Bebeluş de trei luni, mort într-un INCENDIU. Poliţiştii au deschis DOSAR PENAL

Poliţiştii din Argeş au întocmit, duminică, un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, în cazul unui incendiu în care şi-a pierdut viaţa un copil în vârstă de trei luni.

23 nov. 2014, 10:10
Bebeluş de trei luni, mort într-un INCENDIU. Poliţiştii au deschis DOSAR PENAL

Incendiu s-a produs sâmbătă seară într-o locuinţă din satul Oeşti, comuna Corbeni, la faţa locului intervenind o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, potrivit Agerpres.

Cadavrul carbonizat al victimei a fost găsit după stingerea flăcărilor, care au distrus acoperişul casei şi toate bunurile din interior.

În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la o sobă din metal căptuşită cu şamotă, care era amplasată în dormitorul casei, flăcările propagându-se rapid în toată încăperea.

„Din verificări a rezultat că proprietara locuinţei, în vârstă de 19 ani, a ieşit în curte împreună cu un copil în vârstă de doi ani, lăsându-l pe celălalt în pătuţ, dormind, iar în timpul în care se aflau afară, au auzit un zgomot puternic şi au văzut flăcări puternice în locuinţă. Femeia ar fi încercat să pătrundă în dormitor pentru a salva minorul, însă nu a mai fost posibil din cauza flăcărilor puternice şi a căldurii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, inspectorul Mădălin Zamfir.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi distrugere din culpă.