„Becali a recunoscut asta. Steaua, pusă pe lista neagră!”

Schimbarea numelui din Steaua în FCSB a reprezentat unul dintre cele mai mari scandaluri din Liga 1 din ultima perioadă. Totuşi, Mircea Sandu a anunţat că lumea trebuie să se obişnuiască cu ideea şi i-a pus pe roş-albaştri pe o listă neagră, alături de alte nume mari din fotbalul românesc.

02 ian. 2018, 09:12
„Becali a recunoscut asta. Steaua, pusă pe lista neagră!”

„Ar trebui să ne obişnuim cu ideea asta, cu normalitatea, adică aşa cum au dispărut şi au dispărut nu că a vrut Federaţia, foarte multe cluburi şi foarte multe de tradiţie. Progresul, Rapid, Constanţa, Craiova, Sportul, U Cluj, FC Braşov au dispărut.

UTA se chinuie pe acolo prin liga a doua. Este posibil sa reînvie dacă există oameni de genul lui Becali care recunoaşte că Steaua este o afacere, prin toate declaraţiile lui”, a spus Mircea Sandu, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Ministerul Apărării Naţionale continuă războiul cu Gigi Becali. Armata a dat în judecată clubul lui Becali, FCSB, şi solicită atribuirea palmaresului „roş-albaştrilor” către CSA Steaua, club din Liga a IV-a care şi-a reactivat secţia de fotbal vara trecută.

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a fost prezent la Tribunal pentru a iniţia procesul, care va fi soluţionat, cel mai devreme, în primavara anului 2019.

„Palmaresul echipei de fotbal Steaua nu este şi nu a fost niciodată al FC FCSB şi al domnului Becali. Palmaresul este al celui care-l face, nu se poate înstrăina, iar titlurile până în 2003 au fost obţinute de sportivii legitimaţi la clubul Armatei. E timpul să punem capăt folosirii abuzive a performanţelor Stelei de către clubul domnului Becali“, a declarat Talpan, la sfârşitul lui 2017.

FCSB are în palmares, în acest moment, Cupa Campionilor, Supercupa Europei, 26 de titluri, 22 de Cupe, şase Supercupe şi două Cupe ale Ligii.