BEJ Gorj sesisează Parchetul în cazul primarului Florin Cîrciumaru, pentru coruperea alegătorului

Biroul Electoral Judeţean Gorj va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în cazul primarului municipiului Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, care candidează din partea PSD la Senat. Cîrciumaru este acuzat de coruperea alegătorului, în urma unei sesizări făcute de PNL, potrivit căreia, în timpul unei mese festive, unor membri ai comunităţii rome li s-ar fi promis bani pentru a vota cu PSD.

05 dec. 2016, 16:23
BEJ Gorj sesisează Parchetul în cazul primarului Florin Cîrciumaru, pentru coruperea alegătorului

Reprezentanţii PNL Gorj au făcut sesizarea la Biroul Electoral Judeţean Gorj în cursul dimineţii de luni. Aceştia au adus probe de la o masă festivă la care au participat mai mulţi candidaţi ai PSD la alegerile parlamentare, între care şi liderul filialei şi primarul din Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, şi membri ai comunităţii rome, cărora li s-ar fi promis între 200 şi 1.000 de lei pentru a aduce voturi PSD, potrivit news.ro.

„Vineri, 2 decembrie, la un restaurant din municipiu, Florin Cîrciumaru şi alţi candidaţi PSD la alegerile parlamentare au organizat o întâlnire cu reprezentanţii romilor din judeţ. La respectiva întâlnire, Florin Cîrciumaru le-a atras atenţia romilor prezenţi că sunt obligaţi să voteze PSD, pentru că le-a făcut o favoare şi nu le-a demolat palatele construite fără autorizaţie, aşa cum prevede legea privind disciplina în construcţii. La respectiva întâlnire romii au primit mâncare şi băutură. Mai mult decât atât, liderilor PNL Gorj le-au parvenit două înregistrări audio care au fost puse la dispoziţia instituţiilor abilitate, dialoguri în care se spune că au fost oferite sume de bani reprezentanţilor romilor, cuprinse între două şi zece milioane de lei, în funcţie de numărul de voturi pe care şefii comunităţilor de romi au promis că le pot aduce pentru PSD”, se arată în plângerea depusă de PNL Gorj.

După primirea plângerii, în urma analizării probelor, membrii BEJ Gorj au emis o decizie de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

„S-a apreciat în acest sens că există suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor prin oferirea de bani, bunuri şi anumite foloase pentru a fi votată lista de candidaţi PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie. În dovedirea celor susţinute, PNL Gorj a ataşat o înregistrare audio-video de la evenimentul menţionat. În incinta unui local, la aceeaşi masă se afla preşedintele PSD Gorj, Florin Cîrciumaru, candidat la alegeri pe listele Senatului, împreună cu cetăţeni ai comunităţii rome, discursul acestuia referindu-se la soluţionarea unor probleme de ordin administrativ şi edilitar gospodăresc, respectiv demolarea unor imobile, proprietatea cetăţenilor de etnie romă, şi continuarea în 2017 a proiectelor iniţiate în 2016. Înregistrarile audio prezintă dialogul purtat între două persoane de sex masculin, a căror identitate nu este prezentată, reţinându-se din discuţiile purtate că s-ar fi oferit sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 1.000 de lei în scopul convingerii cetăţenilor dintr-o anumită comunitate să voteze cu o formaţiune politică”, se arată în decizia BEJ Gorj, semnată de preşedintele Doina Săvulescu.

Plângerea va fi făcută pe numele lui Florin Cîrciumaru, pentru coruperea alegătorului.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, candidează la Senat din partea PSD Gorj.

CITEŞTE ŞI: PNL acuză PSD că dă mită electorală localnicilor din Dâmboviţa