BELGIA – ANGLIA 2-0. Belgia obţine premiul de consolare de la CM 2018

Belgia Anglia 2-0. Trupa lui Eden Hazard a obținut bronzul Mondial, după ce a învins selecționata Angliei în finala mică a CM 2018.

RomaniaTV.net
14 iul. 2018, 09:25
BELGIA – ANGLIA 2-0. Belgia obţine premiul de consolare de la CM 2018

BELGIA - ANGLIA 2-0. Reprezentativa Belgiei a învins, sâmbătă, la Sankt Petersburg, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Angliei, în finala mică a Cupei Mondiale din Rusia. 

Belgienii au punctat în ambele reprize și au o obținut o victorie fără prea mari emoții. Englezii au avut câteva momente bune de joc în repriza secundă, dar per ansamblu, jocul echipei lui Southgate nu a impresionat.

 

Min. 81: Belgia - Anglia 2-0. Hazard dublează avantajul, după momente în care britanicii s-au aruncat în atac

Min. 70 - Ocazie Anglia. Același Eric Dier primește o pasă de la Rashford, are o acțiune spectaculoasă, pătrunde cu mingea în careu și îl lobează pe Courtois, dar Toby Alderweireld respinge de pe linia porții. A fost cea mai mare ocazie a meciului.

Min. 56 - Ocazie Belgia. De Bruyne trimite o pasă filtrantă superbă pe zonă centrală pentru Lukaku, dar portarul Pickford iese la timp și reține din fața atacantului belgian.

Min. 35 - Ocazie Belgia. De Bruyne execută un corner, Tielemans încearcă să șuteze, dar îi iese un semi-luft, mingea ajunge cu noroc la Alderweireld, care reia spectaculos, pe spate, din voleu. Mingea trece puțin peste transversala lui Pickford.

Min. 30 - Ocazie Belgia. După o fază creată de Hazard, mingea ajunge la Tielemans, care șutează tare de la 20 de metri, din poziție centrală, dar John Stones se aruncă în fața mingii.

Min. 23 - Ocazie Anglia. Sterling pasează, iar Kane trage puțin pe lângă, din poziție centrală.

Min. 19 - Ocazie Anglia. Loftus-Cheek pătrunde în careu, încearcă să întoarcă mingea, dar Kompany respinge în corner. 

Min. 4 - GOOOOOOL Belgia! Chadli îi pasează perfect în careu lui Meunier, care marchează din alunecare. Este al șaselea gol al fundașului lui PSG în 30 de selecții pentru naționala Belgiei. Totodată, Belgia a câștigat precedentele trei partide în care Meunier a înscris. Meunier este al zecelea jucător din lotul Belgiei care înscrie la această Cupă Mondială.

 

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. ECHIPELE DE START:

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen - 22. Nacer Chadli, 15. Thomas Meunier, 17. Youri Thielemans, 6. Axel Witsel, 7. Kevin De Bruyne - 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan)

Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen, 8. Marouane Fellaini, 11. Yannick Carrasco, 16. Thorgan Hazard, 14. Dries Mertens, 18. Adnan Januzaj, 19. Mousa Dembele, 21. Michy Batshuayi

Anglia: 1. Jordan Pickford - 3. Danny Rose, 5. John Stones, 6. Harry Maguire - 12. Kieran Trippier, 21. Ruben Loftus-Cheek, 17. Fabian Delph, 4. Eric Dier, 16. Phil Jones - 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)

BELGIA ANGLIA LIVE VIDEO STREAM ONLINE TVR CM 2018. Meci de consolare: se joacă pentru BRONZUL MONDIAL


Selecţioner: Gareth Southgate

Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 2. Kyle Walker, 18. Ashley Young, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 20. Dele Alli, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 11. Jamie Vardy, 19. Marcus Rashford

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenţi: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toţi din Iran); arbitru de rezervă: Malang Diedhiu (Senegal)

 

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR Sâmbătă, de la ora 17.00, cele două Naționale se vor întâlni din nou, de această dată la St. Petersburg, în finala mică, duelul pentru un „bronz” de consolare după dezamăgirea eliminării din semifinale.

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. La Cupa Mondială din Rusia, Belgia a devenit prima reprezentativă care, la un singur turneu final, a învins adversare din cinci confederații diferite Panama (CONCACAF), Tunisia (CAF), England (UEFA), Japan (AFC) și Brazil (CONMEBOL).

Deși nu este ușor să te montezi pentru un astfel de meci după o înfrângere în semifinale, Youri Tielemans a prezentat cele patru motive pentru care belgienii vor să câștige: „Vrem să îi facem fericiți pe fanii noștri. Vrem să mergem în vacanță cu un sentiment bun. Vrem să fim mândri și competitivi. Vrem să terminăm pe locul 3 la Cupa Mondială pentru prima dată în istoria Belgiei”.

„A fost o experiență extraordinară. Toți jucătorii din această echipă sunt învingători, chiar dacă este imposibil să câștigăm de fiecare dată. Cred că ne-am descurcat bine, mai bine decât se aștepta multă lume și chiar dacă doare că nu jucăm finala mare, putem ține capul sus”, a punctat Harry Kane, cel mai bun marcator al Angliei și al turneului final.

Confruntarea de la St. Petersburg va fi condusă de o brigadă din Iran, cu Alireza Faghani la centru. El va fi ajutat de asistenții Reza Sokhandan și Moha Mansouri. Al patrulea oficial va fi senegalezul Malang Diedhiou.

Belgia a mai jucat pentru locul 3 la CM din 1986, când a fost învinsă de Franţa. Anglia a fost campioană mondială în 1966 şi a mai evoluat în meciul pentru locul 3 în 1990, când a fost învinsă de Italia, scor 2-1.Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de iranianul Alireza Faghani, ajutat de Reza Sokhandan şi Mohammadreza Mansouri. Arbitru de rezervă va fi senegalezul Malang Diedhiou. 

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Belgia a mai jucat pentru locul 3 la CM din 1986, când a fost învinsă de Franţa. Anglia a fost campioană mondială în 1966 şi a mai evoluat în meciul pentru locul 3 în 1990, când a fost învinsă de Italia, scor 2-1.Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de iranianul Alireza Faghani, ajutat de Reza Sokhandan şi Mohammadreza Mansouri. Arbitru de rezervă va fi senegalezul Malang Diedhiou.

Belgia şi Anglia, care s-au mai întâlnit la Cupa Mondială  2018 în grupe, vor juca sâmbătă pentru medaliile de bronz, la Sankt Petersburg, într-un meci care se doreşte o consolare după dezamăgirea ratării calificării în finală. Belgia - Anglia e sâmbătă, de la ora 17:00, LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

Pentru Belgia un loc trei ar însemna cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială, după ce în 1986 a pierdut finala mică disputată cu Franţa şi s-a clasat pe patru. 

Anglia, campioană mondială în 1966, a mai jucat o finală mică în 1990, dar a pierdut cu 1-2 în faţa Italiei, echipa gazdă. 

Ambele echipe trebuie să se regrupeze, să încerce să uite eşecurile din semifinale, într-un meci ce va fi diferit faţă de confruntarea din grupă, câştigată de Belgia cu 1-0, în care cele două reprezentative au aliniat garnituri de rezervă şi au părut mulţumite cu rezultatul. Selecţionerul Belgiei, spaniolul Roberto Martinez, a schimbat atunci nouă jucători faţă de partida anterioară, iar antrenorul Gareth Southgate a înlocuit opt. 

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR, finala mică de la CM 2018

La EURO s-a renunţat la meciul pentru locul al treilea după ediţia din 1980, dar a fost păstrat în formatul Cupei Mondiale, în ciuda părerilor că este unul fără miză. 

În general finalele mici tind să fie meciuri în care se marchează multe goluri, fiecare din ultimele trei câştigătoare înscriind trei goluri, Turcia în 2002, Germania în 2006 şi 2010, Olanda în 2014. 

Belgia este în continuare echipa cu cel mai bun atac de la CM 2018, cu 14 goluri, singurul meci în care nu a marcat în Rusia fiind semifinala pierdută în faţa Franţei. Belgia a stabilit un nou record de victorii consecutive, cinci, pentru ''Diavolii Roşii'' la o Cupă Mondială. 

Căpitanul echipei Angliei, Harry Kane, este golgheterul la zi al competiţiei, cu şase goluri, egalându-l pe compatriotul său Gary Lineker (1990) ca număr de goluri înscrise la o ediţie a Cupei Mondiale. 

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR, finala mică de la CM 2018

Iformaţii utile:

    • Belgia are nouă marcatori diferiţi la CM 2018, la doar unul de recordul de 10 stabilit de Franţa în 1982 şi egalat de Italia în 2006. 
    • Anglia a marcat 9 din cele 12 goluri ale sale în Rusia din faze fixe, inclusiv penalty-uri. Totodată şi-a depăşit recordul său de goluri marcate la o Cupă Mondială, 11, în 1966, când a cucerit trofeul. 

  • Mijlocaşul Jordan Henderson a pierdut primul său meci cu naţionala în ultimele 31 disputate, punând capăt celei mai lungi serii de invincibilitate a unui fotbalist englez la naţională. 
  • Belgia are în lot nu mai puţin de 11 jucători care evoluează la echipe din Anglia. 
  • Belgia a obţinut în Rusia doar a doua sa victorie în faţa englezilor, în 22 de partide, precedenta având loc în 1936, într-un meci amical. La Cupa Mondială, cele două echipe s-au mai înfruntat de două ori, în 1954 (4-4) şi în 1990 (1-0 pentru Anglia). 
  • Belgienii îl vor recupera pentru meciul de sâmbătă pe Thomas Meunier, care a fost suspendat la partida cu Franţa. 
  • Selecţionata Albionului va putea conta şi pe jucătorul de bandă dreaptă Kieran Trippier, care nu a mai jucat în ultimele minute ale meciului cu Croaţia din cauza unei accidentări la inghinali. 
    • Fotbal - CM 2018: Neymar spune că se bucură pentru Mbappe şi Rakitic, ale căror naţionale îşi vor disputa finalav

Atacantul brazilian Neymar a spus că se bucură pentru francezul Kylian Mbappe, actualul său coleg de la PSG, şi croatul Ivan Rakitic, fostul său coechipier de la FC Barcelona, a căror naţionale îşi vor disputa duminică, la Moscova, finala Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia.

''Ştiu cât de greu a fost pentru voi să ajungeţi aici. Acum bucuraţi-vă, distraţi-vă, pentru că meritaţi. Sunt foarte fericit pentru voi. Indiferent de rezultat, amândoi sunteţi deja campioni. Mi-ar fi plăcut să fiu cu unul dintre voi pe teren. Lumea fotbalului ar trebui să fie mândră de această finală'', a scris vedeta Braziliei pe contul său de Instagram.

