolă, dus în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un bebeluş de numai 10 luni nevaccinat din judeţul Bacău a fost internat, miercuri, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, din cauza complicaţiilor apărute pe fondul rujeolei.

21 feb. 2018, 11:41
Bebeluş de 10 luni, bolnav de rujeolă, dus în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Potrivit conducerii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, bebeluşul de 10 luni din judeţul Bacău a fost adus şi internat la unitatea medicală ieşeană, în stare gravă, după ce s-a descoperit că are rujeolă.

„În ultima perioadă au fost mai multe cazuri de rujeolă internate în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Din nefericire, chiar în ultimele 24 de ore am dat un aviz de transfer pentru un copil în vârstă de zece luni, cu insuficienţă respiratorie acută în cadrul rujeolei. Se află la Terapie Intensivă la noi în spital. Este clar o urmare a acţiunii de nevaccinare la nivelul populaţiei. La copiii care sunt sub şase luni înseamnă că nici mama nu s-a vaccinat, pentru că, dacă mama ar fi fost vaccinată, ar fi primit anticorpii protectori de la mamă”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, potrivit Mediafax.

Aceasta a adăugat că sfătuieşte populaţia să se vaccineze, dar şi că există un proiect la nivelul judeţului Iaşi, pentru sensibilizarea populaţiei din mediul rural, în special pentru vaccinarea antirujeolică.

„Rujeola nu omoară prin ea însăşi, ci prin complicaţii la sistemul nervos central sau respiratorii”, a spus Dorobăţ.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 16 februarie este 10.836, din care 38 de decese.

Citeşte şi Peste 120 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână în România, inclusiv în Bucureşti