Belgia închide 18 ambasade şi consulate pentru a face economii

Belgia va închide 18 ambasade și consulate în întreaga lume pentru a face economii, a anunțat vineri Ministerul belgian de Externe, relatează AFP.

19 dec. 2014, 18:24
Belgia închide 18 ambasade şi consulate pentru a face economii

Belgia închide 18 ambasade şi consulate pentru a face economii, potrivit Agerpres.

”Sunt necesare reforme structurale pentru a permite ministerului să continue să-și asigure misiunile într-un context de austeritate bugetară”, a explicat MAE belgian într-un comunicat, în timp ce noul buget prevede realizarea unor economii de 11 miliarde de euro în decurs de cinci ani.

Măsurile privind rețeaua diplomatică belgiană se referă în principal la Europa, unde vor fi închise ambasadele din Tallinn (Estonia), Riga (Letonia), Vilnius (Lituania), Ljubljana (Slovenia) și Nicosia (Cipru).

În Franța, sarcinile consulatelor generale din Lille (nord) și Strasbourg (est) vor fi preluate de Ambasada din Paris, cele din Koln (Germania) vor fi gestionate de la Ambasada din Berlin și cele din Geneva (Elveția) — de către reprezentanța permanentă belgiană de pe lângă ONU din același oraș.

Activitățile diplomatice și consulare de la posturile închise vor fi preluate de către ambasadele prezente în țările vecine.