"Îi mulţumesc fratelui meu. Ne vom revedea în curând'', i-a răspuns, tot pe Instagram, francezul Mbappe.

Brazilia a fost eliminată de Belgia (1-2) în sferturile de finală ale Mondialului din Rusia.

BELGIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVRCum a pierdut Anglia finala mare

Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale. Pentru Croaţia au marcat Perisici '68 şi Mandzukici '109, iar pentru Anglia a înscris Tripper '5.

În minutul 5, Trippier a deschis scorul din lovitură liberă. Croaţia a egalat în minutul 68, când Perisici a marcat din centrarea lui Vrsaljko.

Perisic s-a înălţat în careu, a trimis către Mandzukic, care a tras pe lângă Pickford. 

Cum a decurs scorul:

Min 72. BARĂ CROAȚIA! Același Perisic putea înscrie, dar șutul său a lovit bara!

Min 68. GOOOL CROAȚIA! Perisic pune piciorul în fața lui Walker și reia în plasă după o centrare a lui Vrsaljko!

Min 65. OCAZIE CROAȚIA! Perisic trage tare de pe linia careului de 16 metri, englezii resping eroic. Walker are nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a opus la șutul croatului.

Min. 46: A început repriza secundă

Min 32. OCAZIE CROAȚIA! Rebic a tras din marginea careului, cu latul, fix pe direcția portarului.

Min. 30: Dublă ocazie Anglia, ratări incredibile!

Min 14. OCAZIE ANGLIA! Maguire reia mai bine cu capul de această dată, mingea se duce la mai puțin de un metru de poarta lui Subasic.

Min 5. GOOOL ANGLIA! Trippier deschide scorul din lovitură liberă. Al 9-lea gol al englezilor din fază fixă!

 

UPDATE: E cea de-a 6-a întâlnire dintre Croația și Anglia în meciurile oficiale. Britanicii au 3 victorii, în timp ce croații s-au impus de două ori.

UPDATE. În garnitura Croaţiei s-a produs o modificare faţă de meciul din sferturi, selecţionerul Zlatko Dalic renunţând de Andrej Kramaric, care a marcat contra Rusiei, şi titularizându-l pe mijlocaşul defensiv Marcelo Brozovic. Această mutare îi va oferi lui Modric mai multă libertate. 

Avem echipele de start pregătite de cei doi selecționeri: 

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young - Sterling, Kane
Antrenor: Gareth Southgate

Croația: Subasici - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic - Rakitic, Modric - Rebic, Brozovic, Perisic - Mandzukic
Antrenor: Zlatko Dalici

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia - Anglia, a doua semifinală de la Campionatul Mondial, se anunţă o luptă palpitantă. Ambele formaţii sunt faţă în faţă cu istoria.

Spiritul de luptători al croaţilor poate duce în ultimul act marea revelaţie a Cupei Mondiale. Croaţii visează la prima finală din istorie înainte de meciul cu Anglia, din semifinale. De partea cealaltă, 28 de ani a aşteptat Anglia o nouă şansă la finala Mondială; acum, doar Luka Modric şi Croaţia mai stau în calea britanicilor.

Site-ul oficial al FIFA a făcut o analiză a celor două formaţii, iar echilibrul pare a fi cuvântul cel mai potrivit pentru a caracteriza confruntarea de miercuri. 

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Meciul din semifinalele Cupei Mondiale de fotbal contra Croaţiei, de miercuri seara, va fi cel mai important test pentru actuala naţională a Angliei, a declarat fostul internaţional Steven Gerrard, în prezent antrenorul echipei Glasgow Rangers.

''Sunt foarte încântat de tot ceea ce au făcut până acum jucătorii primei reprezentative şi pentru că au reuşit să ajungă în această fază a competiţiei. Cred că sunt o mândrie pentru ţara noastră. Au trecut de fiecare de barieră de până acum şi au făcut-o foarte bine. Cred că meciul cu Croaţia va fi marele test pentru ei. Croaţia merită respect, are jucători deosebiţi, dar prevăd o victorie a Angliei. Din punct de vedere al energiei, al organizării, al încrederii, Anglia este acum o forţă şi este capabilă să ajungă la finalul drumului'', a afirmat Gerrard.

Anglia şi Croaţia se întâlnesc miercuri seara la Moscova pe stadionul Lujniki în cea de-a doua semifinală a turneului final. Învingătoarea va disputa duminică finala mare contra Franţei, echipa învinsă urmând să joace finala mică, împotriva Belgiei. 

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia: Talentul de la mijlocul terenului

Având în vedere modul în care s-a calificat din una dintre cele mai grele grupe de la CM, şi judecând de modul în care a supravieţuit ulterior, în fazele eliminatorii, Croaţia e fără îndoială una dintre echipele turneului final. Cel mai mare atu al formaţiei lui Zlatko Dalic e însă fără îndoială mijlocul, poate cel mai bun de la Mondial. Jucătorii se simt excelent, joacă împreună de mult timp şi conlucrează perfect, organizând acţiunile de atac excelent.

Luka Modric şi Ivan Rakitic sunt jucătorii cheie în acest mecanism. Iar lucrurile sunt cu atât mai impresionante cu cât nu vezi foarte des jucători de la Real şi Barcelona combinând atât de exact şi de devastator pentru adversari precum cei doi. Modric este inima şi motorul Croaţiei, în timp ce Rakitic face de multe ori munca de jos, recuperând multe baloane şi participând în mod egal la ambele faze ale jocului. Dar ei sunt departe de a fi singuri. Marcelo Brozovic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid) sau Milan Badelj (Fiorentina) completează un mijloc de vis pentru o generaţie superbă a Croaţiei.

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Anglia: Varietatea

Dacă ar fi să definim marele atu al Angliei într-un singur cuvânt ar fi extrem de dificil, echipa lui Southgate continuând să surprindă cu fiecare meci. Anglia găseşte cu uşurinţă calea spre victorie, iar toţi suntem impresionaţi cum o echipă tânără e plină de încredere. Sistemul modern al lui Southgate şi munca în echipă fac din Anglia o formaţie gata să se adapteze în multe situaţii.

Anglia a câştigat la acest turneu final prima dispută la lovituri de departajare din istoria sa la CM (n.r. în optimi, contra Columbiei). Iar asta s-a întâmplat înainte ca specialiştii să înceapă să examineze în detaliu fiecare star al Angliei: de la eroicul portar Jordan Pickford la golgheterul turneului, Harry Kane (ambii având doar 24 de ani).

Aceasta poate fi cea mai completă echipă a Angliei din 1990 până în prezent, de atunci "Three Lions" nemaiajungând până în semifinalele Mondialului. Dar echipa lui Southgate, care propune un joc atât de modern, e prea puţin interesată de ce s-a întâmplat acum 28 de ani: e aici să scrie ea istorie.

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, a declarat înaintea semifinalei Cupei Mondiale de fotbal cu Anglia, programată miercuri la Moscova, că meciul cu selecţionata Albionului se anunţă dificil, dar jucătorii săi nu se tem de nimeni, relatează Agerpres.

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia se simte bine ''împotriva marilor naţiuni'' ale fotbalului, a prefaţat fostul selecţioner Slaven Bilic meciul de miercuri cu Anglia din semifinalele Cupei Mondiale 2018, scrie AFP.

Partida de miercuri, de la Moscova, este a doua semifinală a Croaţiei la un Mondial după cea din 1998, unde echipa la care jucau Davor Suker şi Zvonimir Boban, dar şi Slaven Bilic, a fost eliminată (1-2) în penultimul act de Franţa, gazda competiţiei şi viitoarea campioană. Croaţia a trecut atunci în optimi de finală de România (1-0).

"Ştiţi, noi am arătat întotdeauna că putem reuşi împotriva marilor naţiuni" ale fotbalului, a explicat luni pentru Daily Mail fostul fundaş şi selecţioner al naţionalei croate (2006-2012), acum consultant pentru canalul englez ITV.

Bilic crede că spusele sale sunt dovedite de victorii cum au fost cea cu Germania (3-0) din sferturile CM 1998, cea cu Spania de la EURO 2016 (2-1) sau cea împotriva Argentinei (3-0) de la acest Mondial. "Meciurile strânse şi urâte sunt cela care au făcut să ne împotmolim", crede el.

În acest an, toate stelele sunt aliniate, este de părere Bilic: "Suntem în jumătatea favorabilă a tabloului şi avem o echipă bună, cu multă calitate, cu multă experienţă."

"Luka (Modric) şi Rakitic formează cel mai bun cuplu de mijlocaşi de la Cupa Mondială", asigură el. "Nu subestimaţi însă restul echipei. Pentru mine, Dejan Lovren şi Domagoj Vida au fost nişte fundaşi centrali extraordinari, printre cei mai buni de la Cupa Mondială", a adăugat cel care a fost la originea cartonaşului roşu primit de francezul Laurent Blanc în semifinala de acum 20 de ani.

Bilic este sigur că actuala generaţie a Croaţiei este mai valoroasă decât a sa. "Croaţia poate pune Angliei nişte probleme cu care ea nu s-a mai întâlnit" în această competiţie, avertizează el.

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. ”Suntem concentraţi pe Anglia, o echipă tânără, de foarte bună calitate, care s-a descurcat uşor cu Suedia, un adversar dificil. Ştim că şi Anglia ne analizează jocul. Îi respectăm, dar credem în forţele noastre şi nu ne temem de nimeni. Anglia are Premier League, un campionat mult mai puternic ca al nostru. Nu eram aşteptaţi să fim aici, dar merităm să fim aici”, a declarat Dalic în conferinţa de presă de duminică.

Selecţionerul croat a adăugat că pentru o ţară mică această semifinală reprezintă deja un succes: ”Suntem o ţară mică şi pentru noi era importantă să urcăm pe scara mondială. Înainte de semifinala de la Mondialul 1998, puţini oameni cunoşteau Croaţia şi a fost bine pentru promovarea unei ţări noi independente. Tot ce se petrece în Croaţia, cu rezultatele noastre, este o nebunie. Oamenii sărbătoresc succesele noastre în stradă, ceea ce spune mult. Pentru noi e deja un succes că am ajuns aici. Ţări mari ca Argentina, Brazilia sunt deja în vacanţă. Dacă noi am fi avut banii Angliei, cine ştie câte am fi avut în mâna noastră (trofee – n.r.)”.

