Bebeluş de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost scăpat din braţele tatălui

Bebeluşul de două luni din Huşi, dus în stare gravă la spital în cursul nopţii de joi spre vineri, a fost victima unei altercaţii între cei doi părinţi ai săi, susţin poliţiştii. Copilul a fost lovit de tocul uşii şi scăpat din braţe de către tată.

10 ian. 2014, 17:58
Bebeluş de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost scăpat din braţele tatălui

Bebeluşul se afla în braţele tatălui său în momentul în care între cei doi părinţi a izbucnit un scandal, pe fondul consumului de alcool de către mama micuţului, potrivit anchetatorilor.

După ce a fost lovită de către soţ, femeia a ieşit din casă şi a început să strige după ajutor la vecini. În acel moment, bărbatul s-a dus după soţia sa şi, printr-o mişcare bruscă în încercarea de a o trage în locuinţă, a lovit copilul de tocul uşii, iar apoi l-a scăpat pe micuţ din braţe, pe duşumea. În încercarea de a-l prinde în momentul căderii, tatăl bebeluşului i-a rupt acestuia un picior.

Ulterior, femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat o ambulanţă, pe motiv că fiul ei are buzele vinete şi se simte rău. Băieţelul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, fiind diagnosticat de către medici cu fractură de tibie, traumatism cranio-cerebral prin agresiune şi contuzie toraco-abdominală.

„Din cele declarate de tatăl copilului, se confirmă altercaţia dintre părinţi, în urma unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, în care victimă a căzut copilul de două luni. Cercetările în acest caz continuă, încadrarea juridică urmând a se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale. Totodată, relevante în acest caz vor fi şi rezultatele examinării medico-legale”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiţii a suferit copilul acele leziuni. Oamenii legii au mai constatat că şi mama copilului, o femeie de 23 de ani, prezenta leziuni prin agresiune la faţă, însă femeia nu a precizat anchetatorilor în ce condiţii le-a suferit.