Becali, despre construirea Catedralei Naţionale: Am dat şi eu 2 milioane euro de la început, când nu era nici proiectul

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a afirmat că a contribuit cu două milioane de euro la ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, pe care o consideră cea mai mare realizare a României din ultima sută de ani.

RomaniaTV.net
25 nov. 2018, 14:11
Becali, despre construirea Catedralei Naţionale: Am dat şi eu 2 milioane euro de la început, când nu era nici proiectul

„N-a făcut nimeni nimic în Centenar. Cel mai important important eveniment al Centenarului l-a făcut Biserica Ortodoxă Română – această catedrală. E cea mai mare realizare a României din ultima sută de ani. A fost multă tulburare (…) dar eu vă spun aşa: Eminescu a spus că maica românilor este Biserica Ortodoxă, Mihai Viteazul a spus că ne tragem seva din Ortodoxie şi eu spun că pentru români Sfânta Liturghie înseamnă patriotism”, a declarat Becali, duminică, la finalul slujbei de sfinţire a Catedralei Naţionale.

El a precizat că a contribuit cu două milioane de euro la construirea Catedralei Naţionale.

„Am dat şi eu două milioane de euro la început, când nici nu era proiectul măcar”, a spus Becali.

Întrebat dacă va contribui şi la realizarea picturii catedralei, Becali a răspuns: „Să vedem. Vorbim”.

Aproximativ 30.000 de oameni şi 2.000 de invitaţi au asistat duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, printre oficialităţile prezente numărându-se premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, precum şi numeroşi oameni politici şi de cultură.