Croaţii au disputat până acum două meciuri cu prelungiri şi lovituri de departajare, în optimi şi în sferturi, dar Dalic nu crede că jucătorii săi vor fi obosiţi în semifinala cu Anglia: ”Să jucăm de două ori 120 minute, nu a fost uşor. Câţiva jucători au mici probleme fizice, dar când eşti în semifinale ai o motivaţie, asta îţi dă o nouă forţă, o nouă energie”. 

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Mijlocaşul englez Jordan Henderson s-a accidentat la muşchii ischiogambieri în meciul de sâmbătă cu Suedia (2-0), din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, şi este incert pentru semifinala împotriva Croaţiei, ce va avea loc miercuri la Moscova, informează France Football.

Obligat să părăsească terenul în minutul 85 al victoriei cu Suedia, Henderson aduce noroc naţionalei Angliei, neînvinsă în ultimele 30 de meciuri în care a apărut mijlocaşul lui Liverpool (23 de victorii, şapte remize). Căpitanul lui Liverpool s-a arătat încrezător că va putea juca în semifinala de miercuri.

În cazul în care Henderson va declara forfait, locul său va fi luat probabil de Eric Dier.

După ce au avut duminică o zi de repaus, fotbaliştii englezi s-au antrenat luni în cantonamentul lor de la Repino.

Selecţionerul naţionalei Angliei, Gareth Southgate, nu ştie cât de departe poate ajunge echipa sa, dar speră că ea va continua ''să doboare bariere'' când va întâlni miercuri Croaţia la Moscova, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, informează AFP.

"Noi am venit să ne bucurăm de fotbalul pe care-l jucăm. Am fost una din cele mai tinere echipe ale turneului, cea mai puţin experimentată, dar nu am fost niciodată cu adevărat siguri cât de departe poate ajunge această echipă", a declarat marţi Southgate, în conferinţa de presă dinaintea semifinalei de pe stadionul Lujniki.

"Dorinţa de victorie a acestor jucători este evidentă. A trebuit să trecem peste situaţii dificile în timpul meciurilor", a spus tehnicianul.

"Noi am scris de mai multe ori istorie - am reuşit cea mai mare victorie la un turneu final pentru Anglia (6-1 cu Panama - n. r.), prima noastră victorie într-un meci eliminatoriu în ultimii zece ani, prima noastră victorie după mult timp într-un sfert de finală, şi sperăm să doborâm în continuare aceste bariere", a adăugat el.

Anglia a jucat o singură finală de Cupă Mondială, în 1966, când a câştigat ediţia pe care a găzduit-o. 

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Selecţionata Angliei are un palmares pozitiv în confruntările cu Croaţia (4 victorii-1 remiză-2 înfrângeri), înaintea semifinalei dintre cele două naţionale, programată miercuri la Moscova în Cupa Mondială de fotbal din Rusia, relatează EFE.

CROATIA - ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată la un turneu final, la EURO 2004 din Portugalia, când englezii s-au impus cu 4-2 şi s-au calificat în sferturi.

Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc pe 24 aprilie 1996, pe Wembley, când meciul amical s-a încheiat cu o remiză albă (0-0). Al doilea şi ultim amical a fost câştigat de Anglia (3-1), în meciul jucat pe 20 august 2003 pe arena Portmand Road a lui Ipswich Town.

Prima victorie a croaţilor datează din 11 octombrie 2006, în preliminariile EURO 2008, în meciul disputat la Zagreb (2-0). În returul de la Londra (21 noiembrie 2007), Croaţia s-a impus din nou, cu 3-2, şi Anglia, condusă atunci de selecţionerul Steve McClaren, a ratat calificarea la turneul final european.

Au urmat apoi întâlnirile din preliminariile CM 2010, când Anglia a bătut Croaţia atât la Zagreb (4-1) pe 10 septembrie 2008, cât şi la Londra (5-1) pe 9 septembrie 2009.

Semifinala de miercuri are însă cea mai mare miză dintre înfruntările de până acum, pentru că învingătoarea se va califica în finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

AMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Robotul umanoid Sophia a participat la începutul săptămânii la o conferință de tehnologie la Hong Kong alături de creatorii săi. Acolo, ea a prezis ce echipă va câștiga Cupa Mondială de Fobal din Rusia. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Întrebată de un jurnalist cine o să ridice trofeul la sfârșitul finalei de duminică, 15 iulie, Sophia a pariat pe naționala Franței, potrivit stirileprotv.ro.  

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Plină de umor, așa cum și-a obișnuit deja pulicul, Sophia a răspuns inițial că nici măcar nu știe ce echipe joacă, fiind completată de echipa sa, care a menționat că robotul nu este un mare fan al sporturilor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Reporterul o ajută și îi oferă două variante: ”Franța sau Anglia?”. După doar câteva momente de gândire, Sophia a răspuns: ”Franța”.

FRANTA - BELGIA 1-0: Războiul cartofilor prăjiţi la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, câştigat de francezi

FRANTA - BELGIA 1-0. Umtiti a marcat singurul gol cu capul după un corner executat de Griezmann. 

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei. 

Partida a fost urmărită din tribune de preşedintele francez Emmanuel Macron, de Regela Filip al Begiei şi de Regina Mathilde.

În finală, Franţa va întâlni învingătoarea din a doua semifinală, Anglia - Croaţia, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.00, la Moscova.

Belgia va juca, sâmbătă, la Sankt Petersburg, finala mică, împotriva formaţiei care va pierde în a doua semfinală. Finala mare va avea loc duminică, la Moscova. 

FRANTA - BELGIA 1-0

 

Min 56: OCAZIE FRANȚA! Mbappe a găzit o pasă extraordinară pentru Giroud, cu călcâiul, dar șutul din 8 metri al atacantului francez a fost blocat

Min 51: GOOOOO FRANȚA! GOOOL UMTITI! Urcat în careu la un corner, jucătorul Barcelonei s-a desprins din marcaj și l-a învins pe Courtois cu o lovitură de cap din 6 metri

Min 39: OCAZIE FRANȚA! Mbappe a trimis o pasă pe culoar pentru Pavard, fundașul dreapta a ajuns în poziție de finalizare și a șutat către colțul lung însă Courtois a intervenit și a respins în corner. A fost cea mai mare ocazie a francezilor în această partidă.

Min. 37 - Ocazie uriașă pentru Franța! Giroud trimite cu capul, plasat, dar mingea trece pe lângă

Min 22: OCAZIE BELGIA! Urcat în careu la un corner, Alderweireld a fost aproape să deschidă scorul. Mingea trimisă din întoarcere de fundașul belgian a fost scoasă cu un reflex excelent de Lloris 

Min 18: OCAZIE FRANȚA! Răspunsul francezilor poartă semnătura lui Matuidi. Mijlocașul a tras puternic de la 20 de metri. Balonul s-a dus însă pe direcția lui Courtois.

MIN. 16: HAZARD, prima mare ocazie de gol, mingea ocoleşte bara!

Min 10: Început prudent de partidă pentru ambele echipei. Importanța duelului își pune amprenta asupra jocului

Echipele de start în Franţa - Belgia:

Franţa 4-2-3-1 

Lloris - Pavard, Varane, Untiti, Hernandez - Kante, Pogba - Matuidi, Griezmann, Mbappe - Giroud

Belgia 3-5-2

Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Chadli, Witsel, Dembele, Fellaini, De Bruyne - Hazard, Lukaku

"Nimeni nu este indisponibil, chiar dacă la antrenamentul de luni am odihnit patru jucători. A fost o măsură de precauţie", a spus Deschamps, la Sankt Petersburg, cu o zi înaintea partidei cu belgienii. El a spus că adversara Les Bleus a făcut un meci extraordinar contra Braziliei după un plan bine stabilit. ''Vor face aşa ceva şi cu noi? Probabil'', a menţionat tehnicianul. 

El a adăugat însă că jucătorii săi sunt pregătiţi pentru a face faţă oricărui scenariu al oponentului. ''Vom fi pregătiţi şi ne vom adapta jocului belgienilor, oricare ar fi acesta. Suntem gata şi m-am asigurat că jucătorii vor face faţă oricărui scenariu posibil, atât la începutul meciului cât şi pe parcurs, în cazul în care ceva se schimbă'', a dat asigurări Deschamps. Franţa şi Belgia se vor confrunta marţi seara în prima semifinală la CM 2018, pe stadionul din Sankt Petersburg.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Franţa – Belgia se va juca marţi, 10 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul "Krestovski" din Sankt Petersburg. Înaintea meciului, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunţat că va veni în Rusia pentru a fi prezent la meci. Pe aceeaşi arenă se va disputa sâmbătă, 14 iulie, de la ora 17:00, finala mică a Campionatului Mondial 2018.

Croaţia – Anglia se va juca miercuri, 11 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul "Lujniki" din Moscova. Englezii s-au calificat în semifinalele unui Campionat Mondial după o pauză de 28 de ani. Pe arena din capitala Rusiei se va juca duminică, 15 iulie, de la ora 18:00, finala Campionatului Mondial 2018.

Două dintre semifinaliste au în palmares câte un titlu mondial: Franța (1998) și Anglia (1966).

Franța a fost prima echipă care s-a calificat în semifinale. Naționala “cocoșului galic” a trecut în sferturile de finală de Uruguay, scor 2-0. Golurile francezilor au fost marcate de Raphael Varane și de Antoine Griezmann. Franța revine într-o semifinală a unui Campionat Mondial după 12 ani. În 2006, francezii au reușit să se califice în finală, pe care au pierdut-o în fața Italiei.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVREuropa se îndreaptă spre o "cvadruplă" istorică la Cupa Mondială, după ce patru reprezentative europene sunt prezente în semifinalele competiţiei din Rusia. Deja învingătoare la precedentele trei ediţii (Italia în 2006, Spania în 2010 şi Germania în 2014), Europa va obţine al patrulea succes consecutiv prin Franţa, Belgia, Anglia sau Croaţia.  Înainte de această "cvadruplă", Europa s-a mai impus de două ori consecutiv o singură dată, la victoriile Italiei din 1934 şi 1938. Adică în urmă cu 80 de ani.

Pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale, nicio reprezentativă dintre Brazilia, Argentina sau Germania nu este prezentă în ultimul "careu". Niciuna dintre cele trei selecţionate care au disputat cele mai multe semifinale nu se află în "careul de aşi": Brazilia (12 prezenţe în semifinale), Germania (8) şi Italia (7). Brazilia a fost eliminată în sferturi, Germania în faza grupelor, iar Italia nu s-a calificat. A patra echipă din acest clasament, Franţa (6), a ajuns în semifinale şi joacă, marţi, cu Belgia.

Semifinalele se vor disputa fără niciunul dintre primii patru clasaţi la ultima ediţie a Balonului de Aur. Cristiano Ronaldo (câştigător) a fost eliminat în optimi, la fel ca şi Lionel Messi (locul II la Balonul de Aur). Neymar (locul 3) a fost eliminat în sferturi, iar Gianluigi Buffon (locul 4), nici măcar nu a fost prezent la CM. Această absenţă este rară: din 1962 nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Italia lui Omar Sivori (I) şi Spania lui Luis Suarez (II) au "dispărut" încă din faza grupelor, iar Anglia lui Johnny Haynes (III) şi URSS lui Lev Iaşin (4) au fost eliminate în sferturi.

Franţa - Belgia şi Croaţia - Anglia sunt semifinalele, dar există  varianta unei finale inedite. Cea mai bună performanţă a Belgiei este locul patru obţinut în 1986, iar Croaţia a fost a treia în 1998. După 1990 este doar a doua oară când apare această eventualitate. În 2002, finala a avut loc între Brazilia şi Germania, dar Turcia şi Coreea de Sud s-ar fi putut întâlni în semifinale. În 1998, Franţa şi Croaţia nu ajunseseră până atunci în finală, dar s-au întâlnit în semifinale, unde s-a impus Franţa.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Franţa este pregătită pentru ''orice scenariu'' şi are toţi jucătorii disponibili pentru întâlnirea din semifinalele Cupei Mondiale 2018 împotriva Belgiei, a declarat selecţionerul Didier Deschamps.

"Nimeni nu este indisponibil, chiar dacă la antrenamentul de luni am odihnit patru jucători. A fost o măsură de precauţie", a spus Deschamps, la Sankt Petersburg, cu o zi înaintea partidei cu belgienii.

El a spus că adversara Les Bleus a făcut un meci extraordinar contra Braziliei după un plan bine stabilit. ''Vor face aşa ceva şi cu noi? Probabil'', a menţionat tehnicianul.

El a adăugat însă că jucătorii săi sunt pregătiţi pentru a face faţă oricărui scenariu al oponentului.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. "Vom fi pregătiţi şi ne vom adapta jocului belgienilor, oricare ar fi acesta. Suntem gata şi m-am asigurat că jucătorii vor face faţă oricărui scenariu posibil, atât la începutul meciului cât şi pe parcurs, în cazul în care ceva se schimbă'', a dat asigurări Deschamps.

Franţa şi Belgia se vor confrunta marţi seara în prima semifinală la CM 2018, pe stadionul din Sankt Petersburg. ''Dacă nu suntem campioni mondiali nici de data aceasta, atunci nu se va mai întâmpla niciodată'', a declarat Jean-Marie Pfaff, fostul mare portar al naţionalei de fotbal a Belgiei, înaintea semifinalei de marţi cu Franţa, de la Cupa Mondială 2018.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. 

"În Mexic, în 1986 (când Belgia a încheiat pe locul 4 - n. r.), am fost o generaţie de aur. Aceasta e strălucitoare", a afirmat Pfaff, în vârstă de 64 de ani, pentru agenţia DPA.

"Franţa va fi un adversar redutabil în semifinală, dar cred că belgienii şi englezii se vor întâlni în finală şi noi vom câştiga. Noi am fost până acum cea mai bună echipă a turneului. E o generaţie extraordinară, care joacă de mulţi ani împreună şi care a învăţat de la Mondialul 2014 şi de la EURO 2016", a spus Pfaff.

"E de asemenea foarte important să putem folosi două echipe complet diferite. Am văzut contra Angliei că ne putem impune cu o echipă B. Argentina îl are pe Messi, Brazilia pe Neymar, dar noi avem mai mulţi jucători incredibili. Cu Hazard, De Bruyne şi Lukaku în atac, e greu să-i ţii pe toţi", a adăugat el.

Pfaff a insistat asupra importanţei selecţionerului Roberto Martinez, pe care l-a numit "un mentor pentru jucători". El a evidenţiat şi activitatea predecesorului lui Martinez, Marc Wilmots.

Dacă Hazard va ridica trofeul după finala de la Moscova, Belgia "va exploda", potrivit lui Pfaff. "Ar fi un miracol pentru o ţară atât de mică, comparabil la scară redusă cu ce a realizat Danemarca la EURO 1992. Orice s-ar întâmpla, această echipă a reuşit deja lucruri extraordinare şi sper că va profita de această ocazie. În 1986, noi am fi putut juca finala cu Germania dacă n-ar fi fost două ofsaiduri semnalate greşit împotriva noastră în prima repriză a meciului cu Argentina. De data asta, şansa e cu atât mai mare cu cât echipele mari sunt deja eliminate", a spus el.

Într-un interviu pentru agenţia SID, Pfaff a estimat că fostul mare atacant francez Thierry Henry, care este unul dintre secunzii lui Roberto Martinez, "va fi principalul adversar al Franţei" în meciul de marţi. 

Belgia va încerca să se califice pentru prima dată în finala Cupei Mondiale. ”Diavolii roșii” sunt pe val după ce a eliminat în sferturi Brazilia lui Neymar, scor 2-1, la capătul unui meci în care sud-americanii au avut marile ratări. Autogolul lui Fernandinho și golul cu Kevin de Bruyne au trimis cvintupla campioană Mondială acasă. Belgienii au mai ajuns o singură dată în semifinale, în ediția din 1986 a Cupei Mondiale.

Anglia este mai aproape ca niciodată de prima finală de Cupă Mondială după 52 de ani. Englezii s-au calificat în semifinale după ce au învins Suedia, scor 2-0. Naționala Albionului a fost ultima dată în semifinale la un Campionat Mondial în 1990. Atunci, englezii au fost eliminați la penalty-uri de Germania, cea care avea să devină campioană Mondială.

Croația este ultima echipă care și-a asigurat biletele pentru semifinalele la Campionatul Mondial. Croații au eliminat în sferturi Rusia, după executarea loviturilor de departajare. Astfel, elevii lui Zlatko Dalic au egalat cea mai bună performanță din istorie. În 1998, Croația ajungea până în semifinale, unde a fost eliminată de Franța, care avea să câștige și trofeul.

Astfel, la această ediție a Campionatului Mondial în semifinale vor fi doar echipe din Europa. De asemenea, nicio semifinalistă de la Campionatul Mondial din 2014 nu se regăsește în careul de ași de la această ediție a Cupei Mondiale 2018 din Rusia.


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Regele Belgiei, Philippe, se va deplasa în Rusia, alături de regina Mathilde, pentru a asista la prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal 2018, între selecţionata ţării sale şi cea a Franţei, programată marţi la Sankt Petersburg, informează cotidianul belgian Le Soir. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Google sărbătorește Cupa Mondială 2018 cu un Google Doodle dedicat.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.  Regele e chiar microbist

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018  Regele Philippe a asistat deja la victoria naţionalei Belgiei în faţa Tunisiei (5-2), pe 23 iunie la Moscova.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi prezent la rândul său în tribuna oficială a stadionului din Sankt Petersburg pentru a-i susţine pe "Les Bleus" în duelul cu vecinii belgieni.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 În schimb, prim ministrul belgian Charles Michel, a cărui agendă este foarte încărcată săptămâna aceasta, nu se va deplasa în Rusia, urmând să privească meciul alături de alţi suporteri, în faţa unui ecran uriaş, la Braine-le-Comite, comuna căpitanului naţionalei Belgiei, Eden Hazard, la invitaţia primarului local, adaugă Le Soir, citându-l pe purtătorul de cuvânt al premierului.

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.  Presiune pe francezi 

FRANTA - BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.  Atacantul francez Antoine Griezmann a afirmat că "Les Bleus simţeau mai multă presiune la EURO 2016, din Franţa, decât la Cupa Mondială 2018, pentru că atunci constatau direct repercusiunea parcursului lor", luni, cu o zi înaintea semifinalei Franţa - Belgia de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, informează AFP.

"La EURO era un pic mai multă presiune, pentru că întrucât eram în Franţa, trebuia să ţinem cont mai mult de ceea ce facem şi de repercusiuni", a spus atacantul francez pentru site-ul oficial al Federaţiei franceze de fotbal (FFF).

Echipa Franţei a fost finalistă la Campionatul European organizat pe teren propriu, fiind învinsă în ultimul act de Portugalia (0-1), iar Griezmann a fost cel mai bun marcator al turneului, cu 6 realizări, fiind desemnat şi cel mai bun jucător al turneului final.

Referitor la cheia meciului de marţi, Griezmann a răspuns: "Trebuie să fim puternici în apărare, iar după aceea, cu puţinele ocazii pe care le vom avea, vom încerca să-i surprindem şi să gestionăm corespunzător meciul, să ne impunem ritmul".

Franţa şi Belgia se vor întâlni marţi, la Sankt Petersburg, în prima semifinală a Cupei Mondiale 2018 (21,00, ora României)

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, nu este surprins de faptul că toate cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei Mondiale 2018 din Rusia provin de pe bătrânul continent, informează agenţia DPA.

"Nu sunt surprins, deoarece fotbalul este organizat diferit în Europa. Există mai multă infrastructură, mai mult staff tehnic. Noi lucrăm într-un mod total diferit şi această diferenţă va creşte tot mai mult în fiecare an", a declarat Ceferin în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni, la Riga, capitala Letoniei.

Ultima ţară din afara Europei care a cucerit titlul de campioană a lumii a fost Brazilia, în 2002. De atunci, coroana mondială a revenit, pe rând, Italiei (2006), Spaniei (2010) şi Germaniei (2014), iar anul acesta, titlul va fi atribuit uneia dintre cele patru selecţionate europene din careul de aşi: Belgia, Franţa, Anglia sau Croaţia.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. "Faptul că zece dintre cele 13 calificate pentru turul al doilea al Cupei Mondiale şi şase dintre cele opt calificate în sferturile de finală sunt europene nu mă surprinde. Acum sunt foarte relaxat, pentru că una dintre echipele noastre va câştiga finala", a mai spus preşedintele UEFA.

Acesta a evidenţiat, totodată, "marile individualităţi" ale naţionalei Belgiei şi Croaţiei şi a subliniat că Franţa are "o fantastică echipă modernă", în timp ce "Anglia este bună aşa cum nu a mai fost de zeci de ani".

Preşedintele UEFA a estimat ca "foarte bun" modul în care a fost organizată Cupa Mondială de către Rusia, afirmând că nu au fost constatate "probleme majore". De asemenea, el a precizat că sistemul de arbitraj video (VAR), utilizat în premieră la un turneu final mondial, a avut "plusuri şi minusuri", însă "nu mai există cale de întoarcere", urmând să fie "integrat şi în competiţiile europene, într-o manieră sau alta".

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Programul meciulor de azi

Semifinale:
10 iulie, ora 21:00 Franța - Belgia (Sankt Petersburg) TVR 1, TVR HD
11 iulie, ora 21:00 Croația - Anglia (Moscova/Lujniki) TVR 1, TVR HD

BELGIA – ANGLIA 2-0. Reprezentativa Belgiei a învins, sâmbătă, la Sankt Petersburg, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Angliei, în finala mică a Cupei Mondiale din Rusia. 

Belgienii au punctat în ambele reprize și au o obținut o victorie fără prea mari emoții. Englezii au avut câteva momente bune de joc în repriza secundă, dar per ansamblu, jocul echipei lui Southgate nu a impresionat.

 

Min. 81: Belgia – Anglia 2-0. Hazard dublează avantajul, după momente în care britanicii s-au aruncat în atac

Min. 70 – Ocazie Anglia. Același Eric Dier primește o pasă de la Rashford, are o acțiune spectaculoasă, pătrunde cu mingea în careu și îl lobează pe Courtois, dar Toby Alderweireld respinge de pe linia porții. A fost cea mai mare ocazie a meciului.

Min. 56 – Ocazie Belgia. De Bruyne trimite o pasă filtrantă superbă pe zonă centrală pentru Lukaku, dar portarul Pickford iese la timp și reține din fața atacantului belgian.

Min. 35 – Ocazie Belgia. De Bruyne execută un corner, Tielemans încearcă să șuteze, dar îi iese un semi-luft, mingea ajunge cu noroc la Alderweireld, care reia spectaculos, pe spate, din voleu. Mingea trece puțin peste transversala lui Pickford.

Min. 30 – Ocazie Belgia. După o fază creată de Hazard, mingea ajunge la Tielemans, care șutează tare de la 20 de metri, din poziție centrală, dar John Stones se aruncă în fața mingii.

Min. 23 – Ocazie Anglia. Sterling pasează, iar Kane trage puțin pe lângă, din poziție centrală.

Min. 19 – Ocazie Anglia. Loftus-Cheek pătrunde în careu, încearcă să întoarcă mingea, dar Kompany respinge în corner. 

Min. 4 – GOOOOOOL Belgia! Chadli îi pasează perfect în careu lui Meunier, care marchează din alunecare. Este al șaselea gol al fundașului lui PSG în 30 de selecții pentru naționala Belgiei. Totodată, Belgia a câștigat precedentele trei partide în care Meunier a înscris. Meunier este al zecelea jucător din lotul Belgiei care înscrie la această Cupă Mondială.

 

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. ECHIPELE DE START:

Belgia: 1. Thibaut Courtois – 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen – 22. Nacer Chadli, 15. Thomas Meunier, 17. Youri Thielemans, 6. Axel Witsel, 7. Kevin De Bruyne – 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan)

Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels – 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen, 8. Marouane Fellaini, 11. Yannick Carrasco, 16. Thorgan Hazard, 14. Dries Mertens, 18. Adnan Januzaj, 19. Mousa Dembele, 21. Michy Batshuayi

Anglia: 1. Jordan Pickford – 3. Danny Rose, 5. John Stones, 6. Harry Maguire – 12. Kieran Trippier, 21. Ruben Loftus-Cheek, 17. Fabian Delph, 4. Eric Dier, 16. Phil Jones – 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)

BELGIA ANGLIA LIVE VIDEO STREAM ONLINE TVR CM 2018. Meci de consolare: se joacă pentru BRONZUL MONDIAL


Selecţioner: Gareth Southgate

Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope – 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 2. Kyle Walker, 18. Ashley Young, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 20. Dele Alli, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 11. Jamie Vardy, 19. Marcus Rashford

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenţi: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toţi din Iran); arbitru de rezervă: Malang Diedhiu (Senegal)

 

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR Sâmbătă, de la ora 17.00, cele două Naționale se vor întâlni din nou, de această dată la St. Petersburg, în finala mică, duelul pentru un „bronz” de consolare după dezamăgirea eliminării din semifinale.

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. La Cupa Mondială din Rusia, Belgia a devenit prima reprezentativă care, la un singur turneu final, a învins adversare din cinci confederații diferite Panama (CONCACAF), Tunisia (CAF), England (UEFA), Japan (AFC) și Brazil (CONMEBOL).

Deși nu este ușor să te montezi pentru un astfel de meci după o înfrângere în semifinale, Youri Tielemans a prezentat cele patru motive pentru care belgienii vor să câștige: „Vrem să îi facem fericiți pe fanii noștri. Vrem să mergem în vacanță cu un sentiment bun. Vrem să fim mândri și competitivi. Vrem să terminăm pe locul 3 la Cupa Mondială pentru prima dată în istoria Belgiei”.

„A fost o experiență extraordinară. Toți jucătorii din această echipă sunt învingători, chiar dacă este imposibil să câștigăm de fiecare dată. Cred că ne-am descurcat bine, mai bine decât se aștepta multă lume și chiar dacă doare că nu jucăm finala mare, putem ține capul sus”, a punctat Harry Kane, cel mai bun marcator al Angliei și al turneului final.

Confruntarea de la St. Petersburg va fi condusă de o brigadă din Iran, cu Alireza Faghani la centru. El va fi ajutat de asistenții Reza Sokhandan și Moha Mansouri. Al patrulea oficial va fi senegalezul Malang Diedhiou.

Belgia a mai jucat pentru locul 3 la CM din 1986, când a fost învinsă de Franţa. Anglia a fost campioană mondială în 1966 şi a mai evoluat în meciul pentru locul 3 în 1990, când a fost învinsă de Italia, scor 2-1.Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de iranianul Alireza Faghani, ajutat de Reza Sokhandan şi Mohammadreza Mansouri. Arbitru de rezervă va fi senegalezul Malang Diedhiou. 

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Belgia a mai jucat pentru locul 3 la CM din 1986, când a fost învinsă de Franţa. Anglia a fost campioană mondială în 1966 şi a mai evoluat în meciul pentru locul 3 în 1990, când a fost învinsă de Italia, scor 2-1.Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de iranianul Alireza Faghani, ajutat de Reza Sokhandan şi Mohammadreza Mansouri. Arbitru de rezervă va fi senegalezul Malang Diedhiou.

Belgia şi Anglia, care s-au mai întâlnit la Cupa Mondială  2018 în grupe, vor juca sâmbătă pentru medaliile de bronz, la Sankt Petersburg, într-un meci care se doreşte o consolare după dezamăgirea ratării calificării în finală. Belgia – Anglia e sâmbătă, de la ora 17:00, LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

Pentru Belgia un loc trei ar însemna cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială, după ce în 1986 a pierdut finala mică disputată cu Franţa şi s-a clasat pe patru. 

Anglia, campioană mondială în 1966, a mai jucat o finală mică în 1990, dar a pierdut cu 1-2 în faţa Italiei, echipa gazdă. 

Ambele echipe trebuie să se regrupeze, să încerce să uite eşecurile din semifinale, într-un meci ce va fi diferit faţă de confruntarea din grupă, câştigată de Belgia cu 1-0, în care cele două reprezentative au aliniat garnituri de rezervă şi au părut mulţumite cu rezultatul. Selecţionerul Belgiei, spaniolul Roberto Martinez, a schimbat atunci nouă jucători faţă de partida anterioară, iar antrenorul Gareth Southgate a înlocuit opt. 

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR, finala mică de la CM 2018

La EURO s-a renunţat la meciul pentru locul al treilea după ediţia din 1980, dar a fost păstrat în formatul Cupei Mondiale, în ciuda părerilor că este unul fără miză. 

În general finalele mici tind să fie meciuri în care se marchează multe goluri, fiecare din ultimele trei câştigătoare înscriind trei goluri, Turcia în 2002, Germania în 2006 şi 2010, Olanda în 2014. 

Belgia este în continuare echipa cu cel mai bun atac de la CM 2018, cu 14 goluri, singurul meci în care nu a marcat în Rusia fiind semifinala pierdută în faţa Franţei. Belgia a stabilit un nou record de victorii consecutive, cinci, pentru ”Diavolii Roşii” la o Cupă Mondială. 

Căpitanul echipei Angliei, Harry Kane, este golgheterul la zi al competiţiei, cu şase goluri, egalându-l pe compatriotul său Gary Lineker (1990) ca număr de goluri înscrise la o ediţie a Cupei Mondiale. 

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR, finala mică de la CM 2018

Iformaţii utile:

    • Belgia are nouă marcatori diferiţi la CM 2018, la doar unul de recordul de 10 stabilit de Franţa în 1982 şi egalat de Italia în 2006. 
    • Anglia a marcat 9 din cele 12 goluri ale sale în Rusia din faze fixe, inclusiv penalty-uri. Totodată şi-a depăşit recordul său de goluri marcate la o Cupă Mondială, 11, în 1966, când a cucerit trofeul. 

  • Mijlocaşul Jordan Henderson a pierdut primul său meci cu naţionala în ultimele 31 disputate, punând capăt celei mai lungi serii de invincibilitate a unui fotbalist englez la naţională. 
  • Belgia are în lot nu mai puţin de 11 jucători care evoluează la echipe din Anglia. 
  • Belgia a obţinut în Rusia doar a doua sa victorie în faţa englezilor, în 22 de partide, precedenta având loc în 1936, într-un meci amical. La Cupa Mondială, cele două echipe s-au mai înfruntat de două ori, în 1954 (4-4) şi în 1990 (1-0 pentru Anglia). 
  • Belgienii îl vor recupera pentru meciul de sâmbătă pe Thomas Meunier, care a fost suspendat la partida cu Franţa. 
  • Selecţionata Albionului va putea conta şi pe jucătorul de bandă dreaptă Kieran Trippier, care nu a mai jucat în ultimele minute ale meciului cu Croaţia din cauza unei accidentări la inghinali. 
    • Fotbal – CM 2018: Neymar spune că se bucură pentru Mbappe şi Rakitic, ale căror naţionale îşi vor disputa finalav

Atacantul brazilian Neymar a spus că se bucură pentru francezul Kylian Mbappe, actualul său coleg de la PSG, şi croatul Ivan Rakitic, fostul său coechipier de la FC Barcelona, a căror naţionale îşi vor disputa duminică, la Moscova, finala Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia.

”Ştiu cât de greu a fost pentru voi să ajungeţi aici. Acum bucuraţi-vă, distraţi-vă, pentru că meritaţi. Sunt foarte fericit pentru voi. Indiferent de rezultat, amândoi sunteţi deja campioni. Mi-ar fi plăcut să fiu cu unul dintre voi pe teren. Lumea fotbalului ar trebui să fie mândră de această finală”, a scris vedeta Braziliei pe contul său de Instagram.

„Îi mulţumesc fratelui meu. Ne vom revedea în curând”, i-a răspuns, tot pe Instagram, francezul Mbappe.

Brazilia a fost eliminată de Belgia (1-2) în sferturile de finală ale Mondialului din Rusia.

BELGIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVRCum a pierdut Anglia finala mare

Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale. Pentru Croaţia au marcat Perisici ’68 şi Mandzukici ‘109, iar pentru Anglia a înscris Tripper ‘5.

În minutul 5, Trippier a deschis scorul din lovitură liberă. Croaţia a egalat în minutul 68, când Perisici a marcat din centrarea lui Vrsaljko.

Perisic s-a înălţat în careu, a trimis către Mandzukic, care a tras pe lângă Pickford. 

Cum a decurs scorul:

Min 72. BARĂ CROAȚIA! Același Perisic putea înscrie, dar șutul său a lovit bara!

Min 68. GOOOL CROAȚIA! Perisic pune piciorul în fața lui Walker și reia în plasă după o centrare a lui Vrsaljko!

Min 65. OCAZIE CROAȚIA! Perisic trage tare de pe linia careului de 16 metri, englezii resping eroic. Walker are nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a opus la șutul croatului.

Min. 46: A început repriza secundă

Min 32. OCAZIE CROAȚIA! Rebic a tras din marginea careului, cu latul, fix pe direcția portarului.

Min. 30: Dublă ocazie Anglia, ratări incredibile!

Min 14. OCAZIE ANGLIA! Maguire reia mai bine cu capul de această dată, mingea se duce la mai puțin de un metru de poarta lui Subasic.

Min 5. GOOOL ANGLIA! Trippier deschide scorul din lovitură liberă. Al 9-lea gol al englezilor din fază fixă!

 

UPDATE: E cea de-a 6-a întâlnire dintre Croația și Anglia în meciurile oficiale. Britanicii au 3 victorii, în timp ce croații s-au impus de două ori.

UPDATE. În garnitura Croaţiei s-a produs o modificare faţă de meciul din sferturi, selecţionerul Zlatko Dalic renunţând de Andrej Kramaric, care a marcat contra Rusiei, şi titularizându-l pe mijlocaşul defensiv Marcelo Brozovic. Această mutare îi va oferi lui Modric mai multă libertate. 

Avem echipele de start pregătite de cei doi selecționeri: 

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young – Sterling, Kane
Antrenor: Gareth Southgate

Croația: Subasici – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Modric – Rebic, Brozovic, Perisic – Mandzukic
Antrenor: Zlatko Dalici

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia – Anglia, a doua semifinală de la Campionatul Mondial, se anunţă o luptă palpitantă. Ambele formaţii sunt faţă în faţă cu istoria.

Spiritul de luptători al croaţilor poate duce în ultimul act marea revelaţie a Cupei Mondiale. Croaţii visează la prima finală din istorie înainte de meciul cu Anglia, din semifinale. De partea cealaltă, 28 de ani a aşteptat Anglia o nouă şansă la finala Mondială; acum, doar Luka Modric şi Croaţia mai stau în calea britanicilor.

Site-ul oficial al FIFA a făcut o analiză a celor două formaţii, iar echilibrul pare a fi cuvântul cel mai potrivit pentru a caracteriza confruntarea de miercuri. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Meciul din semifinalele Cupei Mondiale de fotbal contra Croaţiei, de miercuri seara, va fi cel mai important test pentru actuala naţională a Angliei, a declarat fostul internaţional Steven Gerrard, în prezent antrenorul echipei Glasgow Rangers.

”Sunt foarte încântat de tot ceea ce au făcut până acum jucătorii primei reprezentative şi pentru că au reuşit să ajungă în această fază a competiţiei. Cred că sunt o mândrie pentru ţara noastră. Au trecut de fiecare de barieră de până acum şi au făcut-o foarte bine. Cred că meciul cu Croaţia va fi marele test pentru ei. Croaţia merită respect, are jucători deosebiţi, dar prevăd o victorie a Angliei. Din punct de vedere al energiei, al organizării, al încrederii, Anglia este acum o forţă şi este capabilă să ajungă la finalul drumului”, a afirmat Gerrard.

Anglia şi Croaţia se întâlnesc miercuri seara la Moscova pe stadionul Lujniki în cea de-a doua semifinală a turneului final. Învingătoarea va disputa duminică finala mare contra Franţei, echipa învinsă urmând să joace finala mică, împotriva Belgiei. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia: Talentul de la mijlocul terenului

Având în vedere modul în care s-a calificat din una dintre cele mai grele grupe de la CM, şi judecând de modul în care a supravieţuit ulterior, în fazele eliminatorii, Croaţia e fără îndoială una dintre echipele turneului final. Cel mai mare atu al formaţiei lui Zlatko Dalic e însă fără îndoială mijlocul, poate cel mai bun de la Mondial. Jucătorii se simt excelent, joacă împreună de mult timp şi conlucrează perfect, organizând acţiunile de atac excelent.

Luka Modric şi Ivan Rakitic sunt jucătorii cheie în acest mecanism. Iar lucrurile sunt cu atât mai impresionante cu cât nu vezi foarte des jucători de la Real şi Barcelona combinând atât de exact şi de devastator pentru adversari precum cei doi. Modric este inima şi motorul Croaţiei, în timp ce Rakitic face de multe ori munca de jos, recuperând multe baloane şi participând în mod egal la ambele faze ale jocului. Dar ei sunt departe de a fi singuri. Marcelo Brozovic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid) sau Milan Badelj (Fiorentina) completează un mijloc de vis pentru o generaţie superbă a Croaţiei.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Anglia: Varietatea

Dacă ar fi să definim marele atu al Angliei într-un singur cuvânt ar fi extrem de dificil, echipa lui Southgate continuând să surprindă cu fiecare meci. Anglia găseşte cu uşurinţă calea spre victorie, iar toţi suntem impresionaţi cum o echipă tânără e plină de încredere. Sistemul modern al lui Southgate şi munca în echipă fac din Anglia o formaţie gata să se adapteze în multe situaţii.

Anglia a câştigat la acest turneu final prima dispută la lovituri de departajare din istoria sa la CM (n.r. în optimi, contra Columbiei). Iar asta s-a întâmplat înainte ca specialiştii să înceapă să examineze în detaliu fiecare star al Angliei: de la eroicul portar Jordan Pickford la golgheterul turneului, Harry Kane (ambii având doar 24 de ani).

Aceasta poate fi cea mai completă echipă a Angliei din 1990 până în prezent, de atunci „Three Lions” nemaiajungând până în semifinalele Mondialului. Dar echipa lui Southgate, care propune un joc atât de modern, e prea puţin interesată de ce s-a întâmplat acum 28 de ani: e aici să scrie ea istorie.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, a declarat înaintea semifinalei Cupei Mondiale de fotbal cu Anglia, programată miercuri la Moscova, că meciul cu selecţionata Albionului se anunţă dificil, dar jucătorii săi nu se tem de nimeni, relatează Agerpres.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Croaţia se simte bine ”împotriva marilor naţiuni” ale fotbalului, a prefaţat fostul selecţioner Slaven Bilic meciul de miercuri cu Anglia din semifinalele Cupei Mondiale 2018, scrie AFP.

Partida de miercuri, de la Moscova, este a doua semifinală a Croaţiei la un Mondial după cea din 1998, unde echipa la care jucau Davor Suker şi Zvonimir Boban, dar şi Slaven Bilic, a fost eliminată (1-2) în penultimul act de Franţa, gazda competiţiei şi viitoarea campioană. Croaţia a trecut atunci în optimi de finală de România (1-0).

„Ştiţi, noi am arătat întotdeauna că putem reuşi împotriva marilor naţiuni” ale fotbalului, a explicat luni pentru Daily Mail fostul fundaş şi selecţioner al naţionalei croate (2006-2012), acum consultant pentru canalul englez ITV.

Bilic crede că spusele sale sunt dovedite de victorii cum au fost cea cu Germania (3-0) din sferturile CM 1998, cea cu Spania de la EURO 2016 (2-1) sau cea împotriva Argentinei (3-0) de la acest Mondial. „Meciurile strânse şi urâte sunt cela care au făcut să ne împotmolim”, crede el.

În acest an, toate stelele sunt aliniate, este de părere Bilic: „Suntem în jumătatea favorabilă a tabloului şi avem o echipă bună, cu multă calitate, cu multă experienţă.”

„Luka (Modric) şi Rakitic formează cel mai bun cuplu de mijlocaşi de la Cupa Mondială”, asigură el. „Nu subestimaţi însă restul echipei. Pentru mine, Dejan Lovren şi Domagoj Vida au fost nişte fundaşi centrali extraordinari, printre cei mai buni de la Cupa Mondială”, a adăugat cel care a fost la originea cartonaşului roşu primit de francezul Laurent Blanc în semifinala de acum 20 de ani.

Bilic este sigur că actuala generaţie a Croaţiei este mai valoroasă decât a sa. „Croaţia poate pune Angliei nişte probleme cu care ea nu s-a mai întâlnit” în această competiţie, avertizează el.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. ”Suntem concentraţi pe Anglia, o echipă tânără, de foarte bună calitate, care s-a descurcat uşor cu Suedia, un adversar dificil. Ştim că şi Anglia ne analizează jocul. Îi respectăm, dar credem în forţele noastre şi nu ne temem de nimeni. Anglia are Premier League, un campionat mult mai puternic ca al nostru. Nu eram aşteptaţi să fim aici, dar merităm să fim aici”, a declarat Dalic în conferinţa de presă de duminică.

Selecţionerul croat a adăugat că pentru o ţară mică această semifinală reprezintă deja un succes: ”Suntem o ţară mică şi pentru noi era importantă să urcăm pe scara mondială. Înainte de semifinala de la Mondialul 1998, puţini oameni cunoşteau Croaţia şi a fost bine pentru promovarea unei ţări noi independente. Tot ce se petrece în Croaţia, cu rezultatele noastre, este o nebunie. Oamenii sărbătoresc succesele noastre în stradă, ceea ce spune mult. Pentru noi e deja un succes că am ajuns aici. Ţări mari ca Argentina, Brazilia sunt deja în vacanţă. Dacă noi am fi avut banii Angliei, cine ştie câte am fi avut în mâna noastră (trofee – n.r.)”.

Croaţii au disputat până acum două meciuri cu prelungiri şi lovituri de departajare, în optimi şi în sferturi, dar Dalic nu crede că jucătorii săi vor fi obosiţi în semifinala cu Anglia: ”Să jucăm de două ori 120 minute, nu a fost uşor. Câţiva jucători au mici probleme fizice, dar când eşti în semifinale ai o motivaţie, asta îţi dă o nouă forţă, o nouă energie”. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Mijlocaşul englez Jordan Henderson s-a accidentat la muşchii ischiogambieri în meciul de sâmbătă cu Suedia (2-0), din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, şi este incert pentru semifinala împotriva Croaţiei, ce va avea loc miercuri la Moscova, informează France Football.

Obligat să părăsească terenul în minutul 85 al victoriei cu Suedia, Henderson aduce noroc naţionalei Angliei, neînvinsă în ultimele 30 de meciuri în care a apărut mijlocaşul lui Liverpool (23 de victorii, şapte remize). Căpitanul lui Liverpool s-a arătat încrezător că va putea juca în semifinala de miercuri.

În cazul în care Henderson va declara forfait, locul său va fi luat probabil de Eric Dier.

După ce au avut duminică o zi de repaus, fotbaliştii englezi s-au antrenat luni în cantonamentul lor de la Repino.

Selecţionerul naţionalei Angliei, Gareth Southgate, nu ştie cât de departe poate ajunge echipa sa, dar speră că ea va continua ”să doboare bariere” când va întâlni miercuri Croaţia la Moscova, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, informează AFP.

„Noi am venit să ne bucurăm de fotbalul pe care-l jucăm. Am fost una din cele mai tinere echipe ale turneului, cea mai puţin experimentată, dar nu am fost niciodată cu adevărat siguri cât de departe poate ajunge această echipă”, a declarat marţi Southgate, în conferinţa de presă dinaintea semifinalei de pe stadionul Lujniki.

„Dorinţa de victorie a acestor jucători este evidentă. A trebuit să trecem peste situaţii dificile în timpul meciurilor”, a spus tehnicianul.

„Noi am scris de mai multe ori istorie – am reuşit cea mai mare victorie la un turneu final pentru Anglia (6-1 cu Panama – n. r.), prima noastră victorie într-un meci eliminatoriu în ultimii zece ani, prima noastră victorie după mult timp într-un sfert de finală, şi sperăm să doborâm în continuare aceste bariere”, a adăugat el.

Anglia a jucat o singură finală de Cupă Mondială, în 1966, când a câştigat ediţia pe care a găzduit-o. 

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Selecţionata Angliei are un palmares pozitiv în confruntările cu Croaţia (4 victorii-1 remiză-2 înfrângeri), înaintea semifinalei dintre cele două naţionale, programată miercuri la Moscova în Cupa Mondială de fotbal din Rusia, relatează EFE.

CROATIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată la un turneu final, la EURO 2004 din Portugalia, când englezii s-au impus cu 4-2 şi s-au calificat în sferturi.

Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc pe 24 aprilie 1996, pe Wembley, când meciul amical s-a încheiat cu o remiză albă (0-0). Al doilea şi ultim amical a fost câştigat de Anglia (3-1), în meciul jucat pe 20 august 2003 pe arena Portmand Road a lui Ipswich Town.

Prima victorie a croaţilor datează din 11 octombrie 2006, în preliminariile EURO 2008, în meciul disputat la Zagreb (2-0). În returul de la Londra (21 noiembrie 2007), Croaţia s-a impus din nou, cu 3-2, şi Anglia, condusă atunci de selecţionerul Steve McClaren, a ratat calificarea la turneul final european.

Au urmat apoi întâlnirile din preliminariile CM 2010, când Anglia a bătut Croaţia atât la Zagreb (4-1) pe 10 septembrie 2008, cât şi la Londra (5-1) pe 9 septembrie 2009.

Semifinala de miercuri are însă cea mai mare miză dintre înfruntările de până acum, pentru că învingătoarea se va califica în finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

AMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Robotul umanoid Sophia a participat la începutul săptămânii la o conferință de tehnologie la Hong Kong alături de creatorii săi. Acolo, ea a prezis ce echipă va câștiga Cupa Mondială de Fobal din Rusia. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Întrebată de un jurnalist cine o să ridice trofeul la sfârșitul finalei de duminică, 15 iulie, Sophia a pariat pe naționala Franței, potrivit stirileprotv.ro.  

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Plină de umor, așa cum și-a obișnuit deja pulicul, Sophia a răspuns inițial că nici măcar nu știe ce echipe joacă, fiind completată de echipa sa, care a menționat că robotul nu este un mare fan al sporturilor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Reporterul o ajută și îi oferă două variante: ”Franța sau Anglia?”. După doar câteva momente de gândire, Sophia a răspuns: ”Franța”.

FRANTA – BELGIA 1-0: Războiul cartofilor prăjiţi la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, câştigat de francezi

FRANTA – BELGIA 1-0. Umtiti a marcat singurul gol cu capul după un corner executat de Griezmann. 

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei. 

Partida a fost urmărită din tribune de preşedintele francez Emmanuel Macron, de Regela Filip al Begiei şi de Regina Mathilde.

În finală, Franţa va întâlni învingătoarea din a doua semifinală, Anglia – Croaţia, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.00, la Moscova.

Belgia va juca, sâmbătă, la Sankt Petersburg, finala mică, împotriva formaţiei care va pierde în a doua semfinală. Finala mare va avea loc duminică, la Moscova. 

FRANTA – BELGIA 1-0

 

Min 56: OCAZIE FRANȚA! Mbappe a găzit o pasă extraordinară pentru Giroud, cu călcâiul, dar șutul din 8 metri al atacantului francez a fost blocat

Min 51: GOOOOO FRANȚA! GOOOL UMTITI! Urcat în careu la un corner, jucătorul Barcelonei s-a desprins din marcaj și l-a învins pe Courtois cu o lovitură de cap din 6 metri

Min 39: OCAZIE FRANȚA! Mbappe a trimis o pasă pe culoar pentru Pavard, fundașul dreapta a ajuns în poziție de finalizare și a șutat către colțul lung însă Courtois a intervenit și a respins în corner. A fost cea mai mare ocazie a francezilor în această partidă.

Min. 37 – Ocazie uriașă pentru Franța! Giroud trimite cu capul, plasat, dar mingea trece pe lângă

Min 22: OCAZIE BELGIA! Urcat în careu la un corner, Alderweireld a fost aproape să deschidă scorul. Mingea trimisă din întoarcere de fundașul belgian a fost scoasă cu un reflex excelent de Lloris 

Min 18: OCAZIE FRANȚA! Răspunsul francezilor poartă semnătura lui Matuidi. Mijlocașul a tras puternic de la 20 de metri. Balonul s-a dus însă pe direcția lui Courtois.

MIN. 16: HAZARD, prima mare ocazie de gol, mingea ocoleşte bara!

Min 10: Început prudent de partidă pentru ambele echipei. Importanța duelului își pune amprenta asupra jocului

Echipele de start în Franţa – Belgia:

Franţa 4-2-3-1 

Lloris – Pavard, Varane, Untiti, Hernandez – Kante, Pogba – Matuidi, Griezmann, Mbappe – Giroud

Belgia 3-5-2

Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli, Witsel, Dembele, Fellaini, De Bruyne – Hazard, Lukaku

„Nimeni nu este indisponibil, chiar dacă la antrenamentul de luni am odihnit patru jucători. A fost o măsură de precauţie”, a spus Deschamps, la Sankt Petersburg, cu o zi înaintea partidei cu belgienii. El a spus că adversara Les Bleus a făcut un meci extraordinar contra Braziliei după un plan bine stabilit. ”Vor face aşa ceva şi cu noi? Probabil”, a menţionat tehnicianul. 

El a adăugat însă că jucătorii săi sunt pregătiţi pentru a face faţă oricărui scenariu al oponentului. ”Vom fi pregătiţi şi ne vom adapta jocului belgienilor, oricare ar fi acesta. Suntem gata şi m-am asigurat că jucătorii vor face faţă oricărui scenariu posibil, atât la începutul meciului cât şi pe parcurs, în cazul în care ceva se schimbă”, a dat asigurări Deschamps. Franţa şi Belgia se vor confrunta marţi seara în prima semifinală la CM 2018, pe stadionul din Sankt Petersburg.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Franţa – Belgia se va juca marţi, 10 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul „Krestovski” din Sankt Petersburg. Înaintea meciului, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunţat că va veni în Rusia pentru a fi prezent la meci. Pe aceeaşi arenă se va disputa sâmbătă, 14 iulie, de la ora 17:00, finala mică a Campionatului Mondial 2018.

Croaţia – Anglia se va juca miercuri, 11 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul „Lujniki” din Moscova. Englezii s-au calificat în semifinalele unui Campionat Mondial după o pauză de 28 de ani. Pe arena din capitala Rusiei se va juca duminică, 15 iulie, de la ora 18:00, finala Campionatului Mondial 2018.

Două dintre semifinaliste au în palmares câte un titlu mondial: Franța (1998) și Anglia (1966).

Franța a fost prima echipă care s-a calificat în semifinale. Naționala “cocoșului galic” a trecut în sferturile de finală de Uruguay, scor 2-0. Golurile francezilor au fost marcate de Raphael Varane și de Antoine Griezmann. Franța revine într-o semifinală a unui Campionat Mondial după 12 ani. În 2006, francezii au reușit să se califice în finală, pe care au pierdut-o în fața Italiei.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVREuropa se îndreaptă spre o „cvadruplă” istorică la Cupa Mondială, după ce patru reprezentative europene sunt prezente în semifinalele competiţiei din Rusia. Deja învingătoare la precedentele trei ediţii (Italia în 2006, Spania în 2010 şi Germania în 2014), Europa va obţine al patrulea succes consecutiv prin Franţa, Belgia, Anglia sau Croaţia.  Înainte de această „cvadruplă”, Europa s-a mai impus de două ori consecutiv o singură dată, la victoriile Italiei din 1934 şi 1938. Adică în urmă cu 80 de ani.

Pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale, nicio reprezentativă dintre Brazilia, Argentina sau Germania nu este prezentă în ultimul „careu”. Niciuna dintre cele trei selecţionate care au disputat cele mai multe semifinale nu se află în „careul de aşi”: Brazilia (12 prezenţe în semifinale), Germania (8) şi Italia (7). Brazilia a fost eliminată în sferturi, Germania în faza grupelor, iar Italia nu s-a calificat. A patra echipă din acest clasament, Franţa (6), a ajuns în semifinale şi joacă, marţi, cu Belgia.

Semifinalele se vor disputa fără niciunul dintre primii patru clasaţi la ultima ediţie a Balonului de Aur. Cristiano Ronaldo (câştigător) a fost eliminat în optimi, la fel ca şi Lionel Messi (locul II la Balonul de Aur). Neymar (locul 3) a fost eliminat în sferturi, iar Gianluigi Buffon (locul 4), nici măcar nu a fost prezent la CM. Această absenţă este rară: din 1962 nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Italia lui Omar Sivori (I) şi Spania lui Luis Suarez (II) au „dispărut” încă din faza grupelor, iar Anglia lui Johnny Haynes (III) şi URSS lui Lev Iaşin (4) au fost eliminate în sferturi.

Franţa – Belgia şi Croaţia – Anglia sunt semifinalele, dar există  varianta unei finale inedite. Cea mai bună performanţă a Belgiei este locul patru obţinut în 1986, iar Croaţia a fost a treia în 1998. După 1990 este doar a doua oară când apare această eventualitate. În 2002, finala a avut loc între Brazilia şi Germania, dar Turcia şi Coreea de Sud s-ar fi putut întâlni în semifinale. În 1998, Franţa şi Croaţia nu ajunseseră până atunci în finală, dar s-au întâlnit în semifinale, unde s-a impus Franţa.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Franţa este pregătită pentru ”orice scenariu” şi are toţi jucătorii disponibili pentru întâlnirea din semifinalele Cupei Mondiale 2018 împotriva Belgiei, a declarat selecţionerul Didier Deschamps.

„Nimeni nu este indisponibil, chiar dacă la antrenamentul de luni am odihnit patru jucători. A fost o măsură de precauţie”, a spus Deschamps, la Sankt Petersburg, cu o zi înaintea partidei cu belgienii.

El a spus că adversara Les Bleus a făcut un meci extraordinar contra Braziliei după un plan bine stabilit. ”Vor face aşa ceva şi cu noi? Probabil”, a menţionat tehnicianul.

El a adăugat însă că jucătorii săi sunt pregătiţi pentru a face faţă oricărui scenariu al oponentului.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. „Vom fi pregătiţi şi ne vom adapta jocului belgienilor, oricare ar fi acesta. Suntem gata şi m-am asigurat că jucătorii vor face faţă oricărui scenariu posibil, atât la începutul meciului cât şi pe parcurs, în cazul în care ceva se schimbă”, a dat asigurări Deschamps.

Franţa şi Belgia se vor confrunta marţi seara în prima semifinală la CM 2018, pe stadionul din Sankt Petersburg. ”Dacă nu suntem campioni mondiali nici de data aceasta, atunci nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat Jean-Marie Pfaff, fostul mare portar al naţionalei de fotbal a Belgiei, înaintea semifinalei de marţi cu Franţa, de la Cupa Mondială 2018.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. 

„În Mexic, în 1986 (când Belgia a încheiat pe locul 4 – n. r.), am fost o generaţie de aur. Aceasta e strălucitoare”, a afirmat Pfaff, în vârstă de 64 de ani, pentru agenţia DPA.

„Franţa va fi un adversar redutabil în semifinală, dar cred că belgienii şi englezii se vor întâlni în finală şi noi vom câştiga. Noi am fost până acum cea mai bună echipă a turneului. E o generaţie extraordinară, care joacă de mulţi ani împreună şi care a învăţat de la Mondialul 2014 şi de la EURO 2016”, a spus Pfaff.

„E de asemenea foarte important să putem folosi două echipe complet diferite. Am văzut contra Angliei că ne putem impune cu o echipă B. Argentina îl are pe Messi, Brazilia pe Neymar, dar noi avem mai mulţi jucători incredibili. Cu Hazard, De Bruyne şi Lukaku în atac, e greu să-i ţii pe toţi”, a adăugat el.

Pfaff a insistat asupra importanţei selecţionerului Roberto Martinez, pe care l-a numit „un mentor pentru jucători”. El a evidenţiat şi activitatea predecesorului lui Martinez, Marc Wilmots.

Dacă Hazard va ridica trofeul după finala de la Moscova, Belgia „va exploda”, potrivit lui Pfaff. „Ar fi un miracol pentru o ţară atât de mică, comparabil la scară redusă cu ce a realizat Danemarca la EURO 1992. Orice s-ar întâmpla, această echipă a reuşit deja lucruri extraordinare şi sper că va profita de această ocazie. În 1986, noi am fi putut juca finala cu Germania dacă n-ar fi fost două ofsaiduri semnalate greşit împotriva noastră în prima repriză a meciului cu Argentina. De data asta, şansa e cu atât mai mare cu cât echipele mari sunt deja eliminate”, a spus el.

Într-un interviu pentru agenţia SID, Pfaff a estimat că fostul mare atacant francez Thierry Henry, care este unul dintre secunzii lui Roberto Martinez, „va fi principalul adversar al Franţei” în meciul de marţi. 

Belgia va încerca să se califice pentru prima dată în finala Cupei Mondiale. ”Diavolii roșii” sunt pe val după ce a eliminat în sferturi Brazilia lui Neymar, scor 2-1, la capătul unui meci în care sud-americanii au avut marile ratări. Autogolul lui Fernandinho și golul cu Kevin de Bruyne au trimis cvintupla campioană Mondială acasă. Belgienii au mai ajuns o singură dată în semifinale, în ediția din 1986 a Cupei Mondiale.

Anglia este mai aproape ca niciodată de prima finală de Cupă Mondială după 52 de ani. Englezii s-au calificat în semifinale după ce au învins Suedia, scor 2-0. Naționala Albionului a fost ultima dată în semifinale la un Campionat Mondial în 1990. Atunci, englezii au fost eliminați la penalty-uri de Germania, cea care avea să devină campioană Mondială.

Croația este ultima echipă care și-a asigurat biletele pentru semifinalele la Campionatul Mondial. Croații au eliminat în sferturi Rusia, după executarea loviturilor de departajare. Astfel, elevii lui Zlatko Dalic au egalat cea mai bună performanță din istorie. În 1998, Croația ajungea până în semifinale, unde a fost eliminată de Franța, care avea să câștige și trofeul.

Astfel, la această ediție a Campionatului Mondial în semifinale vor fi doar echipe din Europa. De asemenea, nicio semifinalistă de la Campionatul Mondial din 2014 nu se regăsește în careul de ași de la această ediție a Cupei Mondiale 2018 din Rusia.


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Regele Belgiei, Philippe, se va deplasa în Rusia, alături de regina Mathilde, pentru a asista la prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal 2018, între selecţionata ţării sale şi cea a Franţei, programată marţi la Sankt Petersburg, informează cotidianul belgian Le Soir. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Google sărbătorește Cupa Mondială 2018 cu un Google Doodle dedicat.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.  Regele e chiar microbist

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018  Regele Philippe a asistat deja la victoria naţionalei Belgiei în faţa Tunisiei (5-2), pe 23 iunie la Moscova.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi prezent la rândul său în tribuna oficială a stadionului din Sankt Petersburg pentru a-i susţine pe „Les Bleus” în duelul cu vecinii belgieni.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 În schimb, prim ministrul belgian Charles Michel, a cărui agendă este foarte încărcată săptămâna aceasta, nu se va deplasa în Rusia, urmând să privească meciul alături de alţi suporteri, în faţa unui ecran uriaş, la Braine-le-Comite, comuna căpitanului naţionalei Belgiei, Eden Hazard, la invitaţia primarului local, adaugă Le Soir, citându-l pe purtătorul de cuvânt al premierului.

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.  Presiune pe francezi 

FRANTA – BELGIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.  Atacantul francez Antoine Griezmann a afirmat că „Les Bleus simţeau mai multă presiune la EURO 2016, din Franţa, decât la Cupa Mondială 2018, pentru că atunci constatau direct repercusiunea parcursului lor”, luni, cu o zi înaintea semifinalei Franţa – Belgia de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, informează AFP.

„La EURO era un pic mai multă presiune, pentru că întrucât eram în Franţa, trebuia să ţinem cont mai mult de ceea ce facem şi de repercusiuni”, a spus atacantul francez pentru site-ul oficial al Federaţiei franceze de fotbal (FFF).

Echipa Franţei a fost finalistă la Campionatul European organizat pe teren propriu, fiind învinsă în ultimul act de Portugalia (0-1), iar Griezmann a fost cel mai bun marcator al turneului, cu 6 realizări, fiind desemnat şi cel mai bun jucător al turneului final.

Referitor la cheia meciului de marţi, Griezmann a răspuns: „Trebuie să fim puternici în apărare, iar după aceea, cu puţinele ocazii pe care le vom avea, vom încerca să-i surprindem şi să gestionăm corespunzător meciul, să ne impunem ritmul”.

Franţa şi Belgia se vor întâlni marţi, la Sankt Petersburg, în prima semifinală a Cupei Mondiale 2018 (21,00, ora României)

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, nu este surprins de faptul că toate cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei Mondiale 2018 din Rusia provin de pe bătrânul continent, informează agenţia DPA.

„Nu sunt surprins, deoarece fotbalul este organizat diferit în Europa. Există mai multă infrastructură, mai mult staff tehnic. Noi lucrăm într-un mod total diferit şi această diferenţă va creşte tot mai mult în fiecare an”, a declarat Ceferin în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni, la Riga, capitala Letoniei.

Ultima ţară din afara Europei care a cucerit titlul de campioană a lumii a fost Brazilia, în 2002. De atunci, coroana mondială a revenit, pe rând, Italiei (2006), Spaniei (2010) şi Germaniei (2014), iar anul acesta, titlul va fi atribuit uneia dintre cele patru selecţionate europene din careul de aşi: Belgia, Franţa, Anglia sau Croaţia.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. „Faptul că zece dintre cele 13 calificate pentru turul al doilea al Cupei Mondiale şi şase dintre cele opt calificate în sferturile de finală sunt europene nu mă surprinde. Acum sunt foarte relaxat, pentru că una dintre echipele noastre va câştiga finala”, a mai spus preşedintele UEFA.

Acesta a evidenţiat, totodată, „marile individualităţi” ale naţionalei Belgiei şi Croaţiei şi a subliniat că Franţa are „o fantastică echipă modernă”, în timp ce „Anglia este bună aşa cum nu a mai fost de zeci de ani”.

Preşedintele UEFA a estimat ca „foarte bun” modul în care a fost organizată Cupa Mondială de către Rusia, afirmând că nu au fost constatate „probleme majore”. De asemenea, el a precizat că sistemul de arbitraj video (VAR), utilizat în premieră la un turneu final mondial, a avut „plusuri şi minusuri”, însă „nu mai există cale de întoarcere”, urmând să fie „integrat şi în competiţiile europene, într-o manieră sau alta”.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Programul meciulor de azi

Semifinale:
10 iulie, ora 21:00 Franța – Belgia (Sankt Petersburg) TVR 1, TVR HD
11 iulie, ora 21:00 Croația – Anglia (Moscova/Lujniki) TVR 1, TVR